Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Booster 24->28V

rinaldoparaipan

Postări Recomandate

• Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rinaldoparaipan

20

• Dr.L

10

• Cristiano

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Montajul exact asa l-am facut.Deci :tensiunea de intrare este de 24V, tensiunea pe led nu am masurat-o, doar curentul.Dar dupa cat de tare lumina, pe led aveam 27-28 V.Ideea e ca atunci cand am testat ledul, la 24 V lumina destul de slabut-cam cat un led de 7W, si nu sugea decat 300-400mA.La 26-27V, intra in parametrii, luand un curent de 700mA.Asta e si dilema mea, de ce aveam curentul asa mare chiar cu un 20 ohmi spre minus.Chiar nu ma gandeam sa trezesc atata interes.Offul meu e ca la problema astaviewtopic.php?f=11&t=94567nu am gasit solutie(data loggerul pt eoliana)

Link spre comentariu

Din pacate, pana weekendul viitor, nu mai pot face nimic, fiindca toata jucaria e la tara, unde am eoliana asta;facuta de mine :da .Apropos de cat de tare lumineaza ledul:vineri seara, niste dobitoci s-au gandit sa opreasca curentul vreo 4 ore ca sa faca o subtraversare la autostrada. Asa ca am probat proiectorul in conditii de bezna totala-e bestial!!Si cine era singurul din sat care avea lumina(si muzica la maxim asa, de-al naibii)?Mandea.

post-32004-139829330642_thumb.jpg

post-32004-139829330648_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Hai ca m-ai facut curios,ce diametru are lentila,eventual o distanta focala..Parca as incerca si eu metoda,la o lanterna,e drept cu un led mai slabut..un XM-L de max 10W.Daca s-ar putea ,niste poze sau un filmulet cu "bestia",ar fi interesant...

Link spre comentariu

Lentila e de la priectoare de VW passat, luate de la dezmembrari.(de langa Braila :da , cum cobori al doilea pod spre Slobozia).Au 54 mm diametru(stiu asta fiindca am cautat doua luni teava de aluminiu la dimensiune apropiata, si de abia am gasit; baietii vand si 20 cm).Distanta focala e 42-45 mm(la 42 mm se vad proiectate cele 9 cipuri ale ledului, la 45 mm se vad mai difuze).Teava are rol de radiator.Poze si film poate reusesc sa ajung saptamana asta.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Lentilele alea-s perfecte,dar farul trebuia sa alegi unul de Suzuki Bandit,ca e din aluminiu.[attachment=1]DSCF0486.JPG[/attachment][attachment=0]DSCF0748.JPG[/attachment]@Pisica MatacheDistanta focala o determini practic-aprinzi ledul si il pozitionezi in spatele lentilei,dupa care misti lentila in fata/spate pana obti rezultatul dorit.

Link spre comentariu

Pai de abia le-am gasit si pe alea.Ca au fost si alte oferte, dar la un pret de imi cadeau plombele.Pana la urma ar merge cam orice lentila de proiector, ideea e sa-i si poti face o carcasa corespunzatoare, mai ales pt racirea ledului.Distanta focala tot asa am determinat-o si eu-prin miscare fata-spate.Poti sa- faci si alta smecherie-teava in teava ca sa poti regla fascicolul luminos pt bataie lunga sau iluminat pe arie mai mare.

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Tyc stiu cum e cu distanta focala,m-am jucat cu lentile de multe ori,vara chiar reuseam sa aprind focul cu asa ceva;intrebam deoarece ma interesa ca aceasta sa fie cat mai mica,pt a micsora lungimea lanternei.Stii si alte tipuri de proiectoare de la care as putea folosi lentila?De preferat cat mai mici ca diametru si distanta focala...

Link spre comentariu

Nu cred ca merge lentila mai mica in diametru deoarece:1 E greu de gasit2 Orice led de putere trebuie racit.Si ca sa ai racire corespunzatoare trebuie suprafata.Gandeste-te ca intre led si lentila ai spatiu aproape inchis-eu am facut radiatorul pe care sta ledul in asa fel incat sa circule putin aerul.Deci contezi pe contactul intre radiator si teava si pe marimea tevii.Nu are aripioare, crenti de convectie mici, etc.

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

La punctul 1 sunt de acord...In ceea ce priveste racirea,nu-i problema;folosesc deja ledul respectiv,XM-L,montat pe o lanterna chinezeasca,de mici dimensiuni;alimentat cu cca 2A,consumand cca 6W dintr-un acumulator li-ion,corpul lanternei facut din dural,se incalzeste,dar nu excesiv.In functie de ce lentila gasesc,ma gandesc sa fac lanterna de la zero,cu o suprafata radianta mai mare.Racirea ledului e importanta,nu doar in ceea ce priveste fiabilitatea,influentand si randamentul.Am un multimetru cu luxmetru;am observat ca intensitatea luminoasa cand aprind ledul e maxima,apoi pe timp ce se incalzeste intensitatea scade,iar curentul consumat creste,pana se ajunge la un echilibru..

Link spre comentariu
Vizitator tyc

@Pisica MatacheSant ceva proiectoare de ceata pt auto de se fixeaza pe bara; le-am gasit in talcioc,de noi la 90lei perechea.@rinaldoparaipanDaca ai probleme cu regulatorul,foloseste asta [attachment=0]reg testat.pdf[/attachment] pt inceput si dupa poti sa dezvolti ideea.

Link spre comentariu

Am reusit sa definitivez sursa:reglajul de curent din R1-1,6 ohmi iar intre pinul 5 si masa 0.8ohmi.L-am lasat sa mearga vreo ora si curentul nu a crescut pete 700mA.Cred ca pot s il las asa, fara alta adogare de scc.Se pare ca avand radiatorul mare nu se incalzeste si deci curentul nu creste peste limita.Sa vedem la vara.Nu am reusit sa fac poze/film din lipsa de acumulatori la aparatul foto.Promit ca weekendul asta o sa le fac si le postez.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări