Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MAJAK 205 vintage tranzistorizat

alex_n2011

Postări Recomandate

Am facut si placuta..a iesit cu dimensiunile de 7,5cm cu 1,5cm. acum sunt in dilema cum s-o pun...pe cant sau paralel cu placa.

IMG-0827.jpg

IMG-0828.jpg

IMG-0823.jpg

IMG-0824.jpg

Link spre comentariu

@doru3160

Cum ai modificat sistemul de presare al benzii pe capul de redare?

Am vazut ca ai repetat de multe ori aceasta problema, dar se pare ca nimeni nu a fost interesat... eu sunt interesat deoarece am observat ca acest sistem nu este tocmai ce trebuie.

Multumesc!

Link spre comentariu

Am postat o poza de la locul faptei în pagina din urmă. Se poate vedea Maiakul și un Tesla B100. Atât era în acel moment. Au fost multe. Am observat că Tesla nu are aceasta problema și m-am inspirat de la acel model. Evident că nu am poze și nici schițe cu mecanismul, pt că nu au existat. Am mers pe principiul văzând și făcând. Ce pot să zic cu certitudine, am renunțat la placa metalica ce rabateaza pe cap și antrenează și banda tensionata cu arculet, am montat o altă bucata de banda pe care am lipit o pastila din pasla, asta fiind paralela cu suprafață capului și pe tija rolei presoare am montat o parte metalica din tablă elastică ce presa banda cu pasla, pe cap. Toate astea făceau mișcare de translație în cursă spre cap. Maiak nu mai am, și nici nu am de gând să mă apuc prea curând de unul, dar B100, B101 și B115, am. O să fac o poza și sigur îți vor veni idei. La toate sistemul de presare al benzii face mișcare de translație, nu este rabatat. Bine, B100 și B101 au aceeași parte mecanică. Cred ca mai am și bătrânul B4 măcelărit, în sensul că am scos toată partea electronica și am încercat transformarea în deck, cu preamplificatoare de cap redare inregistrare după scheme de Dual. Așa de simple și atât de eficiente erau, încât m-au cucerit. Și erau cu BC uri obișnuite, nu cu cine știe ce fineturi. Bineînțeles ca nu am mai finalizat, dar cred ca unul din obiective după ieșirea la pensie, asta va fi. 

Link spre comentariu

Revin cu intrebarea...stie cineva care este dimensiunea celor doua curele date de producator pentru magnetofonul mayak?

Nu recomand postarea unui user referitoare la dimensiunile curelelor din pagina 17 a acestui topic..la 205 mm diametrul curelei de ambreiaj ( cum se spune in acea pagina) inconjor de aproape doua ori distanta reala. Eu am pus o ata pe tamburi si dupa calcule mi-a iesit la 120mm diametrul.

Cea mica de la motor mi-a iesit 70mm diametru.

Are cineva manualul service cu specificatiile acestor doua curele...grosime, diametru?

Daca nu exista specificatii..o sa merg pe masuratorile mele, si o sa comand aceste doua curele.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Am masurat dupa o curea veche si mi-a dat 77 mm diametru. Daca scadem cele doua grosimi ne apropiem de 70 cat ai gasit cu sfoara.  

IMG-20241120-170619.jpg

Nu pot sa masor in doua intinsa pt ca e aproape rupta. Daca o intind putin e gata.

IMG_20241120_170800.jpg

Cealalta pusa in doua, deci diametrul mi-a iesit 185mm. Masurata pe ruleta. Si aici e loc de putina toleranta, dar cam asta e. Tot cu sfoara e sfant, nu ai cum sa gresesti.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări