Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

modificare pick-up Supraphon pentru chitara.

Vizitator tib

Postări Recomandate

Salut!am un Supraphon Stereo si as vrea sa il fac amp de chitara. ma gandeam la un tub 12ax7 (o trioda pentru dreapta si una pentru stanga) ca un stagiu in plus de preamplificare, legat direct in locul dozei. e ok? adica inaintea potentiometrului de volum (1Mx2)in primul rand as vrea sa va intreb daca e ok asa, apoi daca schimb puntea redresoare originala care e mare si dubioasa cu una simpla din 4 diode, ce voltaj am la iesire? adica eu am facut 160v cat e la iesirea trafului *1.4 si da 224v dc. dar pe schema lor arata 160v traful, apoi dupa punte si primul condensator de filtraj (50uF), 195v... ? poate sa ma lumineze cineva?multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

1

• carageae

1

Top autori în acest subiect

De ce credeti ca e necesar un etaj de preamplificare la intrare?Acel pick-up are doza piezo? Ce nivel de semnal aveti la iesirea dozei?Legat de alimentare, aia de acolo o fi o punte cu seleniu, daca o inlocuiti cu una pe siliciu sau cu 4 diode, trebuie sa puneti o rezistenta de 75-100 ohmi inseriata cu ramura pozitiva, plus un condensator nou si mai mare decat acela, macar un 220uF/400V, sau un filtru pi CRC/CLC, altfel aveti brum.

Link spre comentariu

Lasa pick-upul in pace si eventual vinde-l, iar cu banii poti sa iti cumperi piese noi pentru un mic amplif de chitara...puntea aia "mare" e cu seleniu, s-au mai gasit pe forum si originale, noi, dar daca inlocuiesti cu semiconductoare poti sa pastrezi functionalitatea inseriind o rezistenta de 50-150 ohmi si putere mare pentru a avea aceeasi tensiune anodica.NU merita sa faci asa o improvizatie doar pt. ca ai montajul facut "de-a gata"...si nu va suna "mai bine" ca un montaj dedicat cu tranzistoare doar pt. ca e pe lampi.@spitfire: ai tatonat valorile respective? eu am dat o plaja mai mare tocmai ca nu stiu parametrii exacti...dupa cate se pare e un stereo SE cu lampi, e prea mult 220uF, traful de acolo e destul de anemic, cred ca dublul valorii initiale ce se gaseste in pick-up e suficient.EDIT: 2X100uF e numai bine...acum am recitit primul post.

Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu

Reconditioneaza suprafonul!Nu sunt chiar asa multe stereo pe piata si ai putea face bani buni pe el la antichitati. Eu am avut doua, le-am demolat in scopuri similare si acum imi pare rau.puntea cu seleniu este foarte buna.

Link spre comentariu
:)) multumesc pentru sfaturi! eu nu ma prea pricep (dupa cum se vede) dar fac asta doar de placere, am mai construit o clona Fender Deluxe Reverb (foarte incantat de ea), imi plac amplificatoarele pe lampi si ma gandeam ca as putea sa imi fac unul mic din pick-up ul asta doar ca sa vad ce iese.. asa eu am pe ce sa cant (Marshall 6100 30th anniversary)treaba cu puntea a fost din cauza spatiului, ma gandeam sa 'modernizez' cu un filtraj si o punte mai mici. nu ma indoiesc ca e buna puntea, doar ca e mare:)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări