Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor pt conexiune boxe la amplificator

Vizitator pithicu

Postări Recomandate

Vizitator pithicu

Salutare!

Inainte de toate...cunostintele mele in legatura de conectivitate sunt mici,si v-as ruga sa fiti cat mai expliciti. multumesc.

Am un amplificator onkyo tx sr506 : Posted Image

Doresc sa-l conectez cu 2 boxe +1 subwoofer.

Boxele si subwoofer-ul,au iesire prin cablu,fara vreo mufa.

Care este calea prin care le pot conecta?Ce mufe imi trebuiesc?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• petcu_daniel

3

• Putz

2

• baga

1

• kzr66

1

Top autori în acest subiect

Vizitator pithicu

cred ca esti unul dintre indivizii care face pe paganelul,sau nu stie engleza deloc,exclus in ROMANIA.

:-\ nu stiu ce vrei sa spui.incerc sa nu-mi dau cu parerea ce as crede eu,sau cum am facut,pentru ca nu sunt mare cunoscator.Astept raspunsul tau,daca stii engleza bine:Pdaca ma poti ajuta te astept...practic,vreau sa conectez un sistem 2.1., dar nu stiu cum sa le pozitionez corect pe interfata,pt ca-s mai multe intrari.
Link spre comentariu

nu ai suficiente detalii pentru ceea ce vrei sa aflii. sursa de semnal? un cd. player,un calculator? etc. nu ai pus poze cu boxele, subwoofer-ul e activ sau pasiv? cat mai multe detalii sa te putem ajuta sau poze cu tot ce ai si explicatii despre ce vrei sa obti.

Link spre comentariu
Vizitator pithicu

nu ai suficiente detalii pentru ceea ce vrei sa aflii. sursa de semnal? un cd. player,un calculator? etc. nu ai pus poze cu boxele, subwoofer-ul e activ sau pasiv? cat mai multe detalii sa te putem ajuta sau poze cu tot ce ai si explicatii despre ce vrei sa obti.

Vreau sa-l conectez la calculator. Am s/pdif out la calculator,si intrare optica pe receiver.Ar fi cea mai buna metoda?nu?Boxele le am de la un sistem http://www.sony.ro/product/hfs-mini-systems/mhc-rg495 . Subwoofer-ul este pasiv.Am legat boxele la front speakers...dar n-am idee despre cum sa leg subwooferul.
Link spre comentariu

Tie iti trebuie subwoofer activ,ai semnal mic(neamplificat) pentru subwoofer,mufa RCA mov de langa rigleta SPEAKERS cum se vede in poza.Acolo semnalul este pregatit pentru amplificatorul din subwoofer-ul,pe care tu nu il ai,si mai exact este trecut prin selectorul de surse (toate RCA-urile pe care scrie IN)apoi corector de ton loudness volum etc. Inceraca in felul urmator;pentru a lua semnal de o putere ai mare te poti folosi de modul amplificator in punte si te poti lega cu subwooferul pe zona 2 intre rigletele rosii. asta ar fi o varianta.

Link spre comentariu
Vizitator pithicu

iti multumesc ca ma ajuti.am selectat pe FM,ca momentan doar asa pot da sunet pe el. Am dat power zone 2 on,am selectat la zone 2 : FM.Se aude...dar nu se aud doar joasele,se aud si medii si inalte..si nu am control asupra volumului sub niciun fel.deci,daca nu am activ,nu mai am alte variante ?

Link spre comentariu

Eu din cate vad e un receiver cu amplificare 7.1 , dar din pacate nu are amplificare si pentru canalul de Bass. Dupa cum au spus si colegii de mai sus , iti trebuie amplificator separat pentru bass.

Link spre comentariu
Vizitator pithicu

Un TDA7294 iti ajunge pentru subwooferul ala.

multumesc pentru sfaturi. Nu stiu cum sa-l construiesc,si n-as vrea sa stric incinta boxei. Mai degraba m-as indrepta sa cumpar ceva extern ce s-ar potrivi cu configuratia difuzorului...ai vreo idee?
Link spre comentariu
Vizitator pithicu

Orice amplificator care are impedanta (se masoara in ohmi)minima egala sau mai mare decat cea a subwooferului. Cati ohmi si wati are subwooferul?

rms output power (reference):155w(la 6 ohmi,80hz,10%thd)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări