csongore Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Niste specificati tehnice: Intrarii: semnal mic stereo+semnal mare stereo Iesire: 4,8Ohm comutabil Regimul tubului de iesire comutabil(P iesire): 4W---Pentoda 3W---Ultra Linear 2.5W-Trioda Temporizare:35s Masa:8Kg Transformator de retea: P=190W Transformatorul de iesire: primar=5100Ohm,miez M 8cm patrat, miez de calitate cu tole subtirii si rigide cu mult Siliciu, interfier=0.1mm Despre sunet stiu ca e subiectiv dar foarte curat si dinamic (mai ales in UL)are bass destul!! si fara corector de ton. BRUM=0, am facut cu mare grija cablarea mesei sa nu am bucle(punct comun etc..) Ca putere e destul de mult intr-un apartament cu boxele mele care au 94dB(depinde si de gust :P) SCHEMA COMPLETA SI POZELE: pcl86.pdf Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Un "pitic" frumos! Felicitari!P(E)CL86 este o lampa care da "lectii" la multe lampi (sonic vorbind). Ce schema este(ca inspiratie)?Se simte diferenta pentoda-trioda? Link spre comentariu
csongore Postat Octombrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Da E(P)CL86 este ultima generatie de tuburi audio proiectat si perfectionat sa fie cu zgomot redus etc..Fata de ECL85 se vede cum a fost proiectat pozitia pinurilor exemplu:condensatorul intre anodul triodei la grila pentodei e intre pinul 8 si 9 deci distanta nu poate sa fie mai mica.Scema atasata am desenat eu(inspirat din mai multe scheme).Se simte parca e mai curat trioda ,UL e un compromis intre putere si calitate Link spre comentariu
csongore Postat Octombrie 30, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Uploaded with ImageShack.us Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Octombrie 31, 2011 Partajează Postat Octombrie 31, 2011 6E1P e o lampa frumoasa rau. Imi place cum ai "cules" semnalul de ambele iesiri.Eu am avut, uneori probleme cu EM84 pentru ca introducea un anumit zgomot. Cum ai facut tu este imposibil sa introduca zgomot. Link spre comentariu
csongore Postat Octombrie 31, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2011 Nu am nici un zgomot deloc, am un AKAI AM2800 care e o statie HI-FI imensa si are mai mult zgomot de fond decat amplificatorul asta micut.La sunet bate pe AKAI. Miezul din care sunt facute transformatoarele de iesire sunt de foarte buna calitate, luate dintr-o protectie de distanta pentru linii de 400kV facea ceva adaptare de impedante.Prima data am luat semnal de la iesire pentru 6E1P cu sumatorul format din doua rezistente de 1k2 dar din caza ca nu am avut semnal destul am luat de la anozii cu doua rez. de 330K si merge super!! Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Octombrie 31, 2011 Partajează Postat Octombrie 31, 2011 Ar fi bine sa modifici si in schema cum ai cules semnalul. Poate il mai construieste cineva vreodata. Link spre comentariu
TESSLA Postat Octombrie 31, 2011 Partajează Postat Octombrie 31, 2011 Chiar ma tenteaza sa-l fac si eu... de aia intreb si eu ca incepatoru' ( am realizat doar o Aritma pana acuma), ce tranzistor tre sa folosesc la partea de temporizare (in schema nu ese specificat)? Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 1, 2011 Partajează Postat Noiembrie 1, 2011 Unul care să nu crape din cauza curentului care trece prin bobină. BD136 cred că e mai mult decît suficient. Link spre comentariu
csongore Postat Noiembrie 1, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2011 Scuzati-ma am uitat sa modific schema dupa finisajele facute, tranzistorul e un BD140. ATASEZI SCHEMA FINALA DE EXPLOATARE icon_jook schema finala.pdf Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Noiembrie 1, 2011 Partajează Postat Noiembrie 1, 2011 Multumim! Link spre comentariu
csongore Postat Noiembrie 4, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2011 Un mic filmulet Link spre comentariu
csongore Postat Noiembrie 6, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2011 O sapca pentru ca vine Iarna fasie de Al 1000X120mm 30lei +cornier Al 8lei Uploaded with ImageShack.us Link spre comentariu
csongore Postat Octombrie 2, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2012 In lucru si fratele cel mare Link spre comentariu
valica Postat Octombrie 3, 2012 Partajează Postat Octombrie 3, 2012 Foarte frumos , pacat ca nu am timp, singura problema pentru mine ar fi transformatoarele de iesire Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum