Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

modificare transformator in sursa simetrica

Ranger007

Postări Recomandate

Buna ziua. As dori si eu sa obtin dintr-un transformator de 50V o sursa simetrica, deoarece am observat ca majoritatea circuitelor , mai ales amplificatoare audio(pentru asa ceva as vrea de fapt sa il folosesc) folosesc +-VCC si nu 0,Vcc. M-ar fi interesat niste scheme, circuite...am mai gasit pe forum ceva asemanator dar eu era pt un anumit amplificator anume, era modificarea amplificatorului nu a sursei.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

3

• schukaru

2

• mikella

2

• Ranger007

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cel mai indicat ar fi sa desfaci traful si sa il rebobinezi, cu aceiasi sarma , doar ca ii scoti o legatura la mijlocul bobinajului.Se poate si cu componenet discrete ca in atasament.Cauta pe google virtual ground si gasesti mai multe scheme.

post-21140-139829329735_thumb.png

Link spre comentariu

multumesc pentru sfaturi!!cred ca o sa incerc sa ii scot o priza mediana afara, dar e mai greu ca are infasurari cu hartie izolanta intre straturi si sunt multe rau...daca nu merge cred ca incerc cu circuit.a, si inca ceva; schema postata de mikella este foarte utila, dar nu are valorile la componente...si nici ce tip de tranzistori sunt acolo...

Link spre comentariu

Ti-am spus sa cauti pe net"virtual ground", schema ce am postat eu este doar sa iti faci o ideie despre ce este vorba.Este bun montajul asta sa alimentezi ceva de putere mica cum spune si "doctorul", nu stii cand ai nevoie de te o alimentare simetrica de mica putere. Il faci si il ai acolo la nevoie. http://www.google.com/search?q=virtual+ ... pvRDq7S4QS uite aici cate scheme vrei!

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Schema de mai sus e buna. Mai poate fi dezvoltata, la maxim, arata ca un amplificator de putere. Componenta continua nu este semnificativa daca consumurile de pe ramuri sunt echivalente (domeniu audio), pentru alternativ, se pot folosi conduri mari, tranzistoarele vor prelua offsetul deci nu e nevoie de puteri mari pt. simulare masa. Pentru orice eventualitate, tranz. de putere se pot monta pe acelasi radiator cu finalii audio.

Link spre comentariu

@schukaru -schema aia e pentru 2 trafuri sau un traf simetric! Nu mmerge in cazul unui singur traf simpluPractic e doar o stabilizare pt ambele ramuri...@smilex -daca amplificatorul e unul normal cu alimentare +/-/masa,atunci,in functie de ce alternanta livreaza pe iesire,sarcina va fi legata numai intre + si masa sau intre - si masa!Daca e vorba de un amplificator in punte,atunci sarcina va fi legata numai intre + si -

Link spre comentariu
Vizitator smilex

^ Corect, eu anticipasem un amplificator normal, a carui sarcina oscileaza intre + si masa, si - si masa. Consumul fiind egal pe ambele ramuri, condurile de pe iesire vor suporta cea mai mare parte a variatiei. Restul, tranzistoarele. Daca unui amplificator clasic si simplu i se inlocuieste partea low cu un simplu rezistor, este schema unui stabilizator uzual. De asta dezvoltarea schemei de mai sus va semana cu un amplificator. Astfel, daca sursa dorita, in configuratia unui amplificator, cu noua masa, are un consum diferit pe ramuri (nu domeniu audio), atunci tranzistoarele de putere trebuiesc puse pe un radiator. Spuneam ca puterea pentru audio este insa mica, datorita echilibrului ce oricum se realizeaza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări