Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum pot ecrana magnetul unui difuzor

Dj_Dog

Postări Recomandate

fratilor imi vine sa rad de sa ma kac pe mine.........HP15W nu este nici macar pe departe un difuzor serios.....daramite sa-l poti folosi cu succes pe sub-bass....in primul rand membrana aia nu se misca destul pentru sub-bass, iar cei ce stiu ceva electro acustica stiu despre ce vorbesc(asta daca e vreo unul pe aici)

apoi nu stiu ce inseamna pt tine subbas pt camera ... el nu vrea sa darame casa cu freq de 20hzsi pedeasupra bp ul coboara suficient de jos pt majoritatea melodiilor pe care ascultam (cam 70-80%)f3 ul ii undeva pe la 40 hz ... nu cred ca e nevoie de mai mult pt home "hi-fi"... si chiar daca are f3 ul la 40 asta nu inseamna ca cei sub 40 nu se va auzi ... se va auzi dar mai atenuat
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• FIXVID

6

• csl1131

5

• DorinD

5

• Dj_Dog

5

Top autori în acest subiect

Mi se pare mie sau tu esti cel cu Eurotecurile :axe: :axe: :axe: Daca da cred ca imi pierd timpul degeaba...dar totusi:Eu nu cred ca tu ai ascultat un asa difuzor...pentru tine ca un difuzor sa scoata subbas trebuie sa se miste mult? Daca da mai invata...PS: Zi-tu 10 melodii comerciale care coboara pana la 40 hz si dupa aceea mai vorbim

Link spre comentariu

poti sa pui tu tabla in jurul magnetului, dar fii atent: deasupra spiderului tot nu il poti ecrana. suburile mele stau la mai putin de un metru de monitor si nu am nici o problema, deci.... incearca.....BAFTA!

euroteck-urile alea nu au nici pe departe aceeasi magnetism ca hp15... la alea cred ca deabea pe la vreo 30-40cm de ele o sa iti apara culori ciudate la monitor, dar la hp la mine imi apreau de la peste 1-1.2 metri... :rolleyes:
Link spre comentariu

draga Snake.....esti cu oitzele......habar nu ai cu ce scule lucrez eu si pe ce scule am pus eu manutza mea fermecata..:)))))))))))ia si ascunde-te...repede.....Eurotecurile, sunt cu totul alta poveste......nu are rost sa o reiau......destul sa va spun ca am bagat destul in ele......cat despre cele 10 melodii......ia si asculta pe SCULE...si lasa copilariile......si mai invata electro-acustica.....ca sa vezi ce inseamna putere bruta....si am ascultat Hp15w-ul lui CSL1131....jos palaria....dar nu pe un subwoofer...si din cate-mi aduc aminte a spus si ele ca nu le va folosi vreodata pe subbass.......

Link spre comentariu

eu am incercat sa pun tabla normala peste magnetul la dif, si nu prea face treaba...

am incercat si cu tole de transformator indoite in forma de U(mai multe una peste alta), si puse peste magnet, adica sa acopere magnetul ala negru, si sa faca contact cu partite din metal la magnetul la un dif(din pacate nu mai stiu exact denumirile), si asta a avut rezultate ceva mai bune decat simpla tabla...

si din cate-mi aduc aminte a spus si ele ca nu le va folosi vreodata pe subbass.......

da, ca vroiam sa imi fac ceva mai mare la bas..ceva de 18" :rolleyes: , dar acuma m-am razgandit si dupa sesiune imi fac unu sau 2 bp4, si cu ceva sateliti... ca sa iasa mai mici , ca nu imi place sa fie chiar asa de mari si de grele sa ocupe atata loc...

ca sa vezi ce inseamna putere bruta....

as completa fraza aia eu: putere bruta irosita ... :axe:

din cate stiam eu (acuma daca gresesc sa ma corecteze cineva care stie mai bine cum sta treaba) la o anumita frecventa, ca sa ai o anumita presiune sonora,la o anumita frecventa si ea sa fie FIX la fel cu 2 difuzoare de diferite diametre trebuie ca ala de diametru mai mic sa se miste mai mult decat cel de diametru mai mare. cu cat mai mult asta depinde de suprafata celor 2 difuzoare ...

de ex un dif de 10" are suprafata activa cam de 340cm^2 ,unu de 12" cam 500, unu de 15" in cam 830 iar unu de 18 cam 1150 cm patrati

deci conul la un dif de 10" trebuie sa se miste de 3.3 ori(1150/340) mai mult decat unul de 18" ca sa aiba aceeasi presiune sonora la aceeasi frecventa... la ala de 12" membrana trebuie sa se miste de 1.7 ori mai tare ca sa faca exact aceeasi presiune sonora ca dif-ul ala de 15" ...presupunand ca un dif de 15" are cursa LINIARA de 3.5 mm ,unu de 12 ar trebui sa aiba de aprox 6mm cursa LINIARA ca sa creeze aceeasi presiune la aceeiasi frecventa....necesitand si mai multa putere, si de asemenea in general neputandu-se misca la fel de repede ca la un dif mai mare, de aceea e si senzatia aia de bas lent (GD mare)

Link spre comentariu

draga Snake.....esti cu oitzele......habar nu ai cu ce scule lucrez eu si pe ce scule am pus eu manutza mea fermecata..:)))))))))))ia si ascunde-te...repede.....Eurotecurile, sunt cu totul alta poveste......nu are rost sa o reiau......destul sa va spun ca am bagat destul in ele......cat despre cele 10 melodii......ia si asculta pe SCULE...si lasa copilariile......si mai invata electro-acustica.....ca sa vezi ce inseamna putere bruta....si am ascultat Hp15w-ul lui CSL1131....jos palaria....dar nu pe un subwoofer...si din cate-mi aduc aminte a spus si ele ca nu le va folosi vreodata pe subbass.......

pigglet, vad ca nu te calmezi deloc, ia, repejor, insira aici sculele acelea meseriase cu care lucrezi pana nu ma supar ca discuti chestii aiurea despre un difuzor pe care nu-l cunosti indeaproape. Asta ca sa nu-ti cer sa expui vastele cunostinte in materie de acustica pe care sunt convins ca "le ai" :smt003 de ce incerci sa pari mai destept decat altii? crezi ca daca te dai mai rotund si urli mai tare vei fi mai bine vazut?Ei bine sa stii ca nu este asa.am studiat putin posturile tale din ultima vreme si am ajuns la concluzia ca nu ai adus nici o contributie la acest forum inafara de discutii aiurea si offtopic.ai grija, esti pe muchie de cutit in acest moment, ai grija ce debitezi :snakeman:
Link spre comentariu
Vizitator TheOne

eu il sustin si cred ca are dreptate ... e o irosire de bani sa faci SUBBASS cu HP-15W :partyman: sa fim seriosi diful ala numai subwoofer nu este :finga: are o excursie liniara de 3.5mm sa zicem ca se mai duce inca 3.5mm deci +/-7mm si asta cu ce distorsiuni ? acum bine pentru casa unde nu ai nevoie de presiuni sonore mari poate fii bun ,dar pentru sonorizari ....

Link spre comentariu

eu il sustin si cred ca are dreptate ... e o irosire de bani sa faci SUBBASS cu HP-15W :partyman: sa fim seriosi diful ala numai subwoofer nu este :finga: are o excursie liniara de 3.5mm sa zicem ca se mai duce inca 3.5mm deci +/-7mm si asta cu ce distorsiuni ? acum bine pentru casa unde nu ai nevoie de presiuni sonore mari poate fii bun ,dar pentru sonorizari ....

theone, ai folosit/auzit vreun subwoofer dotat cu hp-15W?inclin sa cred ca NUnu judeca un difuzor strict in functie de X-maxHP-15W este perfect capabil de a cobora pana in 25Hz (-3dB) in anumite conditii asa ca discutia cu F3-ul de 40 de hz nu este relevantaF3 de 40 de Hz a fost scopul nostru cand am proiectat subwooferul acela, trebuia sa avem o incinta cat mai compactanu-ti face griji in privinta cursei, nu ai motive intemeiateia in calculele tale si suprafata radianta a membranei si ai sa vezi ca volumul de aer deplasat este suficient de mare
Link spre comentariu

pai daca iei cursa la hp de 7mm atunci unu de 12 ar trebui sa aiba o cursa de +/-12mm ca sa produca acelasi spl la aceeasi frecventa..nu?si oricum eu cred ca pt sonorizari mici ajunge cum sa nu ajunga... se preteaza mai bine decat alte dif-uri "cu marginea de cauciuc" :axe:
Link spre comentariu

HP-15W este perfect capabil de a cobora pana in 25Hz (-3dB) in anumite conditii asa ca discutia cu F3-ul de 40 de hz nu este relevanta

parca a facut dna un proiect cu 2 hp uri montate izobaric si a zis ca avea f3 aproape 25..acuma cu un singur hp sa scoti f3 la 25hz e cam sofisticat .. cred ca iti tre incinta cat un dulap + un gd gigantic
Link spre comentariu

inca nu m-am apucat de subwoofer mai astept sa mai imi vina buget si sa treaca sesiuneaoricum eu ma gandeam sa fac proiectul din atashament si ma gandeam sa pun foi de tabla de 1 sau de 2 mm intre buretele cofrat si peretele interior al incinteie o prostie nu este asa?

frate nu cred ca am cerut sa va laudati cu ce scule lucrati sau ce scule ati atins si leshinat dupa aceea, nu ma intereseaza!!!! :axe: eu v-am rugat sa-mi spuneti (si in special pe nexsus) daca pot face ce am scris mai sus!!!multzumesc!!!
Link spre comentariu

cel mai bine cred ca e cum am zis eu.. sau cel putin eu nu am gasit ceva mai bun, poate cu magnet ..dar asta nu stiu cum va afecta restul...tabla dinaia care se foloseste la tole la trafuri, in mai multe straturi, taiata si facuta un fel de U , si acel U sa inconjoare magnetul ceea ce e negru, adica de la cele 2 placi care sunt peste magnet, si sa nu inconjoare ca un fel de cutoe tot magnetul, pt ca atunci e mai rau ecranat ...sau cel putin la mine asa era

ce scule ati atins si leshinat dupa aceea

pai daca acea scula,masa facea contact la 220 nu e exclus asa ceva...
Link spre comentariu

HP-15W este perfect capabil de a cobora pana in 25Hz (-3dB) in anumite conditii asa ca discutia cu F3-ul de 40 de hz nu este relevanta

parca a facut dna un proiect cu 2 hp uri montate izobaric si a zis ca avea f3 aproape 25..acuma cu un singur hp sa scoti f3 la 25hz e cam sofisticat .. cred ca iti tre incinta cat un dulap + un gd gigantic
nu DNA l-a facut, eu l-am facut pe ala :smt003
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări