kappy Postat Octombrie 26, 2011 Partajează Postat Octombrie 26, 2011 Salut!... am o intrebare: poate sa apara riscul de electrocutare daca desfac un monitor (CRT 17'' HP7500) care in prealabil a fost deconectat de la sursa de curent? Am acest monitor care de o vreme capata o culoare mov...si dupa ce ii lovesc carcasa in partea din fatza isi revine temporar...problema nu pare a fii de la cablu...dar tot un contact intrerupt trebuie sa fie...si vreau sa cercetez. Mersi anticipat! Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Daca il deconectati de la retea nu o sa mai existe riscul sa va curentati! Culoarea mov este data de lipsa culorii verde (exista rosu si albastru). Incercati sa eliminati eventualele pene de contact de pe placa TK(cea montata pe gatul tubului). Succes! Link spre comentariu
kappy Postat Octombrie 27, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Mersi de raspuns...maine il desfac... sa vedem daca ai dreptate... Link spre comentariu
cristi71 Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 are sigur dreptate. nu umblati totusi la cablul de FIT (foarte inalta tensiune) este un cablu de regula rosu iese din trafo linii si se duce sus la tub. are la capat ca o lulea. succes. Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Daca rezistorul de 1 Mohm pus de regula in paralel cu condensatorul de filtrare din sursa monitorului, acest condensator electrolitic poate ramane incarcat cu ~320V, pericol de moarte! deasemeni tubul catodic pastreaza cateva minute o sarcina de foarte inalta tensiune, suficient sa va amorteasca mana daca atingeti ciuperca... Link spre comentariu
kappy Postat Octombrie 27, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Vroiai sa spui ca daca rezistorul de 1MOhm este dus ...nu mai descarca cod-ul de 320V si pot aparea probleme cu "P" mare?! ...eu asa am inteles.... .. daca nu, te rog explica-mi. Link spre comentariu
25L91N11 Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Salut,colegii vroiau sa spuna ca anumite aparate in special TV chiar daca le deconectezi de la retea tot ramane tensiune in anumite zone. Condensatoarele (in special acelea mari) raman incarcate cu tensiune ptr. o scurta perioada de timp. De exemplu majoritatea constructorilor de surse de calculator recomanda a se lasa sursa fara tensiune 24 de ore inainte de a se face service. Tocmai din cauza anumitor componente care lucreaza la capacitati si tensiuni mari care nu se elimina odata cu deconectarea de la retea. Succes Link spre comentariu
ROBEERT Postat Octombrie 29, 2011 Partajează Postat Octombrie 29, 2011 Acesti conzi poti sa-i descarci lejer cu un bec de 220 volti sau cu o rezistenta de 47 - 100 ohmi / 7 - 16W ( nu scurtcircuitati condensatorii ca puteti creea defecte cu mana proprie ). Tubul se descarca cu un cablu bine izolat ( de preferat testerul de la aparatul de masura ) astfel: un capat il pui la tresa sau urechile de prindere ale tubului si celalalt il pui sub ciuperca de FIT ( intai pui capatul la tresa sau la una din urechile de prindere ale tubului si apoi celelalt capat sub ciuperca de FIT - nu invers, ca s-ar putea sa-ti para rau Cu ajutorul testerului feresti partea de cauciuc a ciupercii FIT pana ajungi la anodul tubului ( gaura unde vine fisa de FIT ). Foarte usor trebuie sa apropii testerul de anodul tubului. Cand auzi un " plici " inseamna ca s-a descarcat tubul. Vezi ca s-ar putea sa faca un " plici " ceva mai tare. Ai grija sa fie bine izolat testerul ca sa nu " tremuri ". Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum