BLIOJU GHEORGHE Postat Octombrie 25, 2011 Partajează Postat Octombrie 25, 2011 Buna ziua,Rog identificare (date catalog) filtru cristale cu inscriptionarea (Cathodeon England CRYSTAL FILTER CUSTOMER PART NO. SB 700007-01 ) .Nu am gasit nici o informatie pe net despre el. Posibil sa fie filtru ssb . Multumesc ,Gheorghe . Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Este filtru destinat emisiunilor FM folosit in multe statii RTP si RTM. Link spre comentariu
C.D. Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Mai concret nu are banda de trecere SSB (2,4-2,8KHz), ci are banda de trecere de +/- 7,5KHz (15 KHz). Link spre comentariu
BLIOJU GHEORGHE Postat Octombrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Multumesc pentru ajutor , eu speram sa fie un filtru ssb in jurul caruia sa injghebez un transceiver A 412 , dar cine stie, poate la decapsulare gasesc niste quartzuri imperecheate pentru un filtru scara. Link spre comentariu
BodoRF Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Intr-un topic mai vechi a fost prezentat modul de proiectare a unui filtru SSB folosind cuarturi recuperate din filtre 10,7-FM.Sper sa nu fie cu suparare daca reatasez acel document.73! Link spre comentariu
BLIOJU GHEORGHE Postat Octombrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2011 ok, multumesc, sper sa mai fac rost de cateva. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 29, 2011 Partajează Postat Octombrie 29, 2011 http://www.inrad.net/product.php?produc ... 149&page=1 Eu cred ca si aceasta solutie este de luat in seama. Este o modalitate rapida de a obtine un filtru SSB fara batai de cap la aprox. 100 lei Pe ebay se gasesc si filtre SSB cu Bw de ~3kHz, Fc = 9 MHz, productie KVG, la pretul de ~20-30 USD / buc. http://www.ebay.com/itm/3x-Crystal-Filt ... 20b80e59e7 Link spre comentariu
gabimix Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Multumesc pentru ajutor , eu speram sa fie un filtru ssb in jurul caruia sa injghebez un transceiver A 412 , dar cine stie, poate la decapsulare gasesc niste quartzuri imperecheate pentru un filtru scara. Folosirea medie frecventa pe 10.7Mhz, pentru A412 nu este recomandabila din doua motive: - nivelul tensiunii VFO-ului care se injecteaza in mixer... daca se modifica ecart de frecventa VFO, pentru medie de 10.7 Mhz (model/schema A412) pe anumite benzi, nu poate "deschide" total diodele din mixer...nici macar diode cu germaniu sau altele low level; - o sa existe niste "cuie" in unele benzi, la nivel mare, generate de armonicele produselor de mixaj sau ale VFO-ului modificat pentru MF 10.7 Mhz.Eu am preferat sa folosesc filtre EMF-500N/B (adica electromecanice de 500khz, rusesti) si un etaj in plus de mixare (cuart de 9.5 sau 8.5) la cele cateva xcvr-uri homemade facute in trecut dupa A412. Link spre comentariu
BLIOJU GHEORGHE Postat Noiembrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2011 Va multumesc tuturor pentru sugestii Link spre comentariu
BLIOJU GHEORGHE Postat Noiembrie 9, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 Intradevar am gasit in filtru 2 perechi de quartz-uri de aproximativ 10,7 mhz , diferenta intre perechi fiind de aproximativ 2,5khz iar diferenta in pereche de sub 50hz Link spre comentariu
nico_2010 Postat Februarie 24, 2012 Partajează Postat Februarie 24, 2012 Buna ziua!Desi cu o intarziere de vreo trei luni va pot atasa curba de raspuns a filtrului Cathodeon SB700007-01Sper sa fie de folos tuturor celor care au asa ceva in posesie.Mentionez ca aceasta caracteristica a fost ridicata la 0dB, fara adptare de impedanta la intrare si iesire. filtru Cathodeon SB700007-01.pdf SB700007-01_trasa.pdf Link spre comentariu
nico_2010 Postat Februarie 24, 2012 Partajează Postat Februarie 24, 2012 Mentionez ca aceasta caracteristica a fost ridicata la 0dB, fara adptare de impedanta la intrare si iesire.Scuze, corect era "aceasta caracteristica a fost ridicata cu un nivel de semnal de 0dBm, fara adaptare de impedanta la intrare si iesire" Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum