Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transmitere mesaje pe pager

hansol

Postări Recomandate

Salut. Nu inteleg faza cu cristalele. Sa inteleg ca receptoarele alea nu au o bucla pll presetabila la receptie, ci sint pilotate de un cuart? Nu-mi vine sa cred. Au circuite specializate in deodarea POCSAG, dar receptia este pilotata de un cuart. Poate iti scapa tie ceva... sau poate ca asa e. Am sa caut si eu un pager, de la Coca Cola cred si chiar am sa ma uit in el. Am avut si eu de gind o asemenea indeletnicire acum cca 10..12 ani, dar in final nu am reusit decit simpla decodare a transmisiilor cu placa de sunet. Gasesc totusi interesant ca se mai preocupa cineva de asa ceva. Bafta!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hansol

13

• ywar2

11

• florinangeru

3

• marioml

1

Top autori în acest subiect

in interior are un cristal de cuart pe care scrie clar frecventa (152.825).

Maine o sa fac niste poze fiindca trebuie oricum sa le desfac sa le programez codurile de grup si individuale.

Cat despre proiect si pe mine m a chinuit ideea de mult dar acum am avut un rezultat concret.

Adresa unde se poate vedea interfata este http://pager.anunturigr.ro:8080/ . In acest moment emitatorul este oprit din motive legale si mesajele sunt puse in coada de asteptare .

Link spre comentariu

Se pare ca azi am avut o zi plina si am reusit sa facem ce ne-am propus .

Am instalat o antena pe un stalp de comunicatii de 25 de metri (masurat).

Au participat la aceasta actiune urmatorii: yo9fyp, yo9cir, yo9did, yo9hce, yo9hhh(adica eu), pilonierul de serviciu yo9doc si varul meu Cosmin.

Am inceput actiunea pe la ora 10.00 si am terminat la ora 16 si ceva :)

Sa pun si cateva poze care consider ca sunt sugestive.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Multumesc pe aceasta cale lui Mihai - yo9doc

Link spre comentariu

Asa intentionez. Costul anual al frecventei este de 50 de euro .

Decat sa stau sa caut cuarturi sa imi vina rau si pana la urma tre sa le platesc si pe acelea , mai bine dau 50 de euro si rezolv treaba .

Aaaa si mai eram dator cu cateva poze

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

50 EU ? Chiar e moca. Asa este, am vazut si eu cuartul, dar paca tot nu-mi vine sa cred ca lucreaza pe la frecventa aia. Este mai degraba intr-o bucla pll, iar inscriptia arata pentru care frecventa este facut sa mearga decit cea pe care lucreaza. In fine, nu mai conteaza. In seara asta nu mai revin. 73!!!

Link spre comentariu

Cu licenta pica treaba . Am vorbit azi la ancom si trebuie neaparat pfa sau srl si unul din documente se cheama "Proiectul reţelei"

Se va prezenta un proiect realizat de către o entitate competentă, care va include calculul zonelor de serviciu şi de protecţie radioelectrică, calculul legăturilor radio între staţiile fixe, precum şi orice alte date relevante care să susţină completarea anexelor prezentei cereri.

Proiectul va conţine în mod obligatoriu:

1. Prezentarea soluţiei tehnice propuse:

- Descrierea reţelei;

- Schema bloc a reţelei ( întocmită conform Anexei 4 );

- Justificarea din punct de vedere tehnic a soluţiei propuse de realizare a reţelei de radiocomunicaţii.

2. Determinarea zonelor de serviciu şi protecţie radioelectrică

- Prezentarea tabelelor de calcul.

3. Calculul legăturilor radio între staţiile fixe din reţea ( între staţia de bază şi staţiile fixe abonat, între staţii fixe sau între staţii de bază, dacă este cazul )

- Prezentarea tabelelor de calcul.

4. Harta cu conturul zonelor de serviciu şi de protecţie radioelectrică ( scara 1:200.000 şi 1:2.000.000 )

Proiectul va fi identificat prin numărul de ieşire al entităţii care l-a întocmit, precum şi prin datele de identificare ale respectivei entităţi.

Acum cautam cristale :da
Link spre comentariu

Teoretic frecventa lor trebuie sa fie undeva deasupra sau sub frecventa de receptie cu o diferenta egala cu frecventa intermediara. Aici util este sa identifici exact valoarea frecventei intermediare si freventa de rezonanta a cuartului. El poate lucra overtone sau mai de graba cred eu intr-o bucla pll. Ar mai fi util sa identifici si integratele care 'participa' la partea de osciltor si receptie si care pagere se pot modifica. Nu strica sa ii intrebi si pe hami nemti cum au reusit ei sa le modifice frecventa. In fine, in proiectul asta daca pot te ajut si eu, tine-ma la curent !!!

Link spre comentariu

Teoretic frecventa lor trebuie sa fie undeva deasupra sau sub frecventa de receptie cu o diferenta egala cu frecventa intermediara. Aici util este sa identifici exact valoarea frecventei intermediare si freventa de rezonanta a cuartului. El poate lucra overtone sau mai de graba cred eu intr-o bucla pll. Ar mai fi util sa identifici si integratele care 'participa' la partea de osciltor si receptie si care pagere se pot modifica. Nu strica sa ii intrebi si pe hami nemti cum au reusit ei sa le modifice frecventa. In fine, in proiectul asta daca pot te ajut si eu, tine-ma la curent !!!

De partea cu trasul in 144 se ocupa dl. Petrus (yo9cir). Astept sa imi spuna ce cristale imi trebuie sa incep sa caut.Sper sa se rezolve cat mai repede fiindca sunt nerabdator sa il vad la treaba 24/24In prezent scripturile care ruleaza automat asigura transmiterea din 30 in 30 de min temperatura si conditiile meteo (Cer senin - 14 C) preluare de pe yahoo, Cursul valutar la deschidere si inchidere (orele 9 si 16) , stirile de protv (orele 8 , 12 16 19 ) preluate prin rss, avertizarile meteo si mai am ceva scripturi dar micute . Aaaa si aplicatia web prin care urilizatorii pot ptimi mesaje de pe net.
Link spre comentariu

Ok, am inteles. Am citit putin pe net si se pare ca cele Motorola pot fi reprogramate. Ar fi bine sa dati o cautare pe Google si in functie de modelele pe care le aveti la dispozitie sa vedeti daca exista informatie disponibila. 73!!!

Link spre comentariu

Motorolele mi se par umpic mai greoi de "reprogramat" . Am vazut ca se schimba niste bobine si altele.

Noi avem motorola advisor, motorola bravo, nec 10a si 11a, in total 11 pagere.

Este bine ca avem 3 receptoare de pager motorola pe care putem sa facem teste.

Saptamana viitoare mai dau o raida prin buc prin targuri sa mai imi iau cu 5lei/buc niste motorole

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări