sonic11 Postat Decembrie 29, 2024 Partajează Postat Decembrie 29, 2024 Acum 16 ore, mac01 a spus: Doru eu am rebobinat traful deoarece am gasit primarul in scurt. I-am strans jugul si la fel, bazaia. Dupa ce l-am bagat in lac pe baza de apa si l-am lasat la uscat aproape o luna de zile...a tacut. Ce am observat acum mai nou...am dat mag-ul la maxim fara muzica si am un brum usor. Condensatorii i-am schimbat toti afara de cel mare de 2000uF. Pentru scurtarea timpului de uscare folosiți lac bicomponent, se găsește la dede... Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 29, 2024 Partajează Postat Decembrie 29, 2024 (editat) Eu m-am gandit si la varianta redesfacerii...lacul pe baza de apa e moale si traful se poate redesface usor, in caz ca mai vreau sa bobinez vreo tensiune. Aveam si lac pe baza de rasini....dar nu eram sigur ca scapa intreg la redesfacere. De aceea am preferat sa stau o luna sa se usuce pe un calorifer...plus ca lacul pe baza de apa nu miroase, nu-i toxic...l-am uscat in casa. Editat Decembrie 29, 2024 de mac01 Link spre comentariu
yo9hrb Postat Decembrie 29, 2024 Partajează Postat Decembrie 29, 2024 Acum 17 ore, doru3160 a spus: ...Pare ca nu sunt lipituri din fabrica, dar nu asta e important. Nici nu sunt. Am umblat eu acolo acum vreo 4 ani, dar nu mai tin minte scopul. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 29, 2024 Partajează Postat Decembrie 29, 2024 Îți scad din preț Ai văzut ca deja a prins viață, și acum ma ocup de chestiuni mai subtile. De ex înălțimea tamburilor nu era aceeași stânga cu dreapta... Într-o parte freca banda de rola, în alta freca de capac. Tambur stanga, Vs tambur dreapta. Diferență de 2,5 mm. Rezolvat prin centrarea șasiului din tablă, pe rama din aluminiu. Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 29, 2024 Partajează Postat Decembrie 29, 2024 (editat) Asa am avut si eu..le-am aliniat cu saibe cu gaura de 4mm din fibra de sticla puse sub tamburi. Unsoare puse pe ele...si nu se aud cand se invart. Pui o linie dreapta peste role si vezi planeitatea exterioara la marginile rolelor. Editat Decembrie 29, 2024 de mac01 Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 29, 2024 Partajează Postat Decembrie 29, 2024 Nu am umblat la tamburi. Din cauze care îmi scapă, tot ansamblul era afectat, numai la tamburi se observa, dar tot sașiul era mai jos în dreapta. Acolo sunt 2 suruburi M4 care fixează tabla pe rama din aliaj. Acolo am pus distanțiere. La tamburi doar curățat sicleala și uns axul cu ulei de mecanică fina. Făcute pe repede înainte pe strung... pvc, că din ăsta am avut la îndemână. Vezi in dreapta, unde freca banda de capac. Acolo ghidajul era jos. Daca saltam doar tamburul, banda dupa ghidaj tot avea sa frece de capac. De asta am saltat cu totul. Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 29, 2024 Partajează Postat Decembrie 29, 2024 Aia inseamna ieftin...la mag-urile procopsite sasiul e turnat din aluminiu...adio torsionare, sau indoire. La noi e facut din tabla bagata la presa. Link spre comentariu
daniels Postat Decembrie 29, 2024 Partajează Postat Decembrie 29, 2024 Acum 50 minute, mac01 a spus: Sunt la fel si identice...turatia este aceeasi si sistemul de transmisie la role este acelasi. Difera doar canalul fuliei motorului...e mai mare...raportul de trasmisie la derulare e mai mare. Sistemul de franare sigur nu este identic. La oprirea din derulare o sa lungeasca banda. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 29, 2024 Partajează Postat Decembrie 29, 2024 Atât s-a putut, cu asta mi-am petrecut tinerețile... Dacă aveam bani de scule mai pricopsite, acum cine se mai uita la maiak? Acum 4 minute, mac01 a spus: Aia inseamna ieftin...la mag-urile procopsite sasiul e turnat din aluminiu...adio torsionare, sau indoire. La noi e facut din tabla bagata la presa. Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 29, 2024 Partajează Postat Decembrie 29, 2024 Acum 2 minute, daniels a spus: Sistemul de franare sigur nu este identic. La oprirea din derulare o sa lungeasca banda. E identic....am o mecanica de kashtan. Link spre comentariu
daniels Postat Decembrie 29, 2024 Partajează Postat Decembrie 29, 2024 Masoara diametrul la tambur acolo unde vine sabotul de frana. La Majak tamburul e mai mic. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 29, 2024 Partajează Postat Decembrie 29, 2024 Acum 2 minute, daniels a spus: La Majak tamburul e mai mic. Invidiosule... Lasă omul sa încerce... Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 29, 2024 Partajează Postat Decembrie 29, 2024 Dar am incercat deja...si merge perfect. Franele se pot regla, Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 29, 2024 Partajează Postat Decembrie 29, 2024 (editat) Banda de 18...aproximativ 50 minute pe viteza 19. La derulare cu fulia de mayak (nu cu banda pe ghidaje)...4.22...cu fulia de kashtan 3.34 Am schimbat si cureaua...de la 70mm am trecut la 75. Editat Decembrie 29, 2024 de mac01 Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 29, 2024 Partajează Postat Decembrie 29, 2024 Și e chiar atât de important minutul ăla? Nu prea des ai de bobinat o bandă cap coadă, și dacă înainte să zicem că puteai fi angrenat în evenimente, unde trebuia să te miști, acum când pun câte o bandă, chiar nu am motiv de grabă. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum