Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MAJAK 205 vintage tranzistorizat

alex_n2011

Postări Recomandate

:jytuiyu Nu stiam cum este corect si masuram cu semnal.Fara semnal am: pe capul de redare/inregistrare sus 0.05v si jos 0.02V, iar pe cel de stergere am sus 9.42 si jos 4,46 dar chiar si fara semnal oscoleaza tensiunile. Masor cu un multimetru digital pe 20 V alternativ.
Link spre comentariu

Nu ai ce cauta cu digitalul simplu la premagnetizare. Acolo ori un analog cu MINIM 20K Ohm/Volt pe alternativ ori osciloscopul.

Tu ai mai multe probleme la mag :

- nu stii inca schema. Inca nu ai verificat cu creionul pe schema traseele de semnal .Doar partea de preamplificare pt inceput. Uita de final.

-nu prea esti atent la info ce le primesti.

- ceea ce ti se spune sa faci nu faci in ordinea care trebuie. Ordinea masuratorilor/verificarilor in depanare este cruciala.

-comutatorii NU ai verificat cu Ohmetrul pe scala cea mai mica daca fac contact.

-posibile lipituri reci.

-nu mai vorbesc de fire inversate. Aici iar schema si schema de cablaj intervin.

La imprimare au influenta asupra semnalului imprimat in principal :

Potentiometrii de nivel imprimare, semireglabilii care regleaza Vu metrii si semireglabili care regleaza premagnetizarea.

Uita-te pe schema si spune daca i-ai identificat (spune ce indicativ au pe schema). Dupa aia mai intreaba daca vrei.

Invata schema sa poti urmari ceea ce ai nevoie si sa poti verifica ce ai nevoie.

A si ai grija nu incalzi prea tare picioarele comutatorilor ca ii ia dreaqu se distrug

Se gasesc ca ei de cumparat

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări