popa ioan Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Buna! Daca piesa dezlipita nu trebuie recuperata,i se taie pinii la lungimea dorita si piesa noua se lipeste pe acestia.Sau,pinii taiati se pot scoate din treceri cu acul de seringa cu dimetrul cat mai mic. Nu am stricat nici o trecere metalizata,si treaba merge foarte usor!Nu exista supraaincalzire si gaurile lasate de ac pot fi suficiente pentru piesa noua.Spor la lucru! Link spre comentariu
petru_f Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Da , o metoda pe care am aplicato ani buni pe vremuri si pe care o recomand celor care nu au bani de ... statii.Nu poate fi aplicata in cazul placilor cu ... treceri (ex. placi de baza PC)Ba da ! am reparat multe placi de PC (ce-uri umflate).Le tai cu clestele cat mai de la baza,apoi cu o pensa le zmulg de raman numai picioarele.L-e scot cu pensa si pistolul de lipit.Eliberez gaura cu un bold si altul nou. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Pentru desfundat gaurile de fludor, dupa ce s-au scos terminalele, foarte bine merge si cu o scobitoare din lemn, din cele rotunde si ascutite la varf. Link spre comentariu
petru_f Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 E cam adaca gaura ,nu cred ca trece scobitoarea e cablajul gros,dar merge fb.la cablaje mono strat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Incearca, vei fi surprins. Varful scobitorii tinde sa ia forma gaurii, se mai subtiaza singur. Mie mi se pare mai buna scobitoarea decat acul sau pompa de cositor. Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 ... Mi se pare normal sa fim intelegatori si sa-i sfatuim pe cei care nu au posibilitati financiare sa foloseasca si metode mai putin profesionale dar care pot fi aplicate cu succes.Imi cer scuze celor care au inteles ca eu sunt numai adeptul solutiilor profesionale....si nu am vrut sa sperii pe nimeni despre smulgerea trecerilor. Tot ce am spus eu au fost doar constatarile mele de-a lungul timpului.toate cele bune Link spre comentariu
petru_f Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 ok,dar de ce sa faci scump daca se poate mai ieftim? Link spre comentariu
leoncris Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Si daca tot vorbim de ... pionierat , eu faceam cablaje cu tus carmin si clorura ferica.Chiar , s'o mai gasii tus carmin ? Link spre comentariu
danb1974 Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 O statie de dezlipit "ieftina" (pensol) e 910 ron + transport. Se merita daca mai faci si bani din ea. Merge bine dar se termina repede virfurile (se largeste gaura pina e inutilizabil virful)Un hint, nu stiu daca a mai fost dat (la dublu strat mai ales): daca dati de cositor care nu se topeste (fara pb sau chinezesc) amestecati cu cositor cu plumb dupa care dezlipiti piesa. Folositi virful lat de la statie, pe temperatura mare (eu incep de la 410C), ca sa se topeasca instant inainte sa se prinda cablajul ca ar vrea sa se exfolieze. Si flux de calitate, altfel nu este contact termic.A, si o gaura din care n-a iesit tot cu tresa/pompa uneori merge mai usor daca se reumple cu cositor si se reia absorbtia. Ca si pompe manuale eu am luat una cu virf din tub flexibil termorezistent (vine si cu rezerva), e misto ca se muleaza peste ciocan/gaura si nu se infunda asa de usor. Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Cea mai ieftina statie de dezlipit este ZD915 cam la 300 si ceva de lei..Dati cautare pe gogu si veti vedea.Se poate face treaba cu ea.Cele weller sunt intradevar scumpe. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Octombrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Cea mai ieftina statie de dezlipit este ZD915 cam la 300 si ceva de lei..Dati cautare pe gogu si veti vedea.Se poate face treaba cu ea.Cele weller sunt intradevar scumpe.ei in sfarsit un om care a cautat si intradevar se gasesc stati la 350-400 Link spre comentariu
Dominicue Postat Noiembrie 2, 2015 Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 Buna metoda dar poti lua o pompa de fludor la 5 lei care face accelasi lucru Cu pompa de cositor nu poti cae nimic in cazul PCB-urilor cu gauri metalizate. Metodacu acul de seringa cAT SI CEA CU TRESA PENTRU DEZLIPIT s-au dovedit cele mai eficiente in experienta mea cu extragerea ( recuperarea ) sau in inlocuire aintegratelor Link spre comentariu
bobo Postat Noiembrie 2, 2015 Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 eu am duratool zd915 si functioneaza ok. cu acul de seringa merge la cablajul unistrat,la dubluplacat nu am reusit. Link spre comentariu
lrai Postat Noiembrie 2, 2015 Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 Si eu am zd915. Nu regret nici o clipa banii cheltuiti. Singurul lucru pe care il regret e ca n-am cumparat-o mai devreme si m-am chinuit cu tot felul de pompe si alte improvizatii. Link spre comentariu
bobo Postat Noiembrie 2, 2015 Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 si eu regret ca nu am cumparat-o mai devreme( o am de 6 luni adusa din anglia) dar cel mai mult regret ca nu am cumparat si perechea ei pt dezlipit sau zd917(ambele statii intr-una singura). rog daca are cine statiaa de lipit duratool sau ambele stati zd917 sa-mi spuna cum lucreaza partea de lipit,vreau sa cumpar si statia de lipit peste cateva luni. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum