Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Minisistem sony mhc-ec55

Vizitator Mast3rOfHorr0r

Postări Recomandate

Vizitator Mast3rOfHorr0r

Salutare

Ma confrunt cu o problema mica de ceva timp si anume de cand miam achizitionat un minisistem sony mhc-ec55 pe numele lui.In cartea cu care mia fost livrat sistemul scrie 2x65 W RMS. Aceiasi inscriptie o gasesc si pe ia undeva langa magazia ce CD-uri.Acum insa in spatele ei scrie clar "Power Consumation 95 W" ceeia ce ma face sa cred ca pica varianta cu 2x 65 din moment ce ia consuma de la priza doar 95.Iar in datasheet-ul finalului pe care il foloseste (si anume stk433-060) spune ca scoate 2x 50 W.Ma poate lamuri si pe mine cineva ce putere reala scoate acest sistem si eventual o metoda de masurare a ei fara osciloscop sau chestii destea prea coplicate. Va multumesc.

Robeert: modificat titlu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radusa

2

• stefanstudio

1

Top autori în acest subiect

e clar ca scoate 2x50 w dar puterea consumata trebuie sa fie mai mare decat cea muzicala nu e nevoie sa masori puterea pentru ca daca ai cautat despre acel stk acolo gasesti valori reale despre el iar daca trafu nu are puterea necesara sa duca acele canale se va incalzi la vol max in 1h .dar dece vrei sa stii neaparat cu exactitate ce putere are ? ori 50 ori 60 ori 65 nu e mare diferenta daca esti multumit de cum se aude e suficient

Link spre comentariu

De curiozitate m-am uitat si eu in ceva documente si anume: brosura Sony, manual folosire, manual service si datasheet-ul de la STK433-060.Bineintales ca este un haos total, gen "sa aburim clientul".In brosura aparatului, care am gasit-o chiar la Sony, scrie pt putere iesire 2x65W si putere consumata 205W. Dar atentie, puterea de iesire este data pt 10% distorsiuni si in banda de 120-10kHz. In alt prospect de operare care se refera la MCH-EC55/EC77 si MCH-GX99, pt EC55 sunt dati urmatorii parametri: modelul american: 65+65W, 6ohm, 1kHz, 10% THDmodelul european: 45+45W, 6ohm, 1kHz, 1% THDIn manualul de service pt EC55/EC77, V1.4, varianta braziliana, EC55 foloseste STK433-090 iar EC77 - STK433-070 cu alimentare de +- 44V, foarte mare pt ambele IC conform datasheet. Datasheet-ul lui STK433-060 spune asa:tensiune max alimentare fara semnal = +-46Vtensiune max alimentare pt >= 6ohm = +-40Vtensiune max alimentare pt 4ohm = +-33Vsi conditiile optime de operare suntsarcina 6 ohmtens alimentare +-27VBanda frecventa 20-20kHzdistorsiune 0.4% THDputere 35Wcu specificatia ca datele sunt date pt "1-channel operation"acelasi datasheet da pt 4ohm o putere tot de 35W dar la +-22V, 1% THD, la 1kHz.Concluziile le trageti singuri.Parerea mea este ca puterea este undeva pe la 2x25W in toata banda pt distorsiuni minime. In felul asta se potriveste si puterea consumata de 95W.Se mai poate verifica si trafo alimentare ce tensiune scoate, ce sectiune are si ce diametru foloseste pt conductorul din secundar. Toate bune

Link spre comentariu
Vizitator Mast3rOfHorr0r

cineva mi-a indicat o metoda de masurare a tensiunii pe iesire cu un simplu multimetru care nu stiu cat de relevanta este dar o so expun aici impreuna cu rezultatele ei.Am conectat aparatul la bornele boxei prin intermediul unui condensator de 22uF din ala de curent alterativ si mia indicat la volum maxim o tensiune alternativa de 14.1 Volti ceeia ce inseamana ca pe 6 ohmi ar veni vreo 32 W.

Link spre comentariu

Si dupa condensator, deci pe bornele aparatului de masura ai avut o rezistenta de 6 ohm?Trebuie inchis circuitul cu 6 ohm, ca sa ai impedanta ceruta de final, ca sa ai o masuratoare corecta. Si cu cond de 22uF ai masurat de fapt puterea de la 1200Hz in sus. Condensatorul este un filtru care taie basul sub 1200Hz, cu 6dB/octava.Daca nu ai avut sarcina, reia masuratorile. Daca ai avut, inseamna ca asta este puterea ~, 30W la 1200Hz, dar fara sa stim nivelul de distorsiuni la acesta putere.

Link spre comentariu
Vizitator Mast3rOfHorr0r

sarcina era conectata , dar nu prin intermediul condensatorului si direct. Prin condensator era doar aparatu de masura asta ca sa evit vreo tensiune continua care sa imi influenteze masuratoarea.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator ionelu

Un coleg de munca are un mini sistem Sony HCD-EC55, il introduce in priza apasa butonul Stand-by, intra in functiune pentru cateva secunde, dupa care sistemul intra in stare de protectie. Ledul de la Stand-by produce un flash intermitent. In manual spun cei de la Sony : "Daca manifestare se mentine, consultati cel mai apropiat centru service autorizat Sony".Din cate imi dau seama se pare ca si-a prajit finalul STK433-060, sau ma insel? Apelez pe cei care s-au confruntat cu aceasta defectiune sa imi dea ceva sfaturi poate ... il pot ajuta pe colegul meu care sta cam prost cu finantele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări