Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare PIC cu 5V din 7 sau 12V

Vizitator comma

Postări Recomandate

Salutam schema atasata si am doua probleme cu ea1. la mosfetul BS170 care este sursa si care este drena? ... poarta stiu care e :)2. din bateria lipo de 7.4v (2 celule) sau 11.1v (3 celule) vreau sa alimentez un PIC16F628 care are o temsiune de lucru intre 2 si 5 V (PIC cu, care vreau sa comand poarta lui BS170) ... cum fac treaba asta?merci anticipatp.s.cu ce fel de siguranta pot sa inlocuiesc 20S-TR (de preferat una gen cele auto merge?) ... pentru ca am fost pe la toate magazinele de pe prin tei si nu am gasit asa ceva

post-22247-139829329899_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

N-ar fi rau intai sa consulti datasheetul tranzistorului,apoi sa intrebi aici,daca nu te-a lamurit complet

De ex: http://www.fairchildsemi.com/ds/BS/BS170.pdf

Picul alimenteaza-l printr-un LM7805:

http://www.fairchildsemi.com/ds/LM%2FLM7805.pdf

Figura 7 de la pagina 22.

In functie de cat consuma picul,s-ar putea sa-i trebuiasca un radiator (marimea lui depinde tot de consum)

Siguranta se pune in functie de motor...

Cele auto sunt in general lente...

Ai putea folosi sigurante normale,de sticla sau ceramice. Dar lipeste-le direct de cablaj,ca nu gasesti soclu sa reziste la 20A

Link spre comentariu
Vizitator comma

merci pentru sfatul legat de LM 7805cat legat de BS170 ... din schema respectiva nu prea mi-am dat seama cum e legat (pantru ca nu e desenat ca in datasheet) ... datasheetul il aveam ... si din ce am dedus eu, cred ca sursa e la minus si drena e la plus ... dar nu sunt sigur (pt ca sunt incepator) ... tocmai de aceea am intrebat

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări