briobit Postat Noiembrie 1, 2011 Partajează Postat Noiembrie 1, 2011 acum este ... mai devreme nu... Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 1, 2011 Partajează Postat Noiembrie 1, 2011 salut, pòate gresesc sau nu , :nu mai bine ar fi sa se studieze un vechi telefon de armata de ala cu manivela , un sistem mic similar se da 5 minute la manivela si se sta 20 la butoane, am vazut destul de multe lanterne cu inacarcare la coarba ,etc...spor la treaba fara creieri stresati... http://www.flickr.com/photos/manovich/378080288 Zicea cineva:Si invarti de manivela pana se schimba poza? Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 1, 2011 Partajează Postat Noiembrie 1, 2011 post dublu,scuze Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 1, 2011 Partajează Postat Noiembrie 1, 2011 Buna gluma cristi Este un model de laptop ultraieftin pt tarile subdezvoltate, tin minte ca am vazut acum 6-7 ani articolul intr-un ziar si acum mi-am reamintit de el (stiu ca, costau 100$, era scris in titlu )La vremea aia ma gandeam cum pot sa dea laptop-uri la aia ce deabia au iesit din padure si mie nu Link spre comentariu
helyon Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 salut, popor! daca tot se "pedaleaza" pe ideea asta si eu nu am somn, de ce nu ar fi alimentat lap-top-ul dintr-o chestie cu ... pedale?! nu cred ca ar fi necesar un efort prea mare si mai mult, maniacul de "computereala" nu ar mai fi sedentar, si daca e fumator, va garantez eu ca dand la pedale ar fuma mai putin ... asta asa, ca tot veni vorba de alternative... Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Pedalatul e o solutie eficienta si perfect realizabila, pe cand "acumulatorul comprimat" e totusi absolut nefiabil Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Comparatia nu poate fi facuta pt ca un laptop are nevoie de o stabilitate in alimentare, un bec sau un casetofon mai palpaie, mai lalaie da' "merge"...don, inginer se pare ca nu mai inteles(sau pote nu ai vrut ai citit in viteza si gata ) si nici macar principiul pe care lam descris , ziceam ceva de baterie , oare o baterie nu e un bun stabilizator , sau cunosti altceva mai stabil si pur continuu? Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Nu poti da la manivela suficient cat sa stii un leptop in functiune...Ca sa nu mai zic,daca e nevoie sa scrii,scrii doar cu o mana? Si nu numai Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Cred ca au un acumulator tampon de capacitate destul de mica, cat sa tina laptopul 10-15 minute pe care il incarci periodic la manivela Link spre comentariu
stefanstudio Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 problema e ca nu va merge decat cateva minute cu o galagie care te va face sa renunti la el eu miam propus sa imi iau acumulatori si sa ii bag intro carcasa micuta sa ii leg la mufa de alimentare a laptopului ....adica sa fac o baterie externa care sa ii prelungeasca autonomia celei din laptop aaa inca o problema legata de inovatia ta buteliile de gaz sub presiune sunt cu mult peste pretul curentului electric ....oricum tare ideea macar asa sa iti faci de lucru Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 .....Cred ca daca sistemul ar fi fost valabil, automobilul cu aer (sau gaz) comprimat ar fi fost un proiect in desfasurare astazi. ..... daca vorbim de "gaz" ca fiind gazul natural ...sper ca sunteti constient ca exista...si inca la scara destul de mare (...nu in Ro :cry: )....este vorba de GNCV -gaz natural comprimat pentru autovehicule...( vezi Argentina...Venezuela...Canada ..SUA ..chiar si in Germania.. AustriaAsteptam terminarea gazului natural ca resursa ... ca sa "implementam" si in RO etc)Ps: Pentru cei mai "in varsta" cred ca va aduceti aminte de "buteliile celebre " de pe autobuze ....din timpul lui Ceausescu ...o forma foarte nereusita de "promovare" a consumului de gaz natural ....si care a dat gres prin proiectarea buteliilor la max 2 bar...... nu la 280 cum sunt acum Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Nu poti da la manivela suficient cat sa stii un leptop in functiune...Ca sa nu mai zic,daca e nevoie sa scrii,scrii doar cu o mana? Si nu numaiBAAAAAAAAA voi sunteti rau intentionati sau rauvoitori , ori chiar nu vreti sa pricepeti am zis ca se incarca bateria laptopului cu un mic generator la manivela si apoi se serveste butoanele CU PAINE , oare e prea greu de bagat la bilutza Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Si cum faci?Dai la manivela 1h ca apoi sa scrii 5 min?Sau ai impresia ca un laptop consuma cat un beculet? :sparge:Chiar nu poti realiza ca mai exista si niste probleme?Daca tu nu le cunosti,nu inseamna ca ele nu exista,asa ca nu mai exploda asa,mai ales ca nu ai dreptate absoluta Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Lasa ca poate are plamani buni si sufla el in turbina,asa-si mentine mainile libere sa poata tasta. Link spre comentariu
eugeniusro Postat Noiembrie 3, 2011 Partajează Postat Noiembrie 3, 2011 Eu ma gandeam odata la un laptop care sa mearga cu lemne , de fapt ma gandeam la un mic generator cu motor Stirling http://en.wikipedia.org/wiki/Stirling_engine pe care sa il asezi langa focul de tabara pe care sa il folosesti ca sursa calda si acesta sa produca energie pentru a alimenta un laptop sau un mic televizor, incarcatoarele la telefoane sau statiile de radioemisie folosite in excursie, ideea este de a avea o sursa de energie in vacanta pe munte cand esti cu cortul in padure. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum