mac01 Postat Ieri la 00:02 Partajează Postat Ieri la 00:02 (editat) Ok...m-ati convins...o sa pun TL071. Multumesc @flomar60 pentru intentia de ajutor. Editat Ieri la 00:04 de mac01 Link spre comentariu
doru3160 Postat Ieri la 04:48 Partajează Postat Ieri la 04:48 Acum 7 ore, darius_bv a spus: O sa mai auziti doar motorul. Motorul nu e zgomotos. Gălăgia vine de la rola intermediara care face și schimbul de turație și antrenează volantul. Era un cauciuc dur, și ma gândesc ca vremea nu l-a făcut decât mai dur. În acele timpuri, se găsea de la pick-up belcanto o rola care se potrivea perfect și la diametru și la bucsa, dar avea un cauciuc mai spre latex ca să mă pronunț așa, era mai moale. După montare, nu se mai auzea aproape nimic din zgomotul mecanic. Ca proba se poate ridica rola de pe volant în poziție intermediara, între 9 și 19 astfel ca volantul să nu mai fie antrenat și se aude dacă de acolo vine zgomotul. Link spre comentariu
Усилитель Postat Ieri la 05:03 Partajează Postat Ieri la 05:03 Marimea Rolei Intermediare nu Influențează turatia.Eu nu am deloc rola intermediara... Am o curea de la motor roata pe marginea volantei...nu are zgomot deloc, iar la redare pot pune selectorul de 19 pe 9 fara sa schimbe viteza de redare a benzii dar schimba corectja ,are mai multe inalte... Link spre comentariu
doru3160 Postat Ieri la 05:36 Partajează Postat Ieri la 05:36 Acum 37 minute, Усилитель a spus: Marimea Rolei Intermediare nu Influențează turatia.Eu nu am deloc rola intermediara... Dacă te uiți la raportul de transmisie în diferite cazuri, o să vezi că nu e chiar așa. Doar că ești restricționat de cinematica. O rola prea mica nu angreneaza, o rola prea mare, nu încape. Nu am înțeles cum se poate monta curea în loc de rolă, dar nu contrazic. Vorbesc din aduceri aminte. Nu am mai dat capacele jos la un maiak de înainte de 90. Am avut 3 modele, toate sufereau de aceeași boală, mecanica zgomotoasa, pana am montat role de belcanto. La audiții la volum mic și noaptea, deranjează. Altfel, în timpul zilei și la volum rezonabil, se poate ignora. Link spre comentariu
mac01 Postat Ieri la 06:43 Partajează Postat Ieri la 06:43 E galagioasa rola aia. Am desfacut-o si am gresat-o, are niste bucse de pasla care se imbiba cu ulei....dar zgomotul este prezent. Acum 1 oră, Усилитель a spus: Marimea Rolei Intermediare nu Influențează turatia.Eu nu am deloc rola intermediara... Am o curea de la motor roata pe marginea volantei...nu are zgomot deloc, iar la redare pot pune selectorul de 19 pe 9 fara sa schimbe viteza de redare a benzii dar schimba corectja ,are mai multe inalte... Ai pus o curea plata? Link spre comentariu
Усилитель Postat Ieri la 10:14 Partajează Postat Ieri la 10:14 Acum 3 ore, mac01 a spus: Ai pus o curea plata? Nu,este tot una de majak patrata..aceea mai lunga ...vine pe fulia motorului si roata pe volanta... Link spre comentariu
deneinvins Postat Ieri la 10:40 Partajează Postat Ieri la 10:40 (editat) La un model de Majak (201, 203, 205 ?), nu știu la care, integratul din preamplificator se poate înlocui direct cu LM709, sau asemănătoare. Vedeți dacă la aparatul dvs. se potrivește. Dacă nu, vă recomand, înlocuiți cu LM308, chiar dacă nu se potrivește la pini. Pentru integratul din etajul final, nu am găsit nici un echivalent. L-am reprodus din componente discrete, conform schemei atașate și a mers din prima. Succes ! Editat Ieri la 10:42 de deneinvins Link spre comentariu
franzm Postat Ieri la 12:52 Partajează Postat Ieri la 12:52 Daca folositi LM308, încercati sa optimizati compensarea de frecventa. K553UD1A din Maiak 203 se poate înlocui cu 709. Si mai bine merge varianta RDG (parca B109d). Am vazut însa si variante de documentatie pentru 205 care foloseste K553UD1A si are schema foarte asemanatoare cu 203. Carcasele capetelor 6D24.041 sunt turnate din zamak. Ati patit vreodata ca aceste carcase sa se fisureze? Am un asemenea cap, din '91, nefolosit. Ati încercat vreodata sa demontati un cap de Maiak uzat? S-ar putea transfera maruntaiele de la capul fisurat într-unul uzat? (Am facut asa ceva la capete de casetofon BRG mono.) Link spre comentariu
q_acdc Postat Ieri la 16:27 Partajează Postat Ieri la 16:27 Acum 5 ore, deneinvins a spus: La un model de Majak (201, 203, 205 ?), nu știu la care, integratul din preamplificator se poate înlocui direct cu LM709, sau asemănătoare. Vedeți dacă la aparatul dvs. se potrivește. Dacă nu, vă recomand, înlocuiți cu LM308, chiar dacă nu se potrivește la pini. Pentru integratul din etajul final, nu am găsit nici un echivalent. L-am reprodus din componente discrete, conform schemei atașate și a mers din prima. Succes ! Bănuiesc, ai prins modificările din anii 85,86,87 pt modificare etaj final stereo inclusiv potențiometrii dublii. Link spre comentariu
ex.escu Postat 22 ore în urmă Partajează Postat 22 ore în urmă Cu multi ani in urma ,am inlocuit p27a cu un bc415c, operationalul 553ud1a cu lm 201a, compensat cu 4,7-6,8pf , ajustat condensatorul de 820pf (parca C11 in schema) si modificat sistemul de presare pe banda cu o pasla dreptunghiulara lipita pe banda de presare , functiona mai bine, dar in timp nu merita, aparatul era limitat de mecanica, cap, benzile existente (orwo, cbema, cele din vest erau un lux). Link spre comentariu
doru3160 Postat 21 ore în urmă Partajează Postat 21 ore în urmă Aveau limitările lor, dar au fost cu răspândire mare. Cea mai mare problemă și greu de rezolvat a fost egalitatea semnalului pe canale. Modul cum era presata banda pe cap, prin rabatare și nu translare, făcea imposibila egalizarea semnalului pe cele 2 piste. Totdeauna partea de jos era mai presată decât partea de sus. Dar erau de cursă lungă, țineau la tavaleala, mergeau ore neîntrerupt, față de celelalte care începeau să lalaie după câteva ore. De ex B100 și altele de la Tesla, cu mecanica lui gingașa, era bun dar sa nu-l abuzezi. Ma refer la modelele populare, ZK, Uvertura, Unitra, Tesla, nu la sculele profi ale vremii. Link spre comentariu
Marele Savant Postat 21 ore în urmă Partajează Postat 21 ore în urmă Eu nu sint asa de convins ca Maiak-ul are zgomot mare, deranjant, din cauza integratelor rusesti! Link spre comentariu
mac01 Postat 20 ore în urmă Partajează Postat 20 ore în urmă (editat) Am facut o tiganie si am pus doua socluri cu fire trase si am montat doua TL081...acum am 18,62V pe un canal si 18,64 pe celalalt. E foarte bine...dar trebuie sa gasesc o modalitate fixa si aspectuoasa, nu pot lasa tigania aia acolo. Potentiometrul de volum e logaritmic...cam deranjant...sare dintr-o data volumul la capatul cursei. Sa pun unul liniar? Nu stiu cat ascult eu pe difuzoarele lui...o sa-l pun prin amplificator, pe incinte acustice. Editat 20 ore în urmă de mac01 Link spre comentariu
mannx Postat 12 ore în urmă Partajează Postat 12 ore în urmă Sugestia cu TL 084 e foarte ușor de aplicat. Pinii de alimentare sunt în același loc dar inversați, ieșirea este pe pinul de compensare a lui ud2 merge un strap până la ieșirea de pe cablaj, intrările deasemenea inversate. Eu am urmărit pentru Rostov unde sunt folosite ambele operaționale din capsulă. Aici cu doar unul utilizat , ce rămâne intrări - trase la masă și ieșirile deasemenea dar cu rezistență 50-100 k. Legat de potențiometrul de volum, nu se pune liniar, eventual modificată valoarea. Nu mai știu dacă nu cumva are și priză pentru corecția fiziologică. Poate e de luat în calcul cel de la Kashtan chiar dacă este dublu. Link spre comentariu
franzm Postat 8 ore în urmă Partajează Postat 8 ore în urmă (editat) Acum 12 ore, mac01 a spus: Am facut o tiganie si am pus doua socluri cu fire trase si am montat doua TL081...acum am 18,62V pe un canal si 18,64 pe celalalt. E foarte bine...dar trebuie sa gasesc o modalitate fixa si aspectuoasa, Daca puneti TL082 pe dosul cablajului, atunci se potrivesc trei pini (intrarile si iesirea). Ceilalti pini îi îndoiti în asa fel, încât sa nu atinga de cablaj si trageti alimentarile cu fire. Sub burta integratului puneti o picatura de silicon neutral pentru fixarea mecanica (traseele cablajelor sovietice se exfoliaza usor). Cea mai eleganta varianta ar fi cu un înlocuitor SMD pe o placuta de cablaj adaptor. (Pentru Studer/Revox se gasesc dar acolo-s alte sume în joc.) Exista capsule DIL14 goale, din plastic, cu capac amovibil (seamana la exterior cu integratul din amplificatorul final al Maiak-ului. În interior e suficient loc. Eu asa am pus la Rostov. Editat 8 ore în urmă de franzm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum