Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu PCL86+6E1P

csongore

Postări Recomandate

Niste specificati tehnice:

Intrarii: semnal mic stereo+semnal mare stereo

Iesire: 4,8Ohm comutabil

Regimul tubului de iesire comutabil(P iesire):

4W---Pentoda

3W---Ultra Linear

2.5W-Trioda

Temporizare:35s

Masa:8Kg

Transformator de retea: P=190W

Transformatorul de iesire: primar=5100Ohm,miez M 8cm patrat, miez de calitate cu tole subtirii si rigide cu mult Siliciu, interfier=0.1mm

Despre sunet stiu ca e subiectiv dar foarte curat si dinamic (mai ales in UL)are bass destul!! si fara corector de ton.

BRUM=0, am facut cu mare grija cablarea mesei sa nu am bucle(punct comun etc..)

Ca putere e destul de mult intr-un apartament cu boxele mele care au 94dB(depinde si de gust :P)

SCHEMA COMPLETA SI POZELE:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

pcl86.pdf

Link spre comentariu

Da E(P)CL86 este ultima generatie de tuburi audio proiectat si perfectionat sa fie cu zgomot redus etc..Fata de ECL85 se vede cum a fost proiectat pozitia pinurilor exemplu:condensatorul intre anodul triodei la grila pentodei e intre pinul 8 si 9 deci distanta nu poate sa fie mai mica.Scema atasata am desenat eu(inspirat din mai multe scheme).Se simte parca e mai curat trioda ,UL e un compromis intre putere si calitate

Link spre comentariu

6E1P e o lampa frumoasa rau. Imi place cum ai "cules" semnalul de ambele iesiri.Eu am avut, uneori probleme cu EM84 pentru ca introducea un anumit zgomot. Cum ai facut tu este imposibil sa introduca zgomot.

Link spre comentariu

Nu am nici un zgomot deloc, am un AKAI AM2800 care e o statie HI-FI imensa si are mai mult zgomot de fond decat amplificatorul asta micut.La sunet bate pe AKAI. Miezul din care sunt facute transformatoarele de iesire sunt de foarte buna calitate, luate dintr-o protectie de distanta pentru linii de 400kV facea ceva adaptare de impedante.Prima data am luat semnal de la iesire pentru 6E1P cu sumatorul format din doua rezistente de 1k2 dar din caza ca nu am avut semnal destul am luat de la anozii cu doua rez. de 330K si merge super!!

Link spre comentariu

Chiar ma tenteaza sa-l fac si eu... de aia intreb si eu ca incepatoru' ( am realizat doar o Aritma pana acuma), ce tranzistor tre sa folosesc la partea de temporizare (in schema nu ese specificat)?

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări