player4 Postat Octombrie 26, 2011 Partajează Postat Octombrie 26, 2011 Sunt intereasat de achizitionarea unui multimetru care sa aiba functiile elementare, iar in plus neaparat hfe si inductanta, intr-un buget de aprox 220 lei. Am pus ochii pe Axiomet AX-588 si Uni-t UT70A, care au cam aceleasi functii si cam acelasi pret> http://www.axiomet.eu/files/htmls/EN/ra ... pelny.html http://www.uni-trend.com/UT70A.html Cifrele in plus fata de marja de eroare procentuala la masuratori la ce se refera mai exact? Astept parerile dvs. Link spre comentariu
scormonel Postat Octombrie 26, 2011 Partajează Postat Octombrie 26, 2011 UT70A am eu unul si sunt multumit dar atentie masoara maxim 100 microfarazi si nu 100 milifarazi cum este gresit scris acolo. De axiomet nu stiu nimic. Link spre comentariu
tntgarbage Postat Octombrie 26, 2011 Partajează Postat Octombrie 26, 2011 tot un UT70A am si eu este ok, dar n-are Hfe.poti masura si conzii de 220 de micro (arata vreo 190 sauoverrange) dar stii ca-s buni.dezavantaj: daca il uiti pe capacimetru deschis (chiar daca aretimp de oprire) bateria de 9volti se descarca repejor.(sub o luna)stima Link spre comentariu
player4 Postat Octombrie 26, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2011 multumesc pt raspunsuri, insa in imagini si in prezentari pe diferite site-uri UT70A are HFE chiar pe selector si adaptor pt tranzistori... o fi vre-un model mai nou? Link spre comentariu
player4 Postat Octombrie 26, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2011 http://www.google.ro/imgres?q=ut70a&hl= ... rDQ&zoom=1 sa inteleleg ca UT70A nu are HFE pana la urma...? in imaginea alaturata pare sa aiba inclusiv pe selector Link spre comentariu
player4 Postat Octombrie 27, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2011 colegii care au UT70A ma pot lamuri cu hfe-ul pana la urma? Link spre comentariu
blazeu Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Daca pot exprima o opinie: masurarea castigului (acest termen mi se pare mie cel mai corect!) e o operatie nu foarte frecventa in practica electronicii (majoritatea covarsitoare a aparaturii NU depinde de "factorul de amplificare" al unui tranzistor sau altul; spre deosebire de vechile tranzistoare aliate, cele contemporane au in general castigul suficient de mare pentru a nu fi un parametru critic; pe de alta parte, amplificarea unui etaj sau a unui amplificator cu mai multe etaje e controlata de un factor de reactie rezultat dintr-un raport de rezistente (sau mai general de impedante) si nu de castigul tranzistorului (tranzistoarelor), din motivul simplu al necesitatii reproductibilitatii unui echipament) Pentru a incurca si mai mult lucrurile, castigul unui tranzistor NU e fix! El variaza cu temperatura, cu polarizarea (asa-numitul PSF=punct static de functionare; pe foile de catalog e data adesea variatia hfe cu Ic), cu frecventa si poate cu alti factori....Succes! Link spre comentariu
player4 Postat Octombrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2011 'multumesc pt. opinie ..cel putin se poate verifica daca un tranzistor este ok si este folositor si la imperecherea lor... @scormonel si @tntgarbage , va rog sa ma lamuriti daca are sau nu hFE si acel adaptor din imaginile de mai jos http://www.gotronik.pl/multimetry/unit_ut70a.html Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Se pare ca are adaptor. In orice caz nu va bazati pe functia de betametru. Puteti "masura" cel mult tranzistoare de semnal mic gen BC. Daca vreti neaparat sa masurati beta, mai bine este sa va construiti un betametru.Eroarea de masurare este data in formatul % of reading + nr. of digits. Link spre comentariu
player4 Postat Octombrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2011 din specificatii am vazut ca la majoritatea functiilor UT70A sta mai bine la precizie, in special datorita nr. mai mic de digiti in plus..un posesor de ax-588 ma poate ajuta cu o parere va rog? Link spre comentariu
player4 Postat Octombrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2011 ok. m-am hotarat la AX-588 Link spre comentariu
dorel_81 Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Aparatele de masura Axiomet AX-588 si Uni-t UT70A in principiu au cam aceleasi domenii de masurare. Functia HFE o au ambele aparate de masura prin conectarea adaptorului inclus. La performante prea mari sa nu va asteptati... dar pentru inceput va faceti treaba cu ele. Inteleg ca v-ati hotarat la AX-588. Sa ne spuneti daca sunteti multumit de el. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Ca posesor de UT70A ma intereseaza si pe mine oferta concurentei, astept detalii. Link spre comentariu
player4 Postat Octombrie 30, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2011 va voi tine la curent... Oricum, o mare contributie asupra deciziei a fost si faptul ca pana nu demult am avut un axiomet ax-19 de care am fost mai mult decat multumit, insa imi trebuia ceva care sa masoare si inductante Link spre comentariu
player4 Postat Noiembrie 16, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 pe scurt: am returnat ax-588 inapoi si am mai pus diferenta pana la un ax-1551.calitatea constructiei la ax-588 si atentia la detalii e mai slaba ca la fostul ax-192.am constatat ca e tare aiurea fara scalare automata si fara functia range, care muta virgula unde vrei tu3. iluminarea auto off, para posibilitate de a sta permanent on e tare enervanta4.ax-155 e dintr-o liga superioara ambelor celor de mai sus la constructie si detalii (lumina poate fi permanent on, auto/manual range, chiar si tru rms pe ac)Un minus la ax-155 este displayul, adica unghiul de vizionare este de 90gr( adica perpendicular pe display ) este la limita. Daca te uiti putin de sus in jos, nu mai vezi mare lucru si iluminatul de face doar din partea dreapta.Mai am un mare minus pe care il atribui site-ului de unde l-am comandat, despre care voi posta cand am mai mult timp! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum