Dominicue Postat Martie 8, 2014 Partajează Postat Martie 8, 2014 Chestia cu pretuitul aparatelor vechi... Fiecare dintre noi cred ca are 1,2 aparate de care nu ar vrea sa se desparta.Sau regreta ca a faramat unul cand a fost mic.Ca mine cand eram mic am distrus un patefon His master voice si o masina de ascutit lame de barbierit . Adult fiind atunci cand le-am am gasit le-am cumparat fara sa ma uit prea mult la costuri.Am reconditionat patefonul si sunt acum linistit sufleteste ca acel patefon al bunicului e din nou functional si in familie.Maiak-ul daca are curele si capete mai merge 50 de ani.Eu mai am de recuperat de la tatal meu o combina muzicala tot ruseasca pe care vreu sa o restaurez ( mi-aduc aminte cum suna in 90 cand a aduso tata de la rusi , avea un sunet excelent si puterea era doar de 2X4 W si are doua boxe ce aveau difuri de banda larga pe care eu ulterior le-am inlocuit cu difuri coaxiale ( pentru ca la cele originale sa dus suspensia care era dintr-un burete ordinar ) La majak m-am aranjat cu curele care s-ar putea sa tina mai mult decat mine ( confectionate din polibutadiena) , iar capete am numa vreo 6 bucati nou noute din care doua sunt ELFA + unul pus pe mag ,am mai cumparat un majak la o suma modica care avea carcasa si masca praf asa ca l-am dezmembrat si numa bine am si o gramada de piese mecanice de rezerva plus motorul si inca un motor nou gantz care la luat tata odata cu magul, asa ca sunt linistit.Una peste alta sper ca fiica mea atunci cand noi mai fi eu sa pretuiasca aceste aparate la fel ca mine si sa nu le arunce ! Link spre comentariu
Dominicue Postat Martie 8, 2014 Partajează Postat Martie 8, 2014 Si ma mai bate gandul tare sa schimb rulmentii de pe ghidajele de banda cu rulmenti din material nemagnetic .Am gasit ceva pe net insa nu au pretul afisat , insa urmeaza sa cer cotatie de pret pe e-mail ,sper sa nu fac cu inima Daca vreun coleg mai stie unde se pot gasi astfel de rulmenti am rugamintea sa ne dea de veste !Multumesc . Link spre comentariu
Dominicue Postat Martie 8, 2014 Partajează Postat Martie 8, 2014 Ma mai bate tare gandul sa schimb rulmentii de pe ghidajele de banda cu rulmenti din material nemagnetic .Am gasit ceva pe net insa nu au pretul afisat , insa urmeaza sa cer cotatie de pret pe e-mail ,sper sa nu fac cu inima Daca vreun coleg mai stie unde se pot gasi astfel de rulmenti am rugamintea sa ne dea de veste !Multumesc . Link spre comentariu
zal Postat Martie 8, 2014 Partajează Postat Martie 8, 2014 Cînd mă lovise construirea de magnetofoane, ptr rolele de la ghidaje foloseam rulmenţi normali, dar cu cîte un bandaj de 2-3mm din teflon, aşa nu se magnetizează nimic, oricît se insistă. Link spre comentariu
Dominicue Postat Martie 8, 2014 Partajează Postat Martie 8, 2014 Cînd mă lovise construirea de magnetofoane, ptr rolele de la ghidaje foloseam rulmenţi normali, dar cu cîte un bandaj de 2-3mm din teflon, aşa nu se magnetizează nimic, oricît se insistă.La mansonarea rulmentilor cu teflon ma gandisem si eu , insa in cazul meu sunt 2 probleme pentru ca ghidajele sunt facute si montate deja pe mag si mansonand rulmentii mi se schima total traseul benzii si a doua problema ar fi ca la mine in oras nu mai gasesti strungari buni ( care sa fie in stare sa strunjeasca la cote exacte o piesa si mai ales piesa sa fie strunjita fin ) . Link spre comentariu
zal Postat Martie 8, 2014 Partajează Postat Martie 8, 2014 Oricum, rulmenţii mai mari sînt zgomotoşi, iar cei mici se uzează repede. Link spre comentariu
franzm Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 https://www.google.de/#q=Edelstahlkugellager Pentru inima nu pot garanta. Link spre comentariu
goguboeru Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Rulmenti ceramici.Am pus poza cu unul care are diametrul ca cei pt patine cu roti.Se gasesc si la noi si nu sunt exagerat de scumpi. Link spre comentariu
Dominicue Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Rulmenti ceramici.Am pus poza cu unul care are diametrul ca cei pt patine cu roti.Se gasesc si la noi si nu sunt exagerat de scumpi.Am vazut fotografia si am mai vazut si altele pe net dar nu la noi in tara , asa ca daca mi-ati spune ( arata ) unde se gasesc la noi rulmentii ceramici v-as ramane recunoscator. Link spre comentariu
franzm Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Oare chiar merita Maiak203/205 rulmenti ceramici? Link spre comentariu
franzm Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Nu stiu ce faceti cu rulmentii aia, dar cei din hdd-uri, de exemplu, functioneaza continuu timp zeci de mii de ore, la mii de rotatii pe minut. La fel cei din discurile de capete video. Si nici în magnetofon nu sunt supusi la forte radiale prea mari.Daca puneti bandaje de teflon, ce fel de lagar (ghidaj) rezulta? Cu alunecare sau cu rostogolire? Link spre comentariu
Dominicue Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Oare chiar merita Maiak203/205 rulmenti ceramici?Spuneti-mi dumneavoastra macar un motiv pentru care nu ar merita!Pentru ca in opinia mea merita indiferent ce magnetofon ar fi atata vreme cat prin aceasta se mareste petformanta magnetofonului !!Dar probabil ca nu ati avut majak vreodata si daca ati avut nici macar ipotetic nu v-ati gandint sa-l imbunatatiti.. sau cine stie daca ati imbunatatit vre-un magnetofon explicati-ne si noua ce imbunatatiri ati adus, daca nu va cer ( cerem ) prea mult!Cu stima. Link spre comentariu
goguboeru Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Daca nu e revox tandberg sau cakay nu merita sa faci nimic in plus pentru ele zice "lumea buna" din lumea "buna".Noi astia de aici din cealalta lume ne distram facind si de astea. Punem ceramici pe maiak chiar daca unul ar costa cat 2 maiakuri.Chiar daca nu ridicam performantele dar ne distreaza ca am avut ideea si am putut sa o realizam.Mai bine asa decat la tembelizor. Link spre comentariu
Dominicue Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Daca nu e revox tandberg sau cakay nu merita sa faci nimic in plus pentru ele zice "lumea buna" din lumea "buna".Noi astia de aici din cealalta lume ne distram facind si de astea. Punem ceramici pe maiak chiar daca unul ar costa cat 2 maiakuri.Chiar daca nu ridicam performantele dar ne distreaza ca am avut ideea si am putut sa o realizam.Mai bine asa decat la tembelizor.De acord intru totul cu dumneavoastra! 1.Doar pentru ca anumite aparate au o conceptie sa zicem mai primitiva si pentru ca nu poarta nume sonore nu inseamna ca nu ar merita efortul sa incerci practic sa le aduci macar o imbunatatire .2.Sunt de acord ca trebuie sa existe si suportul teoretic dar nu in detrimentul practici.3.Nu vreau sa-mi fac un titlu de glorie din ce am realizat practic pe majak 203 , insa DA imi fac un titlu de glorie ca am avut curajul sa incerc macar ! Asa ca fiind de acord cu dumneavoastra dl GOGUBOERU , ma distrez de minune ca unul din celealta lume incercand sa-mi imbunatatesc magnetofonul , decat sa stau la TEMBELIZOR cum bine spune-ti!Inca astept raspunsul colegului FRANZM daca nu cumva considera ca nu meritam un raspuns .Cu Stima. Link spre comentariu
Dominicue Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Sa fim sanatosi ca sa putem realiza cat mai multe imbunatatiri pe scule antice si fara nume de renume!Cred ca si colegul nostru alex_n2011 s-a distrat de minune restaurand majakul 205 si ,chiar as vrea sa-l intreb ...ALEX a meritat???? Ma intreb retoric daca unele scule nu merita o imbunatatire sau o restaurare, atunci ce merita aceste scule.... sa fie aruncate in uitare sau la gunoi????? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum