Vizitator CocaCola Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Buna ziua, caut de ceva timp o schema cu un controller care sa afiseze etajele la lift. Schema de pe site-ul lui niq_ foloseste prea multe diode.. sunt sigur ca exista si cu microcontroller doar ca eu nu am gasit asa ceva. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Si vrei un raspuns ca "da exista" sau "nu exista"? Nu e mai bine sa te gandesti tu singur la schema de automatizare? Nu este greu, trebuie decat sa-ti pui mintea putin la contributie. Cu microcontroller trebuie sa faci proiectul sau cu PLC? Link spre comentariu
Vizitator CocaCola Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Salut. Nu am nici un proiect de facut, eu vreau sa adaug acest afisaj la un lift ... Am postat la sectiunea asta pentru ca m-am gandit ca ar fi mult mai simplu daca este facut cu un microcontroller.Si nu vreau un raspuns ci doresc o schema ( si codul aferent ) pentru un asemenea montaj.Termina cu rautatile ca altfel iti sparg colectia de lampi Link spre comentariu
MatyC Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Ai dreptul sa faci interventii in functionarea si proiectul liftului? Daca ai dreptul revino cu detalii legate de ce vrei sa faci. Eu nu am inteles cum obtii informatia privind etajul la care se afla cabina si unde vrei sa afiseze.Nu este obligatoriu sa folosesti cine stie ce microcontroler. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Salut ! In amplicatiile industriale in mod normal se folosesc PLCuri - Controlere Logic Programabile (un fel de microcontrolere dar care contin intreaga electronica, care au in principiu cateva iesiri pe releu sau open-collector plus altele analogice/digitale si cateva intrari analogice/digitale). Vezi ce fel de "senzori" ai tu acolo - adica cine/ce iti zice la ce etaj este liftul.Cred ca sistemul este cel mai simplu de implementat direct in camera de deasupra liftului, acolo unde sunt contactoarele si releele. Vezi poate gasesti pe net vre-o carte care trateaza sistemele vechi (comuniste) de lifturi, daca nu cauta pe la o biblioteca tehnica. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum