goguboeru Postat Martie 2, 2014 Partajează Postat Martie 2, 2014 Site ul ala din Romania vinde exact cele de pe site-urile puse mai sus.Are si aceleasi poze la benzi.Compara preturile si transportul eventual vama sau spaga la vama si vezi cum e mai bine sa cumperi Link spre comentariu
Dominicue Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Asta e intradevar o problema cu strungarii... Vezi ce am patit eu pe topicul de la masini unelte ,la strungul meu CQSunt o specie aparte acesti domni. Ori foarte buni ori varzaO doamne chiar sunt niste specimene printre ei .......Un singur meserias adevarat am intalnit la mine in oras , dar din pacate a plecat peste hotare , facea omuletul ala niste lucrari de nota 20 si avea saracu un strung batran cu ditamai universalul , de vedeai strungul sigur intrai la idei , insa ce putea face acel om pe vechitura aia te cruceai !Pacat ca nu mai este in tara. In rest este plin orasul meu de meseriasi de meseriasi cu masini CNC si ei habar n-au sa citeasca un desen tehnic cu cote exacte unghiuri etc etc.Unde mai pui ca eu de formatie nu am nici o treaba cu mecanica, insa daca as avea un strungulet simplu ca na de CNC de unde bani , sunt convins ca m-as descurca cu brio sa-mi fac tot ce-mi trece prin cap! Link spre comentariu
Dominicue Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 In fine oi ajunge eu sa am si strungulet pana la urma , insa pana atunci OSCILOSCOPUL ESTE TARGHETUL MEU Link spre comentariu
goguboeru Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Am reusit sa gasesc si sa cumpar de aici de la un coleg de forum care-il pusese pe vanzari un AVO-metru rusesc TL4 , ca cel pe care il aveam cand depanam scule "cantatoare". E intr-o stare buna si din cate spune propietarul functioneaza corect.Atunci l-am cumparat pt ca avea cea mai ciudata forma de Avo-metru intalnita.Are 2 neajunsuri ,e greu si nu gaseai baterii pt el.Dar m-a atras forma lui.Poza nu este a lui este poza si aparatul lui H Robert tot un coleg de forum, inca nu a ajuns la mine aparatul.Cu el masuram rapid cand doar erau mici chestii de facut biasul la maiak.Poza de la scala am pus-o pt cei ce vor sa o inlocuiasca pe cea originala care se ingalbeneste. Link spre comentariu
goguboeru Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Mi-a venit o idee pt reglarea OdB pe Vu-metru la maiak si de ce nu si la altele fara osciloscop sau voltmetru electronic care sa mearga in audiofrecventa.Daca decuplezi intrarea de semnal din mag in Vumetru inainte de semireglabili si bagi in semireglabili o tensiune cu o valoare de 1.25v.(echivalentul la0dB indicat de Vumetru) o sa poti regla din semi sa indice corect 0dB, proband dupa aia cu o banda trasa la 0dB?Acum ideea e ca ar trebui sa fie continua sau alternativa? Alternativ 50hz cred ca e prea jos ca frecventa .Cred ca si una continua ar merge pt ca tot e redresata pt instrument.In felul asta daca ai o banda care stii ca e trasa in 0 dB chiar daca e cu muzica poti regla din semireglabilul de pe preamplificator sa redea pe vu-metru in 0 dB. Asa poti regla ca magul sa dea in iesirea de linie corect si egal pe canale. Bineinteles mai mult sau mai putin super-exact oricum corect conform Vu-metrelor.Am sa incerc cand o sa am acces la un aparat cu Vumetere cu ac.Nu sariti cu "merge"sau "nu merge " DPDV teoretic. Testati practic si dupa aia discutam daca e cazul. Link spre comentariu
franzm Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Cu tensiune continua merge doar daca VU-metrul n-are cuplaj capacitiv.E foarte posibil ca redresorul sa aibe si o corectie în functie de frecventa semnalului de intrare si atunci conteaza frecventa semnalului aplicat pentru etalonare. Link spre comentariu
zal Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Ce o fi aşa greu de făcut un generator sinus de circa 1kHz? Se pune la ieşire multimetrul cu ac sovietic şi se reglează să debiteze pe intrarea în Maiak 0dB (775mV, ruşii rotunjeau la 800 prin alte scheme), restul reglajelor se fac după asta.Numai să aibă întrare cu sensibilitate corespunzătoare Maiakul, nu mai ţin minte şi mi-e lene să caut. Link spre comentariu
goguboeru Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Da, un generator de 1kH aproximativ chiar alimentat la o baterie ca sa fie foarte portabil si calibrat pe osciloscop sa scoata 0dB si scapi de osciloscop. Reglezi mai intai etajul Vumetru si dupa aia cu banda test de 1kHz tras la 0 dB reglezi nivelul de ampilficare a preului pana indica pe Vumetru 0 dB .Bineinteles verifici mai intai daca e reglat corect azimutul. Link spre comentariu
zal Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Nu e nevoie să-l reglezi dinainte, ai două variabile acolo: tensiunea bateriei şi impedanţa de sarcină. Frecvenţa nu trebuie să fie fixă de 1kHz, iar sinusoida să fie cît de cît. Ptr reglarea magnetofonului nu e nevoie de osciloscop, un multimetru cu ac sovietic e foarte precis la frecvenţa asta.Sînt destule scheme de generatoare ptr calibrare în casetofoanele mai scumpe din trecut, unele folosesc 400Hz, altele 1kHz, sau altă frecvenţă medie. Link spre comentariu
goguboeru Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 400 pt bias ,kilohertul pt 0 Link spre comentariu
zal Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Şi care e marea diferenţă dintre ele? Că ptr toate reglajele ai nevoie de 0dB, frecvenţa contează mai puţin, să fie una medie. De fapt contează la reglajul turaţiei, 1kHz e mai precis la frecţiometru, dar nu e cazul Maiak-ului. Link spre comentariu
franzm Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Frecventa conteaza daca se afiseaza nivelul semnalului de înregistrare trecut prin corectiile de frecventa. Link spre comentariu
ChRS Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 La Rostov in cartea de service am gasit ca reglajele pentru inreg./redare se fac la 1000Hz si 500mV (0 dB). Tot in carte se specifica ca daca generatorul audio se seta intre 250-6300 Hz, deviatia vu-metrelor trebuie sa fie mai mica de 2 dB.Putin off-topic: Daca tot veni vorba de reglaje, cum este mai bine, sa reglez magnetofonul Rostov cu 500mV ca fiind 0 dB (conform manualul de service) sau sa-l modific la 775mV? Link spre comentariu
goguboeru Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Rusii foloseau valoarea de 775 mV uneori rotunjit la 800mV dar mai este folosit si 1,25 V RMS, daca citesti mai sus in topic sau pe net. De 500mv nu am auzit pt 0 dB -1KHz pe Vu-metru. Intodeauna pt a regla 0 dB indicatie pe Vu-metru se folosea semnal la 1KHz la inregistrat pe banda, cu conditia sa obtii/ai la iesirea de linie, aceeiasi valoare ca cea corespunzatoare 0 dB. Se foloseste 1KHz deoarece la aceasta frecventa corectiile nu intervin si pierderile de semnal din diferite cauze(prea multe pt a fi insirate aici) sunt minime . 1kHz mai folosesti si ca sa reglezi/verifici viteza. Injectezi semnal de 1KHz din generator in Y de la osciloscop iar in X tot de la osciloscop(sau invers nu are importanta) injectezi semnal din magul/cassul caruia vrei sa-i reglezi/verifici viteza.Bineinteles setetzi corespunzator osciloscopul. Daca obtii un cerc perfect si stabil este OK viteza. Chestia cu 250 -6300 este valabila pt verificarea EQ -ului. (Raspunsul in frecventa a preului cu corectiile pe viteze) pt.CHrs De rostov la topicul de rostov ca slava domnului are. Si chiar trebuie sa faci reclama la ce am pus in poza ca sa iei schema ta de rostov ? Chiar trebuie sa obligi sa faci un cont pt schema aia ? Daca vrei sa faci un bine chiar nu ai gasit alt loc ,de exemplu aici pe forum sa o pui? Asta e reclama pe fata dupa parerea mea. Link spre comentariu
Dominicue Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Am reusit sa gasesc si sa cumpar de aici de la un coleg de forum care-il pusese pe vanzari un AVO-metru rusesc TL4 , ca cel pe care il aveam cand depanam scule "cantatoare". E intr-o stare buna si din cate spune propietarul functioneaza corect.Atunci l-am cumparat pt ca avea cea mai ciudata forma de Avo-metru intalnita.Are 2 neajunsuri ,e greu si nu gaseai baterii pt el.Dar m-a atras forma lui.Poza nu este a lui este poza si aparatul lui H Robert tot un coleg de forum, inca nu a ajuns la mine aparatul.Cu el masuram rapid cand doar erau mici chestii de facut biasul la maiak.Poza de la scala am pus-o pt cei ce vor sa o inlocuiasca pe cea originala care se ingalbeneste.Bijuterie acel aparat , am avut şi eu unul ( primit de la tatăl meu cînd aveam 16 ani) pînă cînd l-am dat de pămant din greşeală :cry: .Acum tot datorita tatălui meu am ca aparat analogic acest aparat care nu este altceva decat varianta uşor modernizata a lui TL 4 - TL 4M.Şi avînd in vedere experienţa anterioara am plasat aparatul într-un container de aluminiu care a aparţinut tot unui aparat sovietic mai slabuţ ca şi calitate Şi acuma îmi vine sa plang dupa batrînul TL 4 :cry: P.S . Cu aparatul din imagini am reglat bias-ul majakului ( magul tot de la tatăl meu l-am căpătat ) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum