Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebari instalatii electrice

djgabryel

Postări Recomandate

Salutare colegi :)Am nevoie de repunsuri pentru urmatoarele intrebari legate de instalatii electrice:La care dintre transformatoarele de masura este obligatorie scurtcircuitarea secundarului in gol, pentru a preveni pericolul unor accidente de munca?a) Transformatoarele de tensiune;b) Transformatoarele de curent; c) Ambele.Transformatoarele de masurare de curent:a) pot fi racordate în circuitul primar cu înfasurarea secundara deschisab) pot fi lasate în exploatare cu infasurarea secundara deschisac) nu pot fi racordate in circuitul primar cu înfasurarea secundara deschisaLucrările de întreţinere şi reparaţii la reţeaua şi la corpurile de iluminat exterior se execută cu sau fără scoatere de sub tensiune. Dacă linia electrică aeriană de iluminat exterior este pe stâlpii de folosinţă comună cu o linie de 6 - 20 kV, linia de înaltă tensiune poate rămâne sub tensiune, dacă distanţa pe verticală între cele două linii (de joasă şi înaltă tensiune) este de: a) cel putin 0,8 m b) cel putin 1,5m c) cel puţin 2m Cleştii electroizolanţi trebuie utilizaţi pentru montarea şi demontarea plăcilor electroizolante, a tecilor electroizolante sau pentru alte operaţii similare, în instalaţii de înaltă tensiune până la: a) cel mult 27 kV; b) cel mult 60 KV c) cel mult 110 KV La realizarea tablourilor şi barelor de distribuţie, distanţa minimă de izolare în aer între piesele fixe sub tensiune ale diferitelor faze, precum şi între acestea şi părţi metalice legate la pământ trebuie să fie de cel puţin:a) 10mmb) 15mmc) 20mm. Întrerupătoarele şi comutatoarele din circuitele electrice pentru alimentarea lămpilor fluorescente se aleg pentru un curent nominal de:a) 6 Ab) minim 10 Ac) minim 16 AIntrebarile sunt dintr-un test si vreau sa stiu raspunsurile dar sa fie sigure ca sa nu ma fac de ras :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• djgabryel

2

• The Stressmaker

1

• zal

1

• maverik_ro

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Daca nu stii raspunsurile la intrebarile de mai sus e bine sa NU practici meseria asta. Iti pui in pericol atat viata ta, cat si a colegilor de munca. Am lucrat cativa ani pe langa ramura asta, nu vorbesc din carti.

Pana si eu, care ma ocupam de calculatoare - nu de instalatii - stiu ca un transformator de curent care nu are secundarul in scurt face bum. Daca nu ai inteles de ce face bum, atunci apuca-te de alta meserie.

Nimeni nu se poate fofila printre legile fizicii.

Curentul electric nu iarta. Cu energetica nu te joci. O greseala cat de mica poate sa omoare oameni, pe tine sau pe altcineva.

Link spre comentariu

Nimeni nu se poate fofila printre legile fizicii.

Curentul electric nu iarta. Cu energetica nu te joci. O greseala cat de mica poate sa omoare oameni, pe tine sau pe altcineva.

eu aveam un profesor de electrotehnica care spunea : "curentului ii place sa lucreze cu prostii " :da
Link spre comentariu

Nu vreau sa se simta nimeni jignit. Am intalnit oameni foarte destepti care nu stiau mai nimic despre curentul electric. Daca cineva nu stie despre curentul electric sau despre fizica, asta nu inseamna ca e prost. Dupa mine prostia e altceva, nu vreau sa alunecam in discutii filozofice.Cu toate astea, orice om suficient de istet intelege ca nu e bine sa se bage unde nu se pricepe. Mai intai vede care e treaba, cum stau lucrurile, pe urma actioneaza.

Link spre comentariu

Incerc eu un raspuns la o parte din ele, poate asa intra in discutie si altii ca sa ma corecteze :limb: 1.b transformatoarele de curent;2.c nu pot fi racordate in circuitul primar cu înfasurarea secundara deschisa;3.b cel putin 1,5m in NTE003 la tabelul 27.c se pare ca este indicat de la 1,5m la 2m in functie de deschidere;4.a nu sunt electrician de medie si nu pot garanta pentru acest raspuns;5.b 15mm din Pe102 cap 4.2.2 b)6.a 6A se foloseste la instalatiile casnice de iluminat.Cam asa arata raspunsurile din puntul meu de vedere (si al unei cautari pe google) si subscriu la ce au scris colegii mai sus mai ales ca este vorba de linii de medie tensiune. Daca ai gresit in acest domeniu o singura data devii doar o statistica in tabelul cu victimele electrocutarii. Pot sa-ti spun ca eu am avut noroc ca am scapat din situatii la care acum eram doar o statistica intr-o carte de protectia muncii la capitolul "asa nu" si mai pot spune ca asta m-a determinat sa incep sa respect regulile acestui domeniu si nu mai merg pe metoda "lasa ca stiu eu mai bine sa ma feresc si nu am nevoie de cinshpe mii de normative ca sa-mi zica ce sa fac".Ca recomandare, incepe prin a tasta in google "stoianconstantin" si vei gasi un blog care trateaza exact acest aspect plus trimiteri catre siteul anre referitoare la normative.

Link spre comentariu

Multumesc celor care mi-ati dat raspunsuri :)@ RoGeorge: Nu lucrez in domeniul si nu aveam nevoie de raspunsuri penteru mine.Am apelat la voi ca stiam ca sunt cunoscatori printre mebrii forumului.Oricum, multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări