Vizitator eddie_666 Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Am o caseta adaptoare si un casetofon de masina (firmele nu sunt relevante). Caseta nu se mai aude decat fortata intr-o anumita pozitie. Se poate sa renunt la cele doua capete implicate (cel de scriere si cel de citire) si sa leg firele care duc spre capul magnetic din caseta direct la firele care pleaca de la capul magnetic din casetofon si sa obtin un rezultat satisfacator? Capetele magnetice au si un alt rol decat acela de a converti semnalul audio intr-un semnal magnetic? Sau se pot scoate din ecuatie?Mentionez ca vreau sa pastrez circuitul din interiorul casetei adaptoare pentru a filtra sunetul intr-o oarecare masura. Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Se poate binenteles doar ca va trebui sa atenuezi semnalul audio injectat acolo ,intrarea fiind foarte sensibila. Link spre comentariu
Vizitator eddie_666 Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Salut si multumesc pentru raspunsul prompt.Ma gandesc ca zgomotul este atenuat de circuitul din interiorul casetei adaptoare, vreau doar sa elimin capetele (sa le anulez, sa nu mai primeasca semnal prin ele) si sa leg direct firele care mergeau normal la capul de scriere din caseta direct la firele care veneau de la capul de citire din casetofon. Pur si simplu sa renunt la 'intermediari' magnetici. Link spre comentariu
volhov Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Nu cred ca e o solutie buna. Daca tot vrei sa faci conexiunea cu fire intre o sursaexterna de semnal si casetofonul masinii cred ca ar fi mai corect sa folosesti intrarea auxiliara a casetofonului (daca are asa ceva) sau sa conectezi un cablu coaxial de AF cu mufa necesara(probabil un jack de 3,5mm) la intrarea potentiometrului de volum al casetofonului.O analiza a schemei casetofonului te-ar ajuta sa identifici locul cel mai bun pentru injectareasemnalului extern.Succes! Link spre comentariu
Vizitator eddie_666 Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 @Volhov: multumesc de sugestie.Daca tot intram in detalii, casetofonul e un Blaupunkt ACR 3230 - fara intrare auxiliara, nici macar in spate pentru magazie de CD-uri. M-am uitat peste schema si la nivelul meu inteleg prea putine din ea si mi-e foarte greu sa indentific pe placa exact ce imi trebuie (am identificat amplificatorul de 2x20W - TDA2005, inclusiv pinii acestuia, dar am luat in considerare trecerea semnalului prin preamplificator - LA6458DS, care mi se pare foarte dificil de identificat si 'abuzat' de el). Mi-e mult mai usor sa folosesc direct firele pe care le-am identificat - capul de citire. Legarea in locul capului de citire (a circuitului din interiorul casetei adaptoare) mi se pare varianta cea mai scurta si cea mai simpla pentru ca astfel mi se ofera si un mod de a nu ma baga peste radio. Casetofonul mi-e indiferent daca ramane sau nu functional. Link spre comentariu
volhov Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Cu placere!Nu ai nevoie de preamplificator. Semnalul de la orice mp3player este suficient de puternic pentru a intra cu el direct in amplificator.Din pacate eu nu cunosc schema aparatului tau si de aceea nu te pot ajuta prea mult. In principiu ar trebui sa identifici potentiometrul de volum si apoi sa conectezi pe cablul de semnal pe acesta.Daca insa nu esti foarte priceput sa faci aceasta conectare iti recomand sa folosesti un modulator radio de mica putere din comert si astfel nu mai trebuie sa intervii in casetofon. Link spre comentariu
Vizitator eddie_666 Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Multumesc tuturor pentru raspunsuri.In final am aplicat varianta mea si am anulat capetele magnetice, legand circuitul din caseta adaptoare (care are 4 rezistoare legate cate doua in serie, presupun - n-am fost prea atent) in locul capului magnetic din casetofon. Am pastrat mecanismul casetofonului functional, deoarece nu voiam sa ma complic sa tai fire si pe urma sa trebuiasca sa le unesc in asa fel incat sa pacalesc tot sistemu' ca ar avea o caseta inauntru. In schimb, in loc de 'intrerupator' folosesc vechea carcasa a casetei adaptoare in care am lasat doar rotitele. In final, am scos firul cu jack de pe circuitul casetei prin spatele carcasei casetofonului si l-am asigurat cu un nod, sa nu existe riscul smulgerii.Am facut un prim test cu un telefon la prima treapta a volumului si sunetele joase se auzeau distorsionate.Al doilea test l-am facut cu MP3-Player-ul (pe care il voi folosi) la treapta de volum 1 sau 2 (din 33) si rezultatul a fost unul mai mult decat satisfacator. Se aude clar chiar si la o treapta de volum mai mare (potentiometrul din casetofon). La volumul maxim al casetofonului se aud mici interferente din cauza ca n-am folosit chiar un cablu ecranat (oricum nu deranjeaza si nu voi asculta chiar atat de tare).Intr-adevar, sunetele citite din capul magnetic trebuie sa fie foarte slabe, dar mi-ar fi fost mult mai complicat sa caut toate intrarile de care aveam nevoie, plus ca n-am mana foarte stabila pentru cositorit contacte mici.Eu sunt multumit de proiectul meu de weekend si sper ca maine cand voi face un drum mai lung cu masina voi beneficia din plin de un sunet mai calitativ [atat cat imi permite instalatia].Se poate inchide. Multumesc. Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Nu cred ca e o solutie buna. Daca tot vrei sa faci conexiunea cu fire intre o sursaexterna de semnal si casetofonul masinii cred ca ar fi mai corect sa folosesti intrarea auxiliara a casetofonului (daca are asa ceva) sau sa conectezi un cablu coaxial de AF cu mufa necesara(probabil un jack de 3,5mm) la intrarea potentiometrului de volum al casetofonului.O analiza a schemei casetofonului te-ar ajuta sa identifici locul cel mai bun pentru injectareasemnalului extern.Succes!Daca potentiometrul ete digital super solutie .Depinde mult de aparat.Treaba cum am spus eu va merge sigur doar atenuand putin semnalul. Link spre comentariu
Vizitator eddie_666 Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Un mic update:Ieri, dupa ce am folosit intrarea auxiliara creata mai devreme, mi-am dat seama ca la un volum mai mare (cat sa acopere zgomotul produs de masina pe drumuri exterioare) se auzea FOARTE prost si distorsionat.Am cautat preamplificatorul si am legat cablul audio pe pinii acestuia destinati pentru Audio OUT (pentru preamplificator LA6458D - pinii 1 +dreapta, 2 -minus si 7 +stanga, 6 -minus). Acum sunetul e mult mai clar si pot folosi controlul de volum si de ton de pe aparat. Am lasat capul magnetic al casetofonului pe dinafara si carcasa casetei adaptoare pe post de "pacaleala" a sistemului si (un fel de) comutator.Acum ma pot declara pe deplin multumit. Link spre comentariu
volhov Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Un mic update:Ieri, dupa ce am folosit intrarea auxiliara creata mai devreme, mi-am dat seama ca la un volum mai mare (cat sa acopere zgomotul produs de masina pe drumuri exterioare) se auzea FOARTE prost si distorsionat.Am cautat preamplificatorul si am legat cablul audio pe pinii acestuia destinati pentru Audio OUT (pentru preamplificator LA6458D - pinii 1 +dreapta, 2 -minus si 7 +stanga, 6 -minus). Acum sunetul e mult mai clar si pot folosi controlul de volum si de ton de pe aparat. Am lasat capul magnetic al casetofonului pe dinafara si carcasa casetei adaptoare pe post de "pacaleala" a sistemului si (un fel de) comutator.Acum ma pot declara pe deplin multumit.Felicitari pentru reusita! Link spre comentariu
Vizitator mircea_0072002 Postat Aprilie 30, 2013 Partajează Postat Aprilie 30, 2013 reinvii acest topic. vreau sa fac un lucru asemanator la un casetofon vw alpha. am gasit schema electrica dar inainte sa incep sa fac lipituri vreau o parere despre locul unde ar trebui sa "injectez" semnalul audio. va multumesc! aici aveti schema http://codedradio.info/manuals/blaupunkt/vw-alpha.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum