Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Stereo AS 2020

Vizitator ProGressive

Postări Recomandate

Vizitator ProGressive

Salut ..Am gasit un amplificator stereo as 2020 prin podul casei ... si as vrea sa o conectez la calculator..Am o mica problema... are niste intrati si niste iesiri .... foarte ciudate sa le zic asa ...As avea nevoie de niste suport ... ce mufe sa inlocuiesc si alte dastea..:)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• franzm

3

• George

2

• hpavictor

1

• remus68

1

Top autori în acest subiect

Puteti pune o poza cu mufele alea? Nu cumva sa fi fost deja modificate. In mod normal ar trebui sa fie mufe DIN. Astea se gasesc usor. Pentru conectarea la calculator trebuie doar sa confectionati/cumparati un cablu adaptor.

Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu

mufele din mama, asa cum ai pe statie au 5 gauri.la magazin ar trebui sa gasesti un adaptor din-jack stereo daca nu functioneaza prin conectarea mufei jack la placa de sunet si a mufei din la mag sau linie din statie, atunci va trebui sa identifici care din cei 5 pini ai mufei din sunt activi.mufa din are un pin central-masa si cate doi pini in sens antiorar plus doi pini in sens orar.cei doi din stanga sau cei doi din dreapta (de obicei cei din dreapta-sens orar)desemneaza intrarile stanga -dreapta .daca nu merge foloseste ceilalti doi pini din sens antiorar.

Link spre comentariu

Schema amplificatorului AS 2020. Daca utilizatorul ProGressive se pricepe cat de cat la electronica ....cu schema in fata ar trebui sa se descurce sa-l conecteze la o sursa de semnal.

Posted Image

Link spre comentariu

Doar ca fapt divers: schema, asa cum a publicat-o producatorul, contine o greseala (amplificatorul nu); punctul comun al diodelor D102 si D103 nu trebuie sa fie conectat la iesirea amplificatorului (acolo nu trebuie sa fie punct).

Link spre comentariu

schema, asa cum a publicat-o producatorul, contine o greseala

Intr-adevar, este gresit desenat acel punct, dar NU este schema producatorului; schema a fost preluata cu acea greseala dupa internet.Uite cum arata acel detaliu in schema producatorului. :rade: La vremea aia schemele se desenau de mina, cu tus si rotring pe hirtie de calc, nu se faceau cu programe sofisticate...
Link spre comentariu

Hartia de calc folosita de multe ori era asa de proasta (poroasa) ca punctele apareau de la sine la intersectia liniilor. Iar cei ce desenau schemele (desenatori tehnici) de regula nu erau pregatiti in domeniul electronicii, treceau pe curat schemele dupa insemnarile proiectantilor si nu erau in masura sa recunoasca eventuale erori. Si totusi s-au realizat produse interesante.

Link spre comentariu

Hartia de calc folosita de multe ori era asa de proasta (poroasa) ca punctele apareau de la sine la intersectia liniilor. Iar cei ce desenau schemele (desenatori tehnici) de regula nu erau pregatiti in domeniul electronicii, treceau pe curat schemele dupa insemnarile proiectantilor si nu erau in masura sa recunoasca eventuale erori. Si totusi s-au realizat produse interesante.

Si foarte bune pentru acea vreme, unele dintre ele, chiar daca aveau in mare parte componente Romanesti.

Cele mai slabe componente Romanesti, dupa parerea mea, erau condensatorii electrolitici in capsula de plastic (butoiasele gri), care de cele mai multe ori se intrerupeau sau aveau curenti de fuga, mari.

Nu pot sa uiti, prin anii 83-85, imi cumparasem 2 amplificatoare de 10W, "la plic", si le nimerisem cu finalii SN 100, iar BD-urile erau SND 1 si SPD1, modificasem, doar niste valori la niste rezistente, si pusesem electroliticii cel de bootstrap si cel de la iesire, de calitate, la capacitate si tensiune mai mare, si, functiona perfect la +44Vcc, cu un bias de 30mA, si cu radiator mai maricel...

Ce vremuri...

Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu

nici nu stiti ce mult invidiez pe cei care au trait acele timpuri in provincie si se duceau la "coloane"cand aveau drum la bucuresti sa cumpere 2n3055-uri contrafacute cu doua diode bagate in interior...

Link spre comentariu

nici nu stiti ce mult invidiez pe cei care au trait acele timpuri in provincie si se duceau la "coloane"cand aveau drum la bucuresti sa cumpere 2n3055-uri contrafacute cu doua diode bagate in interior...

sa fie ceva urme de ironie sau doar mi se pare? :nas:
Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...
Vizitator windows

In realitate, C102 este de 1500 μF si PL18Z este PL16Z. Cel putin asa am eu; oricum, pe acest amplificator mi-am descoperit pasiunea si inceput ucenicia in depanare - placute amintiri.

Editat de windows
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări