doru3160 Postat Duminică la 18:55 Partajează Postat Duminică la 18:55 Tot stau și ma întreb ce vrei să rezolvi cu rulmenții aia... La planșeu, ca să zic asa, ar trebui un rulment de presiune în locul acelui plastic, iar în suportul cu bucșe bagi rulmenti. Ok, și cine ține volantul pe ax? Acolo ori stă , ori nu stă, și când nu sta, nu vad cum o rezolvi cu rulmenti. Ca nu bucsele erau de vină. De la bucșe puteai avea ceva joc, din cauza uzurii datorate rolei presoare, prin forța ce o exercita asupra axului, numai dintr-o parte, mereu aceeași. Bun, de asta scapi, dar cu căderea pe ax încă nu vad rezolvarea. Link spre comentariu
mac01 Postat Duminică la 19:17 Partajează Postat Duminică la 19:17 (editat) Sus la bucse nu umblu...pe mine ma intereseaza sa nu mai cada volanta.....iar ca sa nu mai cada trebuie s-o sprijin de un rulment. Am mai facut rost de un suport cu bucse nou....neuzat..il pun pe acela. Suportul cu bucse original avea joc mare....se misca volanta in el. Editat Duminică la 19:54 de mac01 Link spre comentariu
yo9hrb Postat Duminică la 19:19 Partajează Postat Duminică la 19:19 Lasati rulmentii. Acolo trebuie lagare de alunecare, AKA bucsi. Link spre comentariu
mac01 Postat Duminică la 20:03 Partajează Postat Duminică la 20:03 (editat) Sunt magnetofoane cu cabestane cu motor direct drive care au rulmenti pe ax....si merg si orizontal si vertical. Eu insist sa-i pun rulment jos la baza...mi-a cazut de trei ori volanta pana acum. Iar ca sa ciocanesc in volanta si s-o deformez sau s-o descentrez...nu-i o solutie....mai ales ca este echilibrata din fabrica. Daca ati sti voi ce trepidatii transmite acea rola de cauciuc la volanta...se simt in rulment de numa-numa. Deocamdata sunt in probe...am luat diferiti rulmenti ...cu rabdare se rezolva. Astept sa vina si fulia de la motor...si mai vorbim. Edit; Ar mai fi o varianta sa blochez impiedicarea caderii volantei folosind un sistem identic de prindere cum este cel de la fulia motor. Am si un ax mai lung de kashtan...solutii se gasesc....dar nu accept bataia in volanta si deformarea ei. Ma mai gandesc....nu ma grabeste nimeni. Editat Duminică la 20:15 de mac01 Link spre comentariu
daniels Postat Duminică la 20:51 Partajează Postat Duminică la 20:51 Acum 42 minute, mac01 a spus: Daca ati sti voi ce trepidatii transmite acea rola de cauciuc la volanta...se simt in rulment de numa-numa. Acolo nu e potrivit rulment cu bile rotunde, va oscila tot timpul. Bucsa impiedica oscilatiile pentru ca contactul cu axul e pe o suprafata cilindrica. Ar merge un rulment cu bile conice, iar la un capat al axului volantei sa fie un con de strangere ca la motoarele de cabestan de la Rostov. Link spre comentariu
doru3160 Postat Luni la 13:16 Partajează Postat Luni la 13:16 Acum 17 ore, mac01 a spus: Iar ca sa ciocanesc in volanta si s-o deformez sau s-o descentrez...nu-i o solutie....mai ales ca este echilibrata din fabrica. Practic nu ciocanesti pe circumferința ca să ai risc de descentrare. E chiar lângă ax, și eu de câte ori am aplicat tratamentul asta, nu s-a întâmplat nimic rău. Dar dacă vrei sa fii mai catolic decât papa, nu bați, ci în acel canal superficial, bagi o siguranță siegel, și ai rezolvat cu căderea. Mai greu o rezolvi cu jocul, acolo nu prea ai ce fenta. Ori pui alte bucșe, ori te împaci cu ideea ca exista acel joc. Dacă nu e nesimțit de mare, se poate trai cu asta. Acolo și eu as pune rulment cu bile cilindrice,ace, dacă ar fi să aleg. Dar exemplarul care a venit, are puțin joc, dar nu într-atât încât să deranjeze. Mă concentrez pe final, că să-l pot declara funcțional și pe urmă dacă nu-mi place ce se aude, trec la înlocuiri de componente. Deocamdată vreau să-l aud cu ce a venit de la mama lui ce știe să facă. Link spre comentariu
mac01 Postat Luni la 13:27 Partajează Postat Luni la 13:27 Cum de nu m-am gandit eu la ideea asta… la siguranta siegel? Fac un canal pe ax si ii bag acea siguranta! Bravo, Doru…. merci mult de idee! Link spre comentariu
doru3160 Postat Luni la 13:29 Partajează Postat Luni la 13:29 Canalul îl făceam cu axul în strung, cu tot cu volanta, și cu dremelul cu pânză subțire, de 0,5mm îl făceam repejor. Nu am băgat niciodată cuțit, e material tare și de la avans, riști descentrarea. Nu ai cum să-l prinzi cu vârf de centrare, axul e rotunjit la capătul ala. Bătaia o aplicam la exemplarele olărite, la care axul nu mai era fest în volant, risca să se învârtă când îl frâna rola presoare. Link spre comentariu
antonvasileeee Postat Luni la 13:37 Partajează Postat Luni la 13:37 Acum 8 minute, mac01 a spus: Fac un canal pe ax si ii bag acea siguranta! Si neaparat 2 saibe de teflon , sau teflon si textolit/plastic . Nu e bine sa frece pe lagar acea siguranta . Link spre comentariu
mac01 Postat Luni la 13:37 Partajează Postat Luni la 13:37 (editat) @doru3160 Pfff… ce simplu era… si treaba buna si rapida! Am pus rulmentul jos la baza, dar se aude un fasait cand se invarte… e deranjant, ca si cum ar bate vantul! La 9 nu se aude… dar la 19 da! Ii pun o siguranta acolo si am terminat toata treaba! Merci mult… buna idee ai avut! Editat Luni la 13:39 de mac01 Link spre comentariu
doru3160 Postat Luni la 13:57 Partajează Postat Luni la 13:57 Acum 19 minute, antonvasileeee a spus: Nu e bine sa frece pe lagar acea siguranta . Nu freacă pe nimic. E deasupra plasticului pe care sta axul, și se învârte odată cu volanta. Link spre comentariu
antonvasileeee Postat Luni la 14:06 Partajează Postat Luni la 14:06 Nu am reparat de peste 30 ani magnetofoane . La mine in oras erau putine . Link spre comentariu
doru3160 Postat Luni la 14:08 Partajează Postat Luni la 14:08 Atunci să nu-l derutam pe colegul max01... Oare rulmenti cu ace or fi pt diametrul axului volantei? Cred ca are 6 mm. Îmi e lene să masor acum, dar cred că ar trebui să fie la vremea asta și așa ceva. Adică așa ceva aș pune în locul bucșei... eventual 2 cap în cap, dacă nu se găsesc mai lungi. Link spre comentariu
mac01 Postat Luni la 14:25 Partajează Postat Luni la 14:25 Nu mai vreau rulment sus… am rezolvat-o cu un suport cu bucse bun. Jos era problema mea, caderea volantei. Asta ma deranja maxim. Link spre comentariu
doru3160 Postat Luni la 17:35 Partajează Postat Luni la 17:35 Acum 6 ore, mac01 a spus: Pfff… ce simplu era… si treaba buna si rapida! De aia nu imi imaginam ce vrei sa faci cu rulmenți pe acolo...si încă nu sunt lămurit daca era fezabila soluția, nu văd finalul cum arăta . Intre timp, stă și capacul de la capete la locul lui Iar axul are fix 6mm. Eu o să merg și pe direcția asta, să văd ce se poate face, adică rulmenți cu ace. O bucșa acolo e greu de strungarit. În primul rand materialul, trebuie un bronz grafitat, dar ceva mai tare decât uzual, mai spre alama, și din aduceri aminte, e greu de scos din cuțit. E diametru mic, deci cuțit de interior subțire, și iese cam conica gaura din cauza lungimii mari. Intrarea iese mai mare decât ieșirea. Iese din discuție cota de 6mm fix doar din burghiu...prietenii știu de ce. Doar cu alezor să se poată rezolva ceva, ceva. Ce să mai vorbim, e deranj mare să faci o bucșa decât un suport pt rulmenți. Asta dacă nu dau și eu de un cuib de bucșe de gata... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum