Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre electroliticii Jamicon

petreelectronic

Postări Recomandate

Am facut o comanda de niste conzi d-astia (Jamicon) si spre uimirea mea de exemplu un 100uf/400v este de marimea unui 1000uf/63v de la Teapo sau Yageo (cu care am lucrat cel mai mult pana acum).Am mai luat eu o teapa cu niste cond. low cost care cand am vazut ca nu tin o saptamana i-am aruncat. Oare asa o sa patesc si acum?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• petreelectronic

4

• dan cod

2

• Spitfire

1

• tehtronics

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu nu stiu exact cum se poate sti daca e contrafacut sau nu.Eu am un principiu nu schimb furnizorul daca are componente ok.Nu am nici timp nici nervi nici bani de exoerimente.Mai bine un pic mai scump si sigur.Eu am un aparat care testeaza tensiunea de strapungere la tranzistori,conzi,etc si mai testez cu ala.

Link spre comentariu

depinde de specificatiile producatorului, atentie la curentul de riplu maxim suportat.. eu am niste nipon chemicon , i-am luat destul de recent de la o anume firma de piese , i-am incarcat cu curent si uitati au fost inapoi in ambalaje pana acuma ,, dupa nu stiu cate luni au inca curent in ei ,spre marea mea mirare.. deci, se gaseste si marfa buna

Link spre comentariu
Toni Marginean

Chiar rau am ajuns in a aprecia care producatori de componente pasive, mai slab situati decat cei din China, sunt cei mai buni. Eu am condensatori noi fabricati prin 1982 de Siemens, Philips, Frako, Mullard, Wima, Iskra, Rubycon, Sanyo, Elna, ITT, ROE, etc. care refuza sa imbatraneasca!

Link spre comentariu

Electroliticii sînt perverşi (nu de pe Tg Ocna), trebuie verificaţi periodic cei nefolosiţi şi de preferat lăsaţi încărcaţi cu o tensiune oarecare. Eu îi verific cu un multimetru cu ac, care nu i se duce acul la infinit pe scala cea mai mare a ohmmetrului, dă o fugă la gunoi, ceilalţi promovează la grupa de încercare cu tensiune. :rade: Despre Jamicon, am o părere împărţită, bazată mai ales pe cond recuperaţi comparaţi cu unii noi. Cei vechi sînt de regulă mai buni, ptr că au fost formaţi în funcţionarea aparatelor din care au făcut parte.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări