Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Magnat Classic 132

Turmentall

Postări Recomandate

Buna ziua ! Maine voi asambla 2 boxe care vor fi atasate unui sistem 2.1 ( era 2.1 dupa ce i s-au defectat satelitii ) a carei amplificare e de 40w si iesirea e pe 8 ohmi. As avea cateva intrebari, iar daca sunteti amabili v-as ruga sa-mi raspunde-ti :

Ca difuzoare folosesc Magnat Classic 132 ( de medii-inalte ) de 45w rms respectiv niste tweetere de 20w rms. Problema e ca cele magnat is pe 4ohmi iar tweeterele is pe 8 ohmi.

Ca filtre mi-a recomandat cineva sa pun in serie cu tweeterul, un condensator nepolarizat de 2.2uF + o rezistenta de 10ohmi de 5W iar difuzorul de medii-inalte sa il las fara filtru. Este ok asa ?

Cum ar fi mai bine sa leg difuzoarele? cel mai bine ar fi in serie ? pentru ca cel care poseda sistemul respectiv... il stiu ca da muzica tare...

Multumesc anticipat !!!

Modificat de Madalina: pe viitor incearca sa pui un titlu sugestiv subiectului tau

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Turmentall

6

• remus68

2

• CBI

1

• ari_panterra

1

Top autori în acest subiect

schimba titlul asta de om care se ineaca si pune ceva legat de subiect :bataie din ce vad, vrei sa pui difuzoare auto ,coaxiale cu 2 cai(dif de midbas si tw) in cutiile unor sateliti ,iar satelitii respectiv sunt hraniti de un amplificator care debiteaza 40w/8 ohmi .corect?daca e asa,eu spun urmatoarele:-respectivele difuzoare nu vor rezista nici macar unui amplificator de 40w/4 ohmi(putere rms) dar mai ales unuia care debiteza 40w/8ohmi(undeva intre 60-80w/4ohmi).-verifica ce modul de amplificare ai pt a sti daca rezista si pe impedante de 4 ohmi-din fabrica ,respectivele difuzoare au montate cate un condesator in serie cu tw cu rol de filtrare(filtru trece sus)fi mai explicit .

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Buna ziua. Imi cer scuze ca nu am mai postat insa nu am apucat sa pun mana nici acum pe acel subwoofer sa verific cu ce este realizata amplificarea.. Daca leg un difuzor de medii-inalte de 45W/4ohmi in serie cu un tweeter de 20w/8ohmi ce putere o sa aiba boxa ?

Link spre comentariu

Nu aveam idee cum sa leg difuzoarele astfel incat boxa sa nu se arda in momentul in care o sa o pun pe un amplificator de 40W/8 ohmi. O sa le leg in serie si voi avea impedanta de 12 ohmi, poate ca se va auzi ceva mai incet dar rezolv treaba. Multumesc oricum.

Link spre comentariu

Mai omule, stai asa sa ne intelegem... ce vrei tu sa faci? Sa faci circuit serie, "magnat"-"filtru"-inalta? Stoooopppp! :speriat

Magnatul in cauza e coaxialul ala auto? :nebunrau:

Prietenul in cauza, a considerat ca rezolva problema, lasandu-te pe tine sa te ocupi de asta? Iar tu ti-ai facut cont pe Elforum, ca sa ne pui in tema cu nenorocirile pe care le-ai facut deja, sau intentionezi sa le faci?

Giiiizzzzzzz...

Tot ce poti face, daca insisti, e sa pui un cond. in serie cu inalta, cu; C=160 000/Ft x Zt, unde C=capacitatea in Farazi, Ft=frecventa de taiere dorita (sa zicem 2500hz), si Zt=impedanta tweeter (sa presupunem de dragul experimetului 8ohm)

Ansamblul asta il pui in PARALEL cu coaxialul, ca sa obtii balamucul...

Daca amp-ul nu tine sarcina de 4, asta e o alta problema... n-ai de cat sa vinzi coaxialele alea si sa cumperi difuzoare de 8...

Link spre comentariu

Intr-adevar sunt cam incepator in d`ale electronicii... dar fara partea asta :

Prietenul in cauza, a considerat ca rezolva problema, lasandu-te pe tine sa te ocupi de asta? Iar tu ti-ai facut cont pe Elforum, ca sa ne pui in tema cu nenorocirile pe care le-ai facut deja, sau intentionezi sa le faci?Giiiizzzzzzz...

nu se putea raspunde ? :aplauze Eu am intrebat ceva... la care daca doriti sa raspundeti, foarte bine, iar daca nu, tot la fel de bine... Nu v-am obligat...Nu m-am nascut cu electronica in sange sau cu Ohm in casa. Unii oameni cand se vad cu sacii in caruta, uita de unde au plecat. In fine... imi cer scuze pentru baliverne.O sa pun mana pe acel subwoofer si sa verific cu ce este realizata amplificarea.Ca idee: Daca amplificatorul are impedanta intre 4 si 8 ohmi, e ok sa leg difuzoarele in paralel si apoi sa le fac niste filtre pentru fiecare difuzor ? ( nu dati cu parul )
Link spre comentariu

Eu am intrebat ceva...

Daca am face abstractie de faptul ca unul e un dif de medii si celalalt tweter, deci daca ai avea un dif de 45W/4 ohmi si altul de 20W/8 ohmi, prin montarea lor intr-o incinta si inserierea bobinelor lor obtii o incinta de 30W/12 ohmi.
Link spre comentariu

Poate am gresit cu raspunsul meu, imi cer scuze... eu m-am nascut cu 3000 de carti in casa, si asta a fost norocul meu...Magnatul ramane legat la amplificator, ca atare, eventual mai pui inalta+filtru (condensator calculat dupa formula de mai sus) in paralel cu el. Atat! Desi, nu inteleg de unde ideea de a folosi un coaxial auto in aplicatia asta, care, apropos, reproduce deja inaltele... in fine.Daca nu tine amplificatorul sarcina de 4, pa si la revedere! Alte difuzoare!!!Retine, raspunsul poate fi altul... am si eu amplificator care suporta sarcina de min 8ohm, si-l tin pe sarcina de 4ohm, dar, vorba unui coleg de forum, protectia este bunul meu simt. Nu l-am trecut NICIODATA de jumatate din volum, si nici corectiile pe +... si functioneaza foarte bine.

Link spre comentariu

difuzoarele magnat sunt auto si sunt deja pe 2 cai,nu mai au nevoie de inalte suplimentarele bagi in niste cutii inchise facute ochiometric de 5-7litri maxim si le legi la iesirea de sateliti din subwoferdaca se incalzeste prea tare radiatorul din subwofer sau satelitii noi prezinta cursa mare la volum mare,inseriezi si un condensator cu ei pe unul din firele de + sau -(cate unul pt fiecare satelit).Acest condensator il faci din 2 electrolitici chinezesti de 220 sau 330uf(cu minim 63v) legati in serie cu doi pini de aceeasi polaritateCursa la difuzoare ar trebui sa scada,dar daca amplifcatorul tot se incalzeste f rau,nu ai decat sa cauti alte difuzoare pe minim 8 ohmi(depinde ce integrate are inauntru amplificarea pt sateliti si la cat este alimentata) si poate si de aceeasi marime sa intre in cutiile originale ale satelitilor

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări