Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Booster 24->28V

rinaldoparaipan

Postări Recomandate

Vizitator pisica matache

R1 este prea mare;normal trebuie sa aibe sub 0,22ohmi.Asa cum e acum,limiteaza curentul prin led,limitare care ar trebui facuta in mod normal de rezistenta de 0,8ohmi,pe care tensiunea ar trebui sa fie 1,25V.Dar daca esti multumit cum merge acum.....poti s-o lasi si asa.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rinaldoparaipan

20

• Dr.L

10

• Cristiano

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...

Salutare!Dat fiind faptul ca am trecut eoliana de pe 24V pe 12V(din considerente de viteza vant, amplasare elice, etc), vreau sa modific proiectorul, adica sa-l alimentez din 12.Ce interventii trebuie facute la montaj-marit valoarea bobinei?Teoretic pot obtine 27V din 12?

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Ai putea testa si sursa pe care o ai,singura modificare fiind micsorarea la jumatate a rezistentei R1,sau chiar suntarea ei.Poate ca va merge,desi ma indoiesc.Daca iti surade varianta cu 3843,modificarea e simpla,doar ca se vor pierde cca 2W,pe rezistenta ce va citi curentul prin led.Modificarea ar fi urmatoarea...in locul rezistentei de 9K1,pui una de 3,6 ohmi,la 3-5W,iar ledul il legi in locul rezistentei de 100K.Dioda si filtrajele le recuperezi din sursa veche.

Link spre comentariu

Incerc intai cu sursa pe care o am, apoi o fac pe cealalta.Aia 2W pe rezistenta nu ma deranjeaza.Am fost lunea trecuta prin Braila, pacat ca nu ne-am vazut.Data viitoare nu te ratez. :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări