Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Baia

florincccc

Postări Recomandate

arata bine.cumpara un suport telescopic pentru perdea de dus,perdea de dus si asa protejezi masina de spalat rufe .si poti schimba oglida cu una cu spoturi si suport pentru periutele de dinti si ce mai pui pe acolo.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• florincccc

5

• blazeu

3

• maverik_ro

3

• Spitfire

2

Top autori în acest subiect

Multumesc pentru aprecieri si critici.

Perdea de dus n-o sa pun vreodata, urasc plasticul ala umed. N-o sa pun perdea de dus nici daca va trebui sa-mi schimb masina de spalat din 2 in 2 ani. Si nu va fi cazul, intr-o locuinta incalzita suficient si mai ales aerisita corect nu se produce condens si igrasie. Exista si varianta cu paravan de sticla pe cada dar nici ala nu-i o investitie care sa ma atraga.

Sugestia cu oglinda cu spoturi si polita e una valabila dar totul tine de gustul fiecaruia, eu prefer ceva simplu, fara spoturi, corpul de iluminat din tavan asigura suficienta lumina (2 becuri economice de vreo 20W, unu cu lumina galbena si unu alb) si pentru barbierit, machiat ... Vor mai aprea pe perete la un moment dat niste suporti pentru periute de dinti, sapun...

Faianta pana in tavan au milioane de bai din RO si cine aeriseste n-are treaba cu transpiratia peretilor. Nu-mi place nici bagheta de plastic pentru imbinarile si colturile intre pereti, consider ca asa ceva se preteaza daca lucrezi pentru altul, cu plata la mp. Atunci cand lucrezi pentru tine iti poti permite ceva calcul, transpiratie, atentie si cateva ore de munca in plus ca sa iasa asa cum vrei fara sa maschezi cu plastic .

La imbinarea cu tavanul diferenta intre doua placi alaturate de faianta nu depaseste 2 mm si deci s-a mascat aproape perfect la finisare, chituire si vopsire tavan. Din nou, urasc plasticul deci bagheta de polistiren la imbinarea cu tavanul n-o sa pun. In plus plastic care sa se asorteze perfect cu faianta, chitul, gresia as fi gasit foarte, foarte greu asa ca mai mult ar fi daunat dpdv al esteticii decat ar fi ajutat.

CiBY 2, sa stii ca remarca ta in ceea ce priveste sifonul de pardoseala mi-a facut mare placere. Ochi de mester...

:)

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Acolo este o mica rigola, cu adancimea de 30mm, cu sifon clasic. Pantele sunt date din cele doua placi de granit, de "sus" si de "jos". Pietrele sunt asezate pur si simplu, si curge apa printre ele. Ocazional se scot, si se spala.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Trebue sa recunosc ca n-am raspuns pana acum la postarea lui nomikos din invidie... :) Comparand proiectul meu cu al lui ma simt de parca as fi Concordia Chiajna fata in fata cu Real Madrid.Eu as fi interesat sa aflu de la nomikos ceva detalii privind materialele folosite, ceva costuri aproximative, cat de greu se gasesc meseriasi care sa faca lucrurile exact ca in proiect...

Link spre comentariu

Multumesc!

Acum, sa raspund la intrebarile tale:

Materiale; Pe pardoseala si partial la nivelul peretilor, s-a folosit granit Berry Black 25mm... diferenta la nivelul peretilor, cred ca o reprezinta calcar White Timber 25mm, parca... cel din urma, este placare cu lastra intreaga, evident, pretaiata. Se vede foarte clar ca vinatura nu are intreruperi...

Pretul; Sincer, nu mai stiu cat a intrat in baia asta... cred ca vreo 10.000-12.000 euro. Din ce-mi amintesc, doar bateriile Palazzani au fost vreo 1500 euro. Tot cam 1500 euro a fost ansamblul oglinzi, dulap, etc.

Oameni; Pentru baia asta, a fost nevoie de 3 oameni, cu preluare de la rosu. Unul care sa stie sa faca placari bine, un instalator bun, cu mintea destupata, si un executant de mobilier. Totul sub stricta indrumare...

Absolut toate detaliile, au fost preluate de la arhitecti. Aici au fost doi arhitecti, o colaboratoare a mea, pe partea de design, si subsemnatul, pentru proiectul de executie si supravegherea de santier. Mobilarea (detalierea integrala si executia) a fost facuta sub indrumarea mea personala, impreuna cu un colaborator. Au fost 4 fabrici implicate, una pentru mdf vopsit, una pentru placajul de fag, una pentru oglinzi, una pentru sticla. La asta se adauga un executant de negative pentru sablat (observati ca sunt sablate dupa model). Fiecare a primit detalii precise de executie, noi n-am facut altceva decat sa le punem cap la cap, ca pe lego... mentionez ca asta este baia mica din casa!!! :95

P.S. Asta nu prea e mare lucru, se poate mult mai bine... muuuuuuuult mai bine. Asta facem pentru clienti. La mine acasa, n-o sa fac niciodata asa ceva. In primul rand pentru ca nu-mi pasa... mi-ar pasa, doar daca as fi milionar in euro. Atunci da, as face o casa, care sa castige premii...

La mine acasa am folosit o ceramica "Bisazza" verde, integral:

Posted Image

Am un dus cu scurgere in pardoseala, doua panouri de sticla, vas/rezervor civilizat, si un lavoar incastrat, cu scurgeri aparente de inox. Nimic mai mult...

Fara sa mi-o luati in nume de rau, nu folosesc niciodata gresie/faianta...

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Suuper, frumos, de pozat...Hai sa fiu carcotas: dincolo de costurile pe care destul de putini le-ar accepta, cum arata menajera care sta cu Cif-ul sau cum s-o mai numi pe panourile alea de sticla dupa fiecare utilizare?...Ca cine sparge un Logan mai pricopsit pe "baia mica" nu sta sa spele sticlele de stropi.... Deh, asa sunt eu, lipsit de gust (uri bune)!Va urez numai de bine.PS Am si eu in familie pe cineva care lucreaza in domeniul generic arhitectura....PPS Nu sunt invidios, nu-mi doresc asa ceva....

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Asta cu stropii e o problema, intr-adevar. Sa spunem acceptata de dragul rezultatului. Intre timp am modificat putin, pe blat am pus sticla alba, lemnul se vede doar pe cant. Proprietarul are o doamna care se ocupa de curatenie generala, dar, din pacate, de stropi trebuie sa se ocupe personal, din cand in cand.

Despre sticla, nu mai vorbesc. Am si eu la mine in baie, ceva similar, cu investitie mult mai mica. Nu va spun cat frec la sticla aia, s-o curat de calcar...

Ultimul proiect;

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Asta cu stropii e o problema, intr-adevar. Sa spunem acceptata de dragul rezultatului. Intre timp am modificat putin, pe blat am pus sticla alba, lemnul se vede doar pe cant. Proprietarul are o doamna care se ocupa de curatenie generala, dar, din pacate, de stropi trebuie sa se ocupe personal, din cand in cand.

Despre sticla, nu mai vorbesc. Am si eu la mine in baie, ceva similar, cu investitie mult mai mica. Nu va spun cat frec la sticla aia, s-o curat de calcar...

Un filtru de apa cu osmoza inversa cred ca v-ar scapa de problema urmelor de calcar.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări