florincccc Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Dupa multa transpiratie, bataturi, nervi, discutii, alergatura prin magazine, bani... am ajuns aproape de final. Poze: Materialele folosite: Adeziv: Ce**sit CM9, M**rexin varianta cea mai ieftina si Ad***ast tot varianta cea mai ieftina. Am cumparat un sac-doi dupa cum am avut banii, de asta am folosit mai multe tipuri. Cel mai bine m-am impacat cu M****inul cu mentiunea ca ataca pielea mai tare decat celelelte doua. CM9 mi s-a parut aproape la fel de usor de lucrat cu el iar Ad***astul e ok doar pentru ca e mai ieftin ca celelalte doua. Sunt pareri subiective, poate altii lucreaza mai bine cu alti adezivi. Faianta Osaka violet si gri produse in Bulgaria. Pret mediu (in jur de 30lei/mp) calitate ok, n-am avut nici o placa sparta doar cateva cu mici probleme pe la cate un colt. Glazura e mata nu foarte dura iar biscuitele ceramic destul de usor de taiat si gaurit. Gresia tot osaka e excelenta, groasa si dura cu glazura de calitate dar pune probleme la taiere si gaurire, am taiat-o cu flexul. Am incercat si cu o masina de taiat dar am avut rateuri. Chitul de rosturi e marea dezamagire e luat de la M**ei si e ingrozitor chiar daca nu e ieftin. Isi schimba culoarea in functie de adezivul din spate, in functie de tipul de placa, dupa temperatura, dupa umiditate, dupa tipul de sampon cu care stropesc peretele... si e si mult mai greu de lucrat fata de alte chituri ieftine cu care am mai lucrat. Sunt doar amator, nu-mi castig existenta din asta asa ca opiniile mele vor fi luate ca atare. Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Impecabil lucrat, din ce se vede, insa:- bateria de la chiuveta mi-ar parea cam greu de folosit cu cele doua robinete, nu era mai buna una cu un singur maner+bila? - masina de spalat n-o sa aiba viata lunga acolo...-la priza aceea sper ca aveti impamantare si mai ales disjunctor diferential(asta daca nu exista un disjunctor pe toata casa).Felicitari si s-o folositi sanatos decenii multe! Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Felicitati! E superba! Asta da baie.Felicitati mai ales pentru ca nu ai mers pe clasicul albastru deschis, felicitari. Sper sa ne mai incante si altii cu astfel de realizari Link spre comentariu
florincccc Postat Octombrie 30, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Multumesc pentru aprecieri. Designul, culorile si materialele sunt alese impreuna cu sotia asa ca impartim si laudele si criticile.Am postat mai ales pentru ca nu prea am vazut pe net poze cu bai reale, realizate cu materiale cu pret mic-mediu ci mai mult apar poze din reviste de design cu materiale scumpe.Bateria de chiuveta cu doua robinete nu e asa incomoda cum ar putea sa para. De cand ma stiu asta era modelul peste tot pana acum 10-15 ani cand s-a generalizat modelul baterie monocomanda cu bila. Si bateriile monocomanda cu bila ieftine sunt mai greu de potrivit intr-un punct unde debitul si temperatura apei sa fie convenabile. Ce nu-mi place mie la bateria asta e ca nu se misca teava prin care curge apa, e fixa, nu se poate muta stanga-dreapta.Impamantare si disjunctor exista iar masina de spalat poate sa rugineasca in pace acolo unde am asezat-o. Doar pe balcon ar mai exista un loc unde as putea s-o montez dar acolo ar rugini si mai repede Link spre comentariu
petru_f Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Intrerupator si priza nu se monteaza niciodata in baie. Link spre comentariu
maverik_ro Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 ce pot spune ...... pentru un incepator (ca si mine de altfel ) nota 10 Intrebare ..... aveai faianta pe pereti pana sa ajunga baia in stadiu actual ?? eu ma chinui cu o BUCATARIE de prin august ...(inca mai am 12 placi de faianta de pus ) o sa pun si eu poze cand am sa termin ideea este ca muncesc tot in regim de amator si fff putin timp pe zi - in medie cam 1-2 ore pe zi (asta daca facem calculul de cand am inceput lucrarea . ca tema pentru colegi .... stiu ca existe ceva adeziv care iti permite sa pui faianta peste faianta vechie .. este ok ??a incercat cineva varianta asta ???am faianta in toata baia dintraia 15/15 este de prin '91..'92 ... pusa cu ciment si aracet si ceva nisip .... foarte al draq de dat jos Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Asta-i buna acum...nu se monta pe vremuri, cand nu existau disjunctoare diferentiale...acum poti arunca si uscatorul de par in cada cu apa in care te afli, nu patesti nimic, doar ramai pe intuneric... Link spre comentariu
maverik_ro Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Spitfire a spus: Asta-i buna acum...nu se monta pe vremuri, cand nu existau disjunctoare diferentiale...acum poti arunca si uscatorul de par in cada cu apa in care te afli, nu patesti nimic, doar ramai pe intuneric...poti ramane pe intuneric si daca ai putin abur in baie ..... acu sa nu se inteleaga ca nu stiu ce este aia disjunctor diferential , mie la tara , pe intrerupatorul de la beci il aveam ST iar iarna se forma apa pe perete .... va dati seama ca pana sa isi dea tata seama ce se intampla cu curentul lui si ce probleme avea apus mai repede mana pe tel si a inceput sa spuna cuvintele alea cu P... mami cu D..... mati ce instalatie in bataie de joc i-am facut ca nu poate sa vada cand baga furtunul in butoi ... deasemenea s-a mai intamplat sa spuna cuvintele cu P si D cand a lasat pompa de apa in fantana , cam cu 1,5 m mai jos de apa .... Link spre comentariu
florincccc Postat Octombrie 30, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Intrebare ..... aveai faianta pe pereti pana sa ajunga baia in stadiu actual ?? N-aveam nimic nimic acolo in afara zidurilor. Am inceput cu tevile de apa, canalizare, fire pe copex prin canal prin perete pentru prize si intrerupator, turnat sapa, montat cada, faianta, sifon de pardoseala, gresia, chiuveta, vas WC... toate diy. Intrerupatorul si prizele sunt montate la distanta maxima pe care am avut-o fata de cada si chiuveta, sunt toate IP54 (asta a fost compromisul intre factor de protectie, aspect si pret) si sigilate prin interior cu silicon sanitar prin interior pe unde vin firele. Probabil se putea si mai bine. Se poate placa faianta peste faianta veche dar trebuie folosit un alt adeziv mult mai scump, placile vechi trebuie zgariate iar cele care sunt subrede trebuiesc eliminate. Si trebuie luat in calcul si daca zidaria si adezivii vechisuporta adaosul de greutate. Parerea mea e ca nu prea merita chiar daca scapi de spart faianta veche. Link spre comentariu
petru_f Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Asta-i buna acum...nu se monta pe vremuri, cand nu existau disjunctoare diferentiale...acum poti arunca si uscatorul de par in cada cu apa in care te afli, nu patesti nimic, doar ramai pe intuneric...si ce, toata lumea are disjunctoare? Link spre comentariu
maverik_ro Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 petru_f a spus: Asta-i buna acum...nu se monta pe vremuri, cand nu existau disjunctoare diferentiale...acum poti arunca si uscatorul de par in cada cu apa in care te afli, nu patesti nimic, doar ramai pe intuneric...si ce, toata lumea are disjunctoare?hai sa nu o luam asa ... ca toata lumea are dijunctoare ... acu ' daca te mananca undeva sa bagi priza in baie , mai dai ceva bani si pe un dijunctor ca sa nu faci ca dorel . Link spre comentariu
Vizitator aliga Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Sau mai bine folosesti pentru iluminat o lampa cu baterii, si nu mai ai nevoie de curent. Link spre comentariu
blazeu Postat Decembrie 20, 2011 Partajează Postat Decembrie 20, 2011 Sau si mai bine, cu gaz; nu, voiam sa spun petrol lampant; sau si asta se poate varsa, incendiu-arsuri...Oare cum de-am supravietuit printre atatea pericole???Bine ca tehnica a dezvoltat nu doar anti-prost ci chiar anti-idiot...Spor! Link spre comentariu
raileanu florin Postat Decembrie 20, 2011 Partajează Postat Decembrie 20, 2011 arata fain dar sa te vad ce o sa mai zici dupa ce vei vedea ca nu mai respira pereti pentru ca vati suit cu faianta pina in tavan merge si o bagheta din polistiren lipita cu silicon sus la terminatia faiantei se vede urit taiata Link spre comentariu
CIBY2 Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 Pentru bagheta de polistiren exista adeziv special. Iar pentru imbinarea cada - faianta exista un coltar special din plastic, coltar cada se numeste si costa cam 25 de lei o bucata de 2,7 ml.Initial eu montasem coltar de faianta dar dupa ce l-am descoperit intamplator pe cel de cada, l-am inlocuit.Ce mai imi place la baia ta este ca ai pozitionat sifonul de pardoseala la imbinarea placilor. Felicitari si cat mai multe lucrari pe langa casa! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum