Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator portabil

Vizitator Grig0

Postări Recomandate

Imi pot face un amplificator portabil, care sa il conectez la 9V, din vechile boxe de la calculator?

Arata cam asa:

Posted Image

difuzoarele sunt de 4omi si 3W, insa nu stiu de cati amperi am nevoie.

Daca aveti ceva idei va rog sa imi spuneti.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mikella

4

• gica70

3

• +_Florin_+

2

• pop_ady44

2

Top autori în acest subiect

Acumulatori sau baterii, exclus bateriile de 9 V deoarece au o capacitate mult prea mică. Recomand ca format minim tipul AA, la volum mare consumul poate ajunge la câteva sute de mA.

Link spre comentariu

Da merge ce vrei tu sa faci.Doar indepartezi traful si pui acumulatorul in locul lui. Dar ce acumulator pui? Bateria de 9v se papa rapid si ramai fara lautari cand este cheful mai mare :cry: .Daca nu trebuie sa cari toate astea dupa tine in buzunar, fa rost de un acumulator de ups si alimentezi de la el.Bafta!

Link spre comentariu
Vizitator Grig0

Acumulatori sau baterii, exclus bateriile de 9 V deoarece au o capacitate mult prea mică. Recomand ca format minim tipul AA, la volum mare consumul poate ajunge la câteva sute de mA.

Da, am observat si eu ca nu functioneaza nici cu doua baterii de 9V (abia daca se aprinde LED-ul), ideea cu acumulatorii de telefon nu e rea ar fi sanse sa mearga dar nu am de unde sa fac rost totusi o voi testa.Dar daca folosesc doua baterii de 4,5V in serie oare scot cat trebuie?(avand in vedere dimensiuile)
Link spre comentariu

Pai acumulatorul se conecteaza dupa punte, in paralel cu condensatorul de filtraj. Ce sens are sa ramana puntea in circuit? :rade:

pai daca ramane puntea este o protectie antilegare inversa sa nu zicem altfel (antip....) :da
Link spre comentariu

De aia am zis ca se pune bateria in locul trafului, ca nu stim ce cunostinte are colegul nostru si risca sa faca poc.Cat o sa piarda din putere daca scade alimentarea cu 1v, eu zic ca nici nu se observa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări