Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 5.8GHZ

danutz49

Postări Recomandate

Asa departe va fi camera de sol ???!!!

Camera va fi la 100-200m departare(inaltime) de sol dar vreau sa duc aeromodelul la 7-8km departare fata de mine adica de receptor. Am facut cateva teste si nu pot folosi emitator si receptor in 2.4ghz la transmisia imaginilor si la telecomanda. Vreau sa folosesc pe aeromodel si GPS si din cate am inteles acesta lucreaza undeva in 1,2-1,3ghz si aici apar alte interferente de aceea preferam banda de 5,8ghz. O alta varian ar fi sa folosesc 2,4ghz la transmisia imaginilor si 35mhz sau 40mhz la telecomanda. Cred ca o sa cumpar un emitator si receptor in 2,4ghz http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _NTSC.html . Ce amplificator imi recomandati sa ii maresc raza de emisie la 7-8km????

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danutz49

8

• ndor

7

• Flor

2

• ywar2

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

GPS-ul lucreaza in 1470 mhz.Cred ca cel mai bine ar fi sa folosesti telecomanda in 35-40 mhz,o sa ai si acoperire mare la frecventa aia,camera in 2.4 ghz,dar nu te astepta sa poti capta imagini de la 7-8 km cu emitatorul ei.Amplificator se poate doar pentru receptie,sa sensibilizezi cit se poate de mult receptorul.

Link spre comentariu

Daca vrei emisie in 900MHz sau in 1800MHz poati gasi poti gasi piese in telefoane vechi.

Pe VRTP.Ru in domeniul asta sunt cei mai tari.

De exemplu o schema cu pise recuperate din telefon:

Posted Image

Oricum ar fi sugerea doar sotutiile cu circuite integrate specializate. Asa cum s-a spus poti iesi usor din frecventa. Iar VCO-urile date de ei pot fi controlate lejer de LMX2322 (care nu se gaseste) sau TSA5511 (sinteza din televizor pana la 1.3GHz)

Sfatul meu este ca daca ai aeromodel, de ce sa dai banii si pe camara si pe amplificatr si pe GPS.

Iti cumpari un telefon mobil cu o camera de rezoltie buna, cu GPS, sunt oferte convenabile acum si la voce si la transfer de date.

In plus la solutia ta poate receptiona imaginiile cam orice neavenit care "are cu ce". La telefon nu poat decat "baietii" dar chiar daca initial le atrage atentia, vor intelege ca autorul este un pasionat

de aeromodele sau de alte tampenii si nu-i fac nimic.

Si in plus te poti da mare si fata de femeie ca ai telefon jmecher. :ras:

Si in plus daca esti genul care se plictiseste repede de montajele lui poti sa il revinzi mai usor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări