mircang9 Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Salut la toata lumea,As vrea va rog si o schema de interfatare intre PIC Kit 2 si dsPIC33FJ256GP506. As mai vrea va rog un pret pentru o statie de lipit dsPICuri capsula SMD ( TQFP ). Ceamai ieftina si care sa faca treaba suficient de bine. Si ce imi mai trebuie pe langa.Cate ceva despre cum lucreaza. Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri !!! Link spre comentariu
soringt Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Salut. acest PIC este suportat. Vezi link http://www.microchip.com/stellent/idcpl ... e=en027813 daca doresti PicKIT2 gata facut, am eu la rubrica vanzari. viewtopic.php?f=59&t=86190&start=75 Cu bine. Link spre comentariu
mircang9 Postat Octombrie 27, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Am vazut si eu. Dar poate a incercat cineva asa ceva ( PICKIt2 si un dsPIC33F ).Din cate am inteles acest dsPIC pentru a fi programat nu are nevoie de tensiunede programare Vpp ci numai de 4 pini ( Vss, Vdd, PGC, PGD ).Cum fac trasee pe cablaj de 0.5 mm ( 0.7 mm ) ? Ma gandeam sa fac un cablajcu placa de cupru normala si apoi sa bag in clorura ferica, dar cred ca la asalatime se corodeaza si traseele.................Am gasit dsPIC33FJ128GP802 care are capsula SPDIP ( 28 PIN ) si asa am scapat de aparat de lipit special ( cu aer cald, sau infrarosu si alte paste sofisticate si scumpe - eu nu sunt fabrica de placi electronice ). Merge si cu pistol de lipit ( si cel mai amarat ). Totusi poate imi posteaza cineva ( care a mai lucrat asa ) si schema de interfatare intre PICKit2 si acest dsPIC33FJ128GP802. Imi place ca are DMA, compare PWM, ADC la fel ca dsPIC33FJ256GP506 care are in plus inca 128 K la RAM. Si pot face si un cablaj mai rudimentar cu latime trasee de 1mm, cu clorura ferica, etc. Sanatate la toata lumea ********* Link spre comentariu
nooob64 Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Nu inteleg de ce te agiti atita cu conectarea acestui dsPic la programator. Dai drumul la programatorul pickit2 de pe PC apoi mergi la HELP>user's guide ... te uiti in pdf-ul ala si gasesti aproape tot ce ai nevoie pentru conectare/programare . Normal ca trebuie sa te uiti si in datasheet-ul acelui dsPIC pentru ca aceste pic-uri au mai multi pini de programare , plus ca ai si MCLR care e musai sa il legi la programator.Atentie ! - faci bine si te uiti pe pagina 22 in foaia de catalog a acestui dsPic si faci acele conexiuni altfel nu il programezi si nici nu il folosesti , apoi iti alegi o pereche PGED/PGEC pentru ca sunt 3 perechi , de preferabil PGEC1 si PGED1 .Atentie ! - SA NU TE PUNA AGIUTA A LIPII ACEL PIC CU PISTOL DE LIPIT CLASIC CU ANSA PENTRU CA IL FACI PRAF DIN CAUZA CIMPULUI ELECTROMAGNETIC DIN VARFUL ANSEI.Uite aici citeva poze cu un dspic33fj128mc706 pe care l-am lipit cu un amarit de letcon , cablajul este facut cu metoda pnp , trasee de 0.25mm Link spre comentariu
mircang9 Postat Octombrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Esti tare tare meserias !!!! Inteleg ca pentru a programa dsPICu trebuie sa leg asa: pin 1 programator PICKit2 ( Vpp/MCLR ) -> MCLR dsPIC33FJ256GP506 ( pin 7 ) pin 2 programator PICKit2 ( Vdd ) -> Vdd dsPIC33FJ256GP506 ( pin 26 ) pin 3 programator PICKit2 ( Vss ) -> Vss dsPIC33FJ256GP506 ( pin 25 ) pin 4 programator PICKit2 ( ICSPDAT/PGD ) - PGED1 dsPIC33FJ256GP506 ( pin 18 ) pin 5 programator PICKit2 ( ICSPCLK/PGC ) - PGEC1 dsPIC33FJ256GP506 ( pin 17 ). Vdd si Vss de la PIC Kit 2 trebuie sa-i leg la toti pinii Vdd si Vss de la dsPIC ? sau numai cei care sunt pe partea cu PGED1 si PGEC1 ( dsPIC33FJ256GP506 ) ? Dar PICKit 2 furnizeaza 5 V si dsPICu accepta maxim 3.6 V. Care este metoda pnp ? Eu am folosit pistolul de lipit la PIC16F887 si PIC18F4455 ( capsule PDIP ) in felul urmator: am pus un soclu cu 40 pini, am lipit legaturile cu pistolul si abia apoi am bagat PICu in soclu si gata. Vrei sa spui ca dupa ce ai facut cablajul cu metoda pnp ai folosit letconu pentru a lipi acel dsPIC cu 64 pini pe acea placa postata in imagini ? Nu ai folosit statie de lipit speciala ( cu aer cald sau infrarosu ? ). In ce program ai facut cablajul ? Eu am facut cablaje in Corel Draw latime 1 mm si apoi le-am imprimat la o imprimerie pe placa de cupru si apoi le-am corodat in clorura ferica. Metoda pnp nu foloseste clorura ferica ? Ce fel de placi de cupru ai folosit ? din acelea normale care se gasesc in magazinele de electronice ? As dori sa descrii te rog foarte mult si frumos etapa cu etapa cum ai lipit cu letconul acel dsPIC. Ma intereseaza foarte tare. Mail-ul meu este [email protected]. Cu deosebita stima, Dan *** Link spre comentariu
nooob64 Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Pentru dsPIC33FJ256GP506 par sa fie bune legaturile la pickit2.Pickit2 original sau clona(care suporta 3.3v) va programa dsPic-ul corect la 3.3V , plus ca poti alimenta montajul direct din pickit pt un maxim de 500mA.Legi toti pinii necesari programarii pe care i-ai enumerat mai sus (inclusiv vdd , vss) , si sa ai in prealabil legaturile acelea cu condensatori si ce mai e pe acolo.Metoda PNP = press and peel , gasesti pe forum la sectiunea diy un topic > 100 pagini .Pcb-ul este unul tipic , simplu strat , cablaj ieftin din magazin , iar lipiturile le-am facut cam greu , sub lupa , letcon cu varf ascutit fara nici o statie cu aer cald.Ca soft de creeat schema/cablaj am folosit Cadsoft EAGLE.Eu nu iti recomand sa te apuci de dsPIC33FJ256GP506 , mai bine te apuci de dsPIC33FJ128GP802 pentru ca iti ajunge memoria/ram-ul . Link spre comentariu
mircang9 Postat Octombrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Mersi foarte mult pentru sfaturi. Acum ma mai joc putin cu placa asta demo cu dsPIC33FJ256GP506 ca sa pun la punct softul pentru filtru si apoi fac migrarea softuluispre dsPIC33FJ128GP802. Cred ca la soft nu va trebui sa schimb nimic pentru ca sunt din aceeasi familie "dsPIC33FJxxxGPxxx, RAMul este la fel. Am programatorul PIC Kit 2 original cu care am programat PIC16F887 si PIC18F4455.Inteleg ca face adaptarea automat la programare cu 3.3 V pentru dsPIC33FJ128GP802. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum