Vizitator Loredana5 Postat Octombrie 31, 2011 Partajează Postat Octombrie 31, 2011 Buna ziua, Am o problema cu Mach3-ul cred. Introduc o imagine prelucrata pe care doresc sa o transforme in G-code, face acest lucru, insa atunci cand trebuie sa miste CNC-ul, axele Y si Z se deplaseaza oblic, astfel incat un patrat arata ca un romb, iar axa Z incet incet se ridica din suprafata pe care trebuie sa o lucreze si lucreaza in aer. Mentionez ca am setat manual axele si le-am si verificat cu sublerul sa vad daca respecta distanta de parcurs. Nu stiu ce sa mai fac si va rog sa ma ajutati. Link spre comentariu
Vizitator dorinspeedy Postat Octombrie 31, 2011 Partajează Postat Octombrie 31, 2011 Daca zici ca totul e in regula din punct de vedere electric, mecanic si setarile corecte in Mach3, nu mai ramane decat programul CAD in care faci piesele, eventual salveaza un G-code sa ne uitam si noi cum arata ala care nu merge, sa zicem un patrat, sau fa un patrat cu alt program si probeaza-l in Mach. Link spre comentariu
Vizitator Loredana5 Postat Noiembrie 15, 2011 Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 Revin cu o noua observatie pe care am facut-o de curand, si anume, ca in Mach3 setez motoarele manual pe toate cele 3 axe, ii dau sa lucreze si imediat axele se deseteaza si iese cu totul si cu totul altceva decat ar trebui sa iasa. Am setat axele manual, dar de cum a inceput sa lucreze, ele se deseteaza. Driverele sunt setata pe 16 micropasi iar impulsul este de 25380 Hz, va rog sa ma ajutati sa pot face ca setarile sa nu se mai schimbe in mers. Va multumesc. Link spre comentariu
cnc_step Postat Noiembrie 15, 2011 Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 Revin cu o noua observatie pe care am facut-o de curand, si anume, ca in Mach3 setez motoarele manual pe toate cele 3 axe, ii dau sa lucreze si imediat axele se deseteaza si iese cu totul si cu totul altceva decat ar trebui sa iasa. Am setat axele manual, dar de cum a inceput sa lucreze, ele se deseteaza. Driverele sunt setata pe 16 micropasi iar impulsul este de 25380 Hz, va rog sa ma ajutati sa pot face ca setarile sa nu se mai schimbe in mers. Va multumesc.Ce versiune de mach ai? Aia care este pe artsoft nu este buna. Merge bine o perioada dupa care o ia in balarii. Link spre comentariu
Vizitator Loredana5 Postat Noiembrie 15, 2011 Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 Puteti sa-mi recomandati ceva. Link spre comentariu
cnc_step Postat Noiembrie 15, 2011 Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 Puteti sa-mi recomandati ceva.Cel mai bine se comporta varianta R3.041Varianta care este pe artsoft este o varianta deschisa pentru a se lucra pe ea. Link spre comentariu
Vizitator Loredana5 Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Pentru cei ce se vor confrunta cu aceasi problema, am instalat plugin-uri si am rezolvato, deci de data asta numai driverele nu au fost de ajuns Link spre comentariu
cnc_step Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Pentru cei ce se vor confrunta cu aceasi problema, am instalat plugin-uri si am rezolvato, deci de data asta numai driverele nu au fost de ajuns Este bine sa prezinti solutia aici, ca in viitor cine o intampina sa poata s-o rezolve. Poti sa le spui ce plugin ai instalat, ce ai mai facut ca de asta este forum sa ne ajutam. Link spre comentariu
Vizitator Loredana5 Postat Decembrie 5, 2011 Partajează Postat Decembrie 5, 2011 M-am grabit cand am spus ca pluggin-urile m-au rezolvat, a mers un model fara sa ridice axa z si apoi a facut la fel, daca mai are cineva vreo idee i-as fi recunoscator. Pluggin-urile pe care le-am instalat sunt: 1. ccc-comim.zip, 2. ccc-ubob.zip, 3. csmio-ltp si sunt luate de pe site-ul de la Mach3. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum