Mondan Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Salutare Am desfacut un GPS.Are un convertor A/D la vreo 500MS/s, pe care vreau sa il folosesc. Are un procesor pe care scrie Samsung S3C2443-xl-40 si mai scrie ARM. Toata placa are o interfata USB.Am gasit datasheet-ul lui (cred) sau al unuia asemanator. Cum as putea programa acel microcontroller ?Nu am lucrat niciodata cu ceva pe care scrie ARM Link spre comentariu
mitescu Postat Octombrie 29, 2011 Partajează Postat Octombrie 29, 2011 Daca citeai cu atentie datasheet-ul, ai fi vazut ca S3C2443-x nu are memorie nevolatila interna . Asta insemna ca programul trebuie scris intr-o memorie externa(ROM, EEPROM, etc..) . MC-ul va executa instructiunile din el. In cazul in care se configureaza in mod bootloader, primii 4 K din memoria rom sunt incarcati in ram-ul intern si executati de acolo. In concluzie , programul este scris intr-o memorie externa si executat de acolo. Link spre comentariu
Mondan Postat Octombrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2011 Multzam pentru raspuns. Nu am lucrat cu ARM si m-am uitat doar in diagola pe datasheet.Are o memorie laga el de 2Mx32bitx4Bank (K4M56323PG), asta cred ca este integratul cu programul care se executa.Are pinii sub el.Mai are un alt integrat de 1GB de Flash (K9G8G08U0M) dar asta cred ca este doar pentru harti, ca daca il bag pe USB il vede ca un Stick de 1GB.Intrebarea:Cum fac sa programez acea memorie (sa o scriu):- trebuie sa dezlipesc integratul de pe placa si sa il relipesc pe alta (ca daca e asa ma las pagubas);sau- trebuie sa caut vreu un srap de Reset al ARM-ului si poate fi programat pe USB ?De obicei au strapuri de programare ? Link spre comentariu
mitescu Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 K4M56323PG este SDRAM , prin urmare NU contine programul.Trebuie sa vezi cum este configurat mc-ul. Programul este in flash, chiar daca in el sunt si "hartile". Oricum, daca doresti sa utilizezi placa asa cum este , nu prea vad cum o sa te descurci. Probabil ca sistemul este configurat de asa maniera incat sa nu ai acces la sectiunea "lucrativa" a lui.In cazul in care doresti sa dezvolti o aplicatie cu ARM, cauta un mc mai "uman" din punct de vedere al capsulei.Succes! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum