Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 5.8GHZ

danutz49

Postări Recomandate

In primul rand imi cer scuze daca postez gresit.Vreau sa construiesc un amplificator in 5.8ghz pe care sa il folosesc pentru transmitere video care sa emita 10-15km. specificatiile emitatorului actual sunt:pe siteul respectiv scrie ca ar avea o putere de 200mwOutput impedance: 50OhmOutput power: 21~23dBmChannel frequency 1~8: 5705/5685/5665/5645/5885/5905/5925/5945mhz.O problema ar fi ca nu pot folosi antena directionalaVa rog sa imi spuneti daca se poate si eventual o schema sau un link, am atasat o poza cu emitatorul si receptorul pentru care vreau sa construiesc amplificatorul.va multumesc

post-25169-139829328908_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danutz49

8

• ndor

7

• Flor

2

• ywar2

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca stiu eu bine legea, hi, hi, astia 200mW depasesc extrem de mult puterea maxima admisa de lege. In plus, in benzile respective sunt unele firme autorizate legal, care cand vor vedea ca semnalele lor sunt bruiate vor face extrem de urat. Si vor reclama .. Asa ca baietii de le Serviciul de Transmisiunie Speciale vor localiza sursa. Cineva imi spunea ca de obicei astia nu prea bat la usa. Ci intra prin usa, ca sa te prinda in flagrant. Evident ca or sa aiba si un mandat absolut legal...Dupa aia urmeaza procesul, si acum depinde de cati bani ai de dat ca sa fie doar cu amenda si suspendare...Si nu cu aplicare, adica sapun+alifie..In alta ordine de idei sincer, mi se pare extrem de construit ceva care sa si emita in 5945mhz. Ca simpla observatie, pt mine 5945 mhz inseamna 5.954 Hz. Daca nici cifrele nu pot fi copiate corect, adica nu se realizeaza ce inseamna diferente dintre m si M, eu cred ca acest proicet va avea un asa de mare succes incat..

Link spre comentariu

Danut, nu ai nici o sansa sa construiest asa ceva. La frecventa aceea si un milimetru conteaza in tot ceea ce faci. Daca nu gasesti sa cumperi ceva de-a gata uita de proiect si abordeaza alte frecvente. Nu uita si de partea cu legalitatea caci mai conteaza si ea. Succes !!!

Link spre comentariu

Flor, sa stii ca nici eu nu incurajez emisia aiurea, dar dracul nu este asa de negru! STS-ul nu se ocupa cu chestii din astea nici nu sparge usile oamenilor.Parca ANCOM-ul se ocupa de treburile astea ( adica de perturbatii nu de spart usi). Cei de acolo nu mai sint cei de acum 25 de ani. Sint oameni tineri, binevoitori care incearca sa te ajute, sa rezolve problemele aparute, nu sa bage lumea in puscarii sau sa imprastie amenzi. Cite despre scapat sapunul la dus, stii pe cineva condamnat cu executare pentru chestii de acest gen?? Oricum la prima strigare se da somatie pentru intrarea in legalitate, nu-l impusca direct. Si pe la 5.8 Ghz sint si ceva portiuni alocate serviciului de amator. 15 Km fara antena directiva la 'jde metri inaltime -sanse zero!

Link spre comentariu

Daca stiu eu bine legea, hi, hi, astia 200mW depasesc extrem de mult puterea maxima admisa de lege. In plus, in benzile respective sunt unele firme autorizate legal, care cand vor vedea ca semnalele lor sunt bruiate vor face extrem de urat. Si vor reclama .. Asa ca baietii de le Serviciul de Transmisiunie Speciale vor localiza sursa. Cineva imi spunea ca de obicei astia nu prea bat la usa. Ci intra prin usa, ca sa te prinda in flagrant. Evident ca or sa aiba si un mandat absolut legal...Dupa aia urmeaza procesul, si acum depinde de cati bani ai de dat ca sa fie doar cu amenda si suspendare...Si nu cu aplicare, adica sapun+alifie..In alta ordine de idei sincer, mi se pare extrem de construit ceva care sa si emita in 5945mhz. Ca simpla observatie, pt mine 5945 mhz inseamna 5.954 Hz. Daca nici cifrele nu pot fi copiate corect, adica nu se realizeaza ce inseamna diferente dintre m si M, eu cred ca acest proicet va avea un asa de mare succes incat..

Nu,se pare ca nu stii bine legea.La frecventa aia legea spune ca poti emite cu maxim 1W.Deci amplificatorul ala se poate folosi conform legii.Acum ramine de vazut daca se poate folosi si pentru scopul pentru care a fost achizitionat.
Link spre comentariu

ndorE posibil sa nu o mai stiu. Imbatranesc. Asa ca vreau linkul si pagina. Sper ca nu cer prea mult. MultumescMarele Savant Despre cum se aplica legile in Ro, nu mai comentez. Si ce pile sunt, ce spagi se dau/iau, iarasi nu zic nimic....Dar ca carcotas ce sunt, ideea ca cineva poate realiza ceva functional la frecventa asta, indoind 2 table si lipind 3 sarme, fara ani de experienta practica si studii teoretice aprofundate, ..iarasi nu mai zic nimic. Da vreau dovada practica, nu linkuri de pe net.Stiu ca si tu esti profesionist si ai experienta in bransa asta, deci cunosti bine fenomenele. Si nu cred ca imi vei spune ca sunt chiar foarte simple..Asa ca mai bine tai pisica de la inceput decat sa amagesc omu'.De aia ma iubesc cativa de nu se poate...

Link spre comentariu

Este afisat pe site-ul MCSIhttp://www.mcsi.ro/Minister/Domenii-de-activitate-ale-MCSI/Comunicatii-electronice/TNABF-%28Tabelul-national-de-atribuire-a-benzilor-de tabelul cu distribuirea spectrului de frecventa.

Banda de la 5100 la 5900 este banda libera.

Cum crezi ca se fac link-urile wireless pe distante lungi ?

Ramane de vazut cita experienta are sa faca un PA in 5800.Oricum nu e asa greu pe cit crezi.Gaseste integrate specializate ,ieftine la farnell.

Ca sa faca o legatura pe 10 km fara antene directionale cu cistig mare,este imposibil.

Link spre comentariu

Asa cum stim cu totii, in Romania s-au manufacturat si LNB-uri si s-au reparat HDD-uri!!! Asa ca depinde numai de experienta realizarea amplificatorului. Chiar azi am discutat cu cineva din domeniu si spune ca la 1W, dar cu antene directive si in lipsa obstacolelor link-ul este realizabil. In rest nu e vorba de spagi, dar prima masura in caz de perturbatii sau emisie aiurea este solicitarea incetarii acesteia, respectiv intrarea in legalitate daca mai este cazul. Nu se trece direct la sanctiuni decit in caz de recidiva sau daca se produc prejudicii unor terti! STS-ul nu se amesteca decit daca sint afectate comunicatiile guvernamentale. Oricum tinind cont de dependenta dintre distanta si cresterea puterii sansele sint spre 0 cu antene omnidirectionale. Apropo, iar schimbati satelitul?? am primit un mail de la N.V. ca va mutati iar saptamina viitoare.Emil

Link spre comentariu

vreau sa folosesc acest amplificator in aeromodelism, o sa emit 10-15minute pe saptamana departe de oras deci nu o sa incurc pe nimeni de aceea nu pot folosi antena directionala la emisie. o schema pentru una din frecvente 0.9G 0.910G,0.980G,1.010G,1.040G daca se poate

Link spre comentariu
Este afisat pe site-ul MCSIhttp://www.mcsi.ro/Minister/Domenii-de-activitate-ale-MCSI/Comunicatii-electronice/TNABF-%28Tabelul-national-de-atribuire-a-benzilor-de tabelul cu distribuirea spectrului de frecventa.

Banda de la 5100 la 5900 este banda libera.

.......

Banda de 5,..GHZ e banda ISM si se aplica regulile pentru aceste servicii.

Nu e chiar libertate totala, existand link-uri ale diferitilor furnizori de date in zona.

Puterea maxima e de 1W dar maxim 52dBm ERP!

La 10km poti pune o antena de max 22 dB(antena panou 40x40 cm - deci directionala) iar atenuarea pe cale e de 128 dB.

La transmisie analogica trebuie ca receptorul sa aiba o antena cam maricica(tot directiva) sa nu nu ai "purici".

Daca transmisia e digitala e OK pe vreme buna.

La distante mari as folosi banda de 2,4GHz si transmisie digitala - merge si la 25 km LOS cu echipamente relativ uzuale de 40mW si antene directive.

Cat te va costa... asta e alta problema.

La aceste frecvente putini mai pot construi in bucatarie echipamente, chiar cu integrate specializate. Daca nu ai experienta si scule iti pierzi timpul,

Parerea mea.

@danut49, sunt curios de ce nu alegi si tu o banda in care telecomenzile sunt permise in Romania, de exempul 27 MHz?

Ai ceva cu vre-un operator de mobil/date?

Daca te joci in zona lor, cat de discret, garantat mai devreme sau mai tarziu te trezesti cu ANCOM-ul pe cap.

Si se pricep la "vati-ascunselea" cand au reclamatii de la "grei".

Link spre comentariu

Nu pot folosi 2,4ghz pentru ca am telecomanda pe aceasta frecventa. Eu vroiam sa cumpar un emitator, receptor si camera ca cele din primul post si sa construiesc doar un amplificator pentru emitator, fara sa modific receptorul. Pe net am gasit sa cumpar receptoare si emitatoare doar in benzile 900mhz 2,4ghz si 5,8ghz. Ar fi o varianta sa le construiesc de la zero emitatorul si receptorul intr-o banda libera asta daca se poate si exista integrate specializate.Transmisia este intr-un singur sens.

Link spre comentariu

ok.Poti folosi banda de 2.4 ghz,chiar daca ai telecomanda in banda aia.Banuiesc ca nu ocupa toata banda,100mhz,telecomanda.Banda are 14 canale,se poate pune emitatorul de la camera pe un canal liber.fiind pe un singur sens comunicatia este si mai simplu de facut un amplificator care sa sensibilizeze receptorul.Oricum de antena directionala de la sol nu scapi,dar nu vad cu ce te derajeaza marimea ei.

Atenuarea in spatiu in 2.4 e mai mica ca in 5.8.Se poate face un amplificator si in 5.8 ghz,dar eficienta este mult mai mica.Inteleg ca,camera va fi montata pe un aeromodel..ceva si vrei sa receptionezi la sol imaginile transmise.In cazul asta de ce ai nevoie sa mearga legatura la 10 km?Asa departe va fi camera de sol ???!!!

Am mai facut ceva de genul asta pentru alti pasionati de asa ceva,dar ei aveau in 1200 mhz emitatorul,de aia intreb.

Ceva de genul asta http://www.fpvflying.com/products/Video-Tx-%7B47%7D-Rx-1.2-Ghz-1000-mW.html .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări