Vizitator play_ZXC Postat Octombrie 26, 2011 Partajează Postat Octombrie 26, 2011 salutare tuturoram o saptamana de cand caut un filtru de medii pentru 2 difuzoare (de medii) pentru masinaam citit tot pe aici pe undeva ca dif de medii nu trebuie sa fie folosite fara filtre.adevaru e ca , dif fiind de medii , tot trece bass ul prin ele.eu vreau numai voce.dif sunt 4ohmi 40w.am luat 2 tranzistori de pe niste boxe sony de-a mele , nu stiu exact pt ce erau dif urile din boze.aveau 16ohmi pe 5w parca.cu tranzistori de 1uf.le-am luat tranzistorii si le-am pus pe dif de masina 4 ohmi. se aud tot cu bass si subtire tare vocea. deci ... de filtru sa pun la difuzoare numai pt voce ? de cati uf la ce putere ?*difuzoarele is pentru masina ! 4 ohmi .. **asta daca conteaza la filtre 4/8 ohmi va multumesc anticipat pentru raspunsuri Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 26, 2011 Partajează Postat Octombrie 26, 2011 Poti incerca schema de mai jos. Banuiesc ca este cea mai simpla solutie. Link spre comentariu
Vizitator play_ZXC Postat Octombrie 26, 2011 Partajează Postat Octombrie 26, 2011 multumesc shambala un domn merg sa le iau si se le leg, revin cu edit Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 26, 2011 Partajează Postat Octombrie 26, 2011 Cu placere.Ai grija sa cumperi condensatori nepolarizati (bipolari) ! Link spre comentariu
Vizitator play_ZXC Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 dupa cum am zis , revin cu edit ... am cumparat piesele * nu stiu daca is bipolari sau nu ..intrebarea e shambala : de la magazin , mi-a zis femeia ca ... dom`le ceva nu-i bun .dupa ea , chipurile ar fi : rezistenta ® nu e 4.7-6.8 uF / 10 w , ci 4.7 - 6.8 ohmi / 10 w.asa ca ... mi-a dat o rezistenta de 5.1 ohmi pe 10 w . o chestie ceramica destul de mare lungueata.puse cap la cap ... se aude sunetul in difuzor , nu pot sa-mi dau seama daca is numai medii :)am fost de noapte , aseara am facut lucrarea . n-am avut timp sa testez bine. acum m-am trezit si ma duc sa ma ocup .C2 l-am legat direct pe + si - la difuzor , e ok ? din schema , ar fi undeva inaintea difuzorului ... are vreo importanta ?restul le-am lipit ca in schema C1 cu R (5.1 OHMI/10W) lipit pe + pe difuzor , pe langa C2 .nu sunt mare maestru in ale electronicii , nu te supara .multumescLE : nope , ceva n-am facut bine. trece si bass ul ... o sa dezlipesc C2 ul de pe urechile la difuzor , si il lipesc pe cablu , chiar inainte de intrarea in difuzor. apoi pe dif vor intre numai firele. Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Da, a fost o greseala de tastare - imi cer scuze.Evident ca o R nu poate fi exprimata in uF.Am corectat pe schema. Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Schema a fost calculata pt o taiere la 300Hz, cam cat coboara vocea unui bas.Inteleg ca nu asculti opera asa ca nu te intereseaza ca difuzoarele sa reproduca si asa ceva, deci poti micsora C1 la 12uF.Condensatorii trebuie musai sa fie nepolarizati sau bipolari. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum