Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MAJAK 205 vintage tranzistorizat

alex_n2011

Postări Recomandate

Acum 2 ore, flomar60 a spus:

La mulți ani! 

Da' apăsați odată butonul ăla de pauză, să cânte muzica!

Sănătate tuturor!

E butonul de mixare piste... meeerge bandaaa.

Butonul de pauză e cel de sus. 

😀

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Eu sunt inca tot la Mayak....si cred ca voi mai fi mult timp.

Am scos inelul de strangere care l-am pus sa nu cada cabestanul, i-am facut un sant la la axul cabestanului si i-am pus o saiba seeger. Am facut treaba asta deoarece axul cabestanului cobora prea jos si rola presoare calca la limita pe ax.

I-am pus si rulmenti pe ghidaje, inclusiv pe cel de autostop...ca sa diminuez frecarea benzii. Rulmentii sunt de calitate si nu se aud deloc...nici in play nici in derulare. A mai ramas sa vad ce fac cu intinzatorul de banda...cel care departeaza banda de cap la derulare...trebuie sa pun si acolo ceva care sa alunece banda, sa nu mai frece pe tija aia. Cred ca o sa improvizez un alt sistem..nu stiu inca, ramane sa ma mai gandesc.

IMG-0937.jpg

IMG-0938.jpg

Link spre comentariu

Si unde vrei sa folosesti bucsele alea, de care inca nu m-am apucat? (2 tiristori avariati din motive de span de alama intrat in cutia cu partea electronuca).

Link spre comentariu

Eu am crezut ca ati uitat de mine, n-am mai primit niciun raspuns si n-am mai insistat...nu-mi sta in caracter sa plictisesc omul cu nebuniile- prostiile mele. Exact la aceste ghidaje am vrut sa le folosesc...dar daca n-am mai primit niciun raspuns, eram in pom si pomul in aer. A trebuit sa ma orientez catre alti rulmenti, care pot inlocui acele bucse care le doream. Vroiam sa bag pe acele bucse de aluminiu doi rulmenti in capete.

Multumesc mult si imi pare rau ca s-a stricat strungul.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Am inlocuit si tija de metal care departeaza banda de cap la derulare. Am avut cateva mecanici de video si am gasit la una un ghidaj rotativ, subtire si inalt, care s-a potrivit perfect in locul acelei tije metalice.... cu cateva filete interioare-exterioare si mici ajustari mecanice. Acum banda nu mai freaca pe nici un ghidaj, cu exceptia celui de langa cap.... acesta a trebuit sa-l las fix deoarece e vorba de azimutul capului care trebuie sa fie perfect si sa nu aiba joc. Rulmentii nu ofera acest lucru...au un mic joc din fabrica...insezizabil la mana, dar este.  La rulmentii care i-am luat producatorul spune un joc de 0,02%. Am incercat sa inlocuiesc si acel ghidaj de la cap cu rulmenti...merge foarte bine, nu pleaca banda la plimbare prin fata capului, dar m-am hotarat sa-l las totusi fix. Mai trebuie sa construiesc si doua tablite pe care se aseaza banda cand se pune prima data la locul ei......cele vechi nu mai se potrivesc deoarece am schimbat ghidajele.

Si cu asta am cam incheiat aici...trec la partea finala...schimbarea motorului si construirea unui reglaj de turatie, asistat de camp magnetic citit printr-o bobina (cap). Aici va fi de munca la greu...deocamdata trebuie sa gasesc un motor la 24V cu tija de 5mm grosime....si tare mi-e teama ca va trebui sa desfac din nou traful si sa bobinez o noua infasurare pentru motor. De abia il impregnasem si merge beton....e rece dupa multe ore de functionare si mut. Voi vedea pe parcurs ce si cum....mai mult ca sigur, la capitolul asta vor fi multe experimente pana ajung la final.

In prima poza este tija originala..in celelalte este noul ghidaj.

IMG-0938.jpg

Noul ghidaj

IMG-0943.jpg

Banda in play...ghidajul este retras

IMG-0939.jpg

in derulare rapida...banda este departata de cap si invarte ghidajul rotativ.

IMG-0940.jpg

Editat de mac01
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări