Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MAJAK 205 vintage tranzistorizat

Postări Recomandate

S-a umplut tîrgul de benzi de 18 şi 27cm. Se vor coace la soare dacă nu le cumpără nimeni.

Eu tocmai recent ( adica saptamana trecuta ) am salvat ( de coptul la soare) trei bucati benzi noi gantz productie 2013, din targurile online.Cat despre preturi pe astea trei pot spune ca le-am luat chilipir ( pe site-urile specializate in vanzari de suport magnetic pretul este aproape triplu pentru o bucata ).Cele NOS , precum si cele foarte vechi , chiar daca unele sunt intr-o stare exceptionala pretul cerut pe ele in targurile online este de-a dreptul nesimtit.Asta este pana la urma prost nu-i cine cere prost e cine da ( sau ca sa ma exprim altfel cine sare la carlig)..Sunt de parere ca pana si in targurile online , daca ai timp sa mai arunci cate un ochi din cand in cand ,poti prinde benzi chiar noi la un pret foarte bun.
Link spre comentariu

Vorbeam de tîrgul de vechituri, unde stau pe ziare sau în cutii puse pe jos. Acum încă e răcoare...S-au scos la vînzare şi maguri diverse, de la Philips la Revox şi Akai.

As vrea :da si eu sa vad targul ala unde stau pe jos Revox-uri etc etc....In orasul meu de resedinta ,bisnitarii nici macar nu au auzit de magnetofon ce sa mai vorbim de marci .....Si pana la urma si pe internet renumitele site-uri de vanzari ( se stiu care ) tot targuri sunt ( virtuale )
Link spre comentariu

Azi duminică, o zi slabă: un Revox B77, trei Philips de anii 70... încă 2-3 rapandule gen Sonet Duo, astea nu le pun la socoteală. Cîteva zeci de benzi de 27cm, cu role Revox de plastic, dar şi metalice ptr NAB, gen Agfa sau Maxell, alte benzi de 18cm Agfa la cutii de carton, dar păstrate bine...Nu mai am cu ce face poze.

Link spre comentariu

Azi duminică, o zi slabă: un Revox B77, trei Philips de anii 70... încă 2-3 rapandule gen Sonet Duo, astea nu le pun la socoteală. Cîteva zeci de benzi de 27cm, cu role Revox de plastic, dar şi metalice ptr NAB, gen Agfa sau Maxell, alte benzi de 18cm Agfa la cutii de carton, dar păstrate bine...Nu mai am cu ce face poze.

:da Ala da targ chiar si pentru o zi slaba de duminica , daca oi ajunge prin bucuresti o sa dau iama prin acel targ ....Apropo despre care targ din Bucuresti este vorba???
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Va rog frumos puteti sa ma ajutati in depanarea unui Rostov 105?

Va multumesc!

In primul rand ar fi fost bine sa deschideti un topic nou sau sa fi folosit optiunea search cautand topicele cu Rostov ca sunt destule !

Ce problema/me aveti cu el?

Editat de Dominicue
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator Golden Goal

Majak 205 motorul nu are putere la derulare, se invarte din ce in ce mai incet pana se opreste si incepe sa se incalzeasca. La redare e ok.

Link spre comentariu

Majak 205 motorul nu are putere la derulare, se invarte din ce in ce mai incet pana se opreste si incepe sa se incalzeasca. La redare e ok.

Pe langa inlocuirea preventiva a condensatorului motorului ( 4 uF-400v ) , ar mai trebui verificate urmatoarele ansamble:

- ambreiajul tamburului din dreapta ( acceptor ) sa nu fie prea strans

- ambreiajul tamburului din stanga sa nu fie si el prea strans .

- starea benzilor care sunt folosite

- cureaua principala ( de forta , 4mm X 68 mm diametru ) sa nu fie prea stransa , daca cumva ai inlocuit-o

- ghidajele fixe ( 3 la numar ) sa nu fie mizerabile ( incarcate cu oxid de pe benzi ) si mai ales daca sunt foarte uzate ( sapate ) atunci trebuiesc rotite in alta pozitie.

- motorul eventual desfacut si curatate lagarele acestuia si unse ulterior cu un ulei fin pentru mecanisme ( in orificile de ungere intra lejer 10 picaturi de ulei )

Uitate la posturile  mele anterioare tot in acest topic si vezi ce modificari se pot face la ghidajele fixe ( transformarea lor in ghidaje mobile pe rulmenti ), poate ti se pare interesant !

Editat de Dominicue
Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...
Vizitator razvan g

Am un majak 205 care nu merge amplificarea nu scoate sunet in dif.rezistentele alea doua de la traf sunt prajite si nu stiu ce valori au...ma poate ajuta cineva sa-l repar?detin cunostinte minime in electronica si am ceva scule.Am un majak 205 care nu merge amplificarea nu scoate sunet in dif.rezistentele alea doua de la traf sunt prajite si nu stiu ce valori au...ma poate ajuta cineva sa-l repar?detin cunostinte minime in electronica si am ceva scule.

Link spre comentariu
Vizitator razvan g

Va multumesc frumos pentru raspuns.le voi inlocui si revin!Aveti cumva idee de la ce s-au ars acele rezistente?.care ar putea fi problema?in afara faptului k nu se aude nimic in boxe merge orice comanda la el.astept un raspuns daca ma poate ajuta cineva

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări