petreelectronic Postat Octombrie 29, 2011 Partajează Postat Octombrie 29, 2011 Am facut o comanda de niste conzi d-astia (Jamicon) si spre uimirea mea de exemplu un 100uf/400v este de marimea unui 1000uf/63v de la Teapo sau Yageo (cu care am lucrat cel mai mult pana acum).Am mai luat eu o teapa cu niste cond. low cost care cand am vazut ca nu tin o saptamana i-am aruncat. Oare asa o sa patesc si acum? Link spre comentariu
tehtronics Postat Octombrie 29, 2011 Partajează Postat Octombrie 29, 2011 eu am o parere buna despre Samhwa, Fujicon, Teapo...desigur, nu singurele Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 29, 2011 Partajează Postat Octombrie 29, 2011 Iata o lista cu marcile de electrolitici ce trebuiesc evitati: http://badcaps.net/forum/showthread.php?t=388 Jamicon, Nichicon sunt OK(daca nu sunt contrafacuti), dar nu se ridica la nivelul unor Rubycon ori Sanyo. Link spre comentariu
petreelectronic Postat Octombrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2011 Intentionez sa nu mai folosesc conzi care sa tina o viata cam 4-5 ani ar fi suficient Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 29, 2011 Partajează Postat Octombrie 29, 2011 Eu am pe stoc Jamicon nu contrafacuti si nu am avut nicioproblema cu ei.De asemenea ce a spus Marius mai sus valabil fara probleme. Link spre comentariu
petreelectronic Postat Octombrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2011 Cum as putea afla daca sunt contrafacuti? Acestia sunt negri cu scris bleo 105 grade, i-am luat de la Alexandria. M-am incumetat pentru ca au unii si mai ieftini. Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 29, 2011 Partajează Postat Octombrie 29, 2011 Eu nu stiu exact cum se poate sti daca e contrafacut sau nu.Eu am un principiu nu schimb furnizorul daca are componente ok.Nu am nici timp nici nervi nici bani de exoerimente.Mai bine un pic mai scump si sigur.Eu am un aparat care testeaza tensiunea de strapungere la tranzistori,conzi,etc si mai testez cu ala. Link spre comentariu
petreelectronic Postat Octombrie 31, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2011 Are cineva curaj sa puna condensatorul mai mic din imagine (Jamicon) responsabil cu filtrajul dupa puntea redresoare intr-un tv? Link spre comentariu
wally_gatter Postat Octombrie 31, 2011 Partajează Postat Octombrie 31, 2011 depinde de specificatiile producatorului, atentie la curentul de riplu maxim suportat.. eu am niste nipon chemicon , i-am luat destul de recent de la o anume firma de piese , i-am incarcat cu curent si uitati au fost inapoi in ambalaje pana acuma ,, dupa nu stiu cate luni au inca curent in ei ,spre marea mea mirare.. deci, se gaseste si marfa buna Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Octombrie 31, 2011 Partajează Postat Octombrie 31, 2011 Chiar rau am ajuns in a aprecia care producatori de componente pasive, mai slab situati decat cei din China, sunt cei mai buni. Eu am condensatori noi fabricati prin 1982 de Siemens, Philips, Frako, Mullard, Wima, Iskra, Rubycon, Sanyo, Elna, ITT, ROE, etc. care refuza sa imbatraneasca! Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 31, 2011 Partajează Postat Octombrie 31, 2011 Electroliticii sînt perverşi (nu de pe Tg Ocna), trebuie verificaţi periodic cei nefolosiţi şi de preferat lăsaţi încărcaţi cu o tensiune oarecare. Eu îi verific cu un multimetru cu ac, care nu i se duce acul la infinit pe scala cea mai mare a ohmmetrului, dă o fugă la gunoi, ceilalţi promovează la grupa de încercare cu tensiune. Despre Jamicon, am o părere împărţită, bazată mai ales pe cond recuperaţi comparaţi cu unii noi. Cei vechi sînt de regulă mai buni, ptr că au fost formaţi în funcţionarea aparatelor din care au făcut parte. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum