Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rog identificare filtru cristale cathodeon sb 700007-01

BLIOJU GHEORGHE

Postări Recomandate

Buna ziua,Rog identificare (date catalog) filtru cristale cu inscriptionarea (Cathodeon England CRYSTAL FILTER CUSTOMER PART NO. SB 700007-01 ) .Nu am gasit nici o informatie pe net despre el. Posibil sa fie filtru ssb . Multumesc ,Gheorghe .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BLIOJU GHEORGHE

5

• nico_2010

2

• BodoRF

1

• C.D.

1

Top autori în acest subiect

Multumesc pentru ajutor , eu speram sa fie un filtru ssb in jurul caruia sa injghebez un transceiver A 412 , dar cine stie, poate la decapsulare gasesc niste quartzuri imperecheate pentru un filtru scara. :dans:

Link spre comentariu

Multumesc pentru ajutor , eu speram sa fie un filtru ssb in jurul caruia sa injghebez un transceiver A 412 , dar cine stie, poate la decapsulare gasesc niste quartzuri imperecheate pentru un filtru scara. :dans:

Folosirea medie frecventa pe 10.7Mhz, pentru A412 nu este recomandabila din doua motive: - nivelul tensiunii VFO-ului care se injecteaza in mixer... daca se modifica ecart de frecventa VFO, pentru medie de 10.7 Mhz (model/schema A412) pe anumite benzi, nu poate "deschide" total diodele din mixer...nici macar diode cu germaniu sau altele low level; - o sa existe niste "cuie" in unele benzi, la nivel mare, generate de armonicele produselor de mixaj sau ale VFO-ului modificat pentru MF 10.7 Mhz.Eu am preferat sa folosesc filtre EMF-500N/B (adica electromecanice de 500khz, rusesti) si un etaj in plus de mixare (cuart de 9.5 sau 8.5) la cele cateva xcvr-uri homemade facute in trecut dupa A412.
Link spre comentariu

Intradevar am gasit in filtru 2 perechi de quartz-uri de aproximativ 10,7 mhz , diferenta intre perechi fiind de aproximativ 2,5khz iar diferenta in pereche de sub 50hz :ras:

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Mentionez ca aceasta caracteristica a fost ridicata la 0dB, fara adptare de impedanta la intrare si iesire.

Scuze, corect era "aceasta caracteristica a fost ridicata cu un nivel de semnal de 0dBm, fara adaptare de impedanta la intrare si iesire"
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări