Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa in comutatie pt radio FM

augustin87r

Postări Recomandate

Am un radio folosit prin bucatarie al carui transformator s-a ars. Am gasit incarcatorul de la fostul meu tel LG care scoate 5,2v. Perfect. Doar ca daca il conectez la radio, nu receptioneaza absolut nici un post. Se aude doar fasaitul. Alimentat cu un alimentator clasic,radioul functioneaza perfect. Am incercat sa pun un condensator in paralel pe sursa in comutatie si nici un rezultat. Se poate face ceva sau ma duc sa cumpar un transformator normal?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• augustin87r

4

• BUGHIU

2

• Dr.L

1

• petreelectronic

1

Top autori în acest subiect

da,sunt suficienti ca radioul e alimentat la 6v. iar 800mA sunt mai mult decat suficienti. In fine, o las balta. Ma gandeam ca o folosesc la ceva. Probabil bruiaza la greu si de aia nu prind nimic...

Link spre comentariu

Poate incarcatorul produce prea multi paraziti+ ca are ceva condensatori de conecteaza masa de la iesire cu impamantarea. In lipsa impamantarii,masa are jumate din tensiunea retelei (cate un cond de la faza si de la nul la masa).S-ar putea sa actioneze ca o antena,pt paraziti,de ex

Link spre comentariu

Daca e alimentator de telefon, nu trebuie sa aiba nici un cuplaj la impamantare pe motiv ca nu are conexiune catre ea. Dar, intr-adevar e posibil sa bage ceva paraziti la greu. Mai degraba poti incerca sa pui o filtrare cu o boboina ceva, in serie pe alimentare.

Link spre comentariu

Aceste alimentatoare in comutatie bruiaza in FM. Incercati sa veniti cu antena (receptorul alimentat din baterii) in apropierea unei astfel de surse si veti vedea cum se manifesta receptia.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Si eu am aceiasi problema dar eu nu pot evita sursa in comutie(face parte dintr-un proiect ce are masa comuna cu tunerul fm).Am reusit insa sa reduc partial bruiajul cu o inductanta mare intre masa tunerului si masa sursei in comutie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări