Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MAJAK 205 vintage tranzistorizat

alex_n2011

Postări Recomandate

Acum 4 ore, mac01 a spus:

...trec la partea finala...schimbarea motorului si construirea unui reglaj de turatie, asistat de camp magnetic citit printr-o bobina (cap). Aici va fi de munca la greu...deocamdata trebuie sa gasesc un motor la 24V cu tija de 5mm grosime....si tare mi-e teama ca va trebui sa desfac din nou traful si sa bobinez o noua infasurare pentru motor.

Degeaba înlocuiti motorul. Obtineti, ce-i drept, o viteza mai apropiata de cea standard, dar de "miorlaiala" (wow & flutter) nu scapati decât daca-i puneti un motor suplimentar numai pentru cabestan.

Link spre comentariu

Da, merci mult...e dubla viteza.

Nu stiu cum arata unul de rostov...n-am reparat niciodata vreun rostov...sa ma uit pe yutube si sa descarc schema de pe net...nu stiu dimensiuni, nu stiu tensiune de alimentare, nu stiu cum face controlul...habar n-am nimic de rostov.

Editat de mac01
Link spre comentariu
Acum 3 ore, mac01 a spus:

..habar n-am nimic de rostov.

Parcă 70v c.a. este alimentarea. Și încă ceva la placa de comandă. Are volanta inclusă și tahogenerator. Control cu feedback. Plus 9-19 viteza. Este cam lung dar mult mai subțire decât volanta de Mayak.

Altfel cele de Philips sunt și de găsit și rezonabile la preț. Era unul pe siteul de vânzări cvasicunoscut cu 70 lei și cu fulie de el.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, franzm a spus:

Cum sta cu zgomotul? Dar cu ecranarea magnetica?

Nu stiu, nu l-am folosit. E scos dintr-o imprimanta.

Vad ca e cu perii, scoate peste 7000 de scantei pe minut.

Editat de daniels
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări