Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum pot ecrana magnetul unui difuzor

Dj_Dog

Postări Recomandate

cum ecranez magnetic difuzorul de la subwoofer? sau cel putin sa ii reduc influenta magnetica macar la jumateeu ma gandeam sa fac din tabla un fel de carcasa pt magnetul difuluiastept pareri!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• FIXVID

6

• csl1131

5

• DorinD

5

• Dj_Dog

5

Top autori în acest subiect

da evident ca merge cu un material neferos, dar cred ca va diminua si cu tabla simpla, de aceea am zis sa o puna la o distanta de 1-2 cm de magnet, si astfel campul magnetic nu va mai avea acelasi efect :supz:

Link spre comentariu

Se ecraneaza folosind tot un magnet cat mai asemanator cu cel al driverului (fabricantii livreaza asemenea magneti) care se lipeste peste cel existent a.i. campul magnetic exterior sa se anuleze in mare masura (corespunde orientarii in care magnetii se resping).Campul in intrefierul "motorului" driverului este prea putin modificat, nu stiu totusi in ce masura se modifica parametrii driverului dupa aplicarea ecranarii magnetice

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf
dar nu tabla de fier, ci dintr-un material care nu e atras de magnet (aluminiu de ex.)

De unde pana unde material neferos?!... Ca doar nu este ecranare electrostatica... :smt001

Daca nu folosesti metoda compensarii cu un magnet, ai nevoie de o tabla din materiale feromagnetice..

Citat de pe un alt forum :smt003

1. Ecranarea magnetica presupune inconjurarea "sursei" (in cazul nostru un difuzor ) cu un ecran magnetic facut dintr-un material cu cat mai buna permeabilitate magnetica. Astfel de materiale incep practic cu fierul si se continua cu fel de fel de aliaje cu nume mai mult sau mai putin ciudate/simpatice (permalloy, de exemplu). Aluminiu, cupru sau, mai stiu eu ce va trece prin minte, cositor nu sunt bune pentru asa ceva. Ideea este ca ele sa "ghideze" campul ala magnetic prin ele, astfel incat sa nu se mai imprastie in jur.

In curent continuu şi foarte joasă frecvenţă, ecranarea magnetică se poate realiza cu ecrane din materiale fero sau ferimagnetice, cu permeabilitate

mare ? acestea sunt ecranele magnetice. Ecranele magnetice funcţionează pe principiul devierii liniilor de câmp magnetic pe calea de reluctanţă redusă oferită de peretele ecranului ? fig. 7.11.

Posted Image

Link spre comentariu

Campul in intrefierul "motorului" driverului este prea putin modificat, nu stiu totusi in ce masura se modifica parametrii driverului dupa aplicarea ecranarii magnetice

cred ca se schimba suficient de mult ca sa poata fi auzita cu urechea :toimonster: de ex nu mai coboara asa bine in freq , eventual scade splul
Link spre comentariu

Ecranarea magnetica prin ecran din material cu permeabilitate magnetica mare e potrivita mai ales la ecranarea circuitelor sensibile, adica cele care trebuie protejate. Bineinteles ca poate fi folosita si la ecranarea sursei de camp magnetic perturbator, mai ales daca campul perturbator este variabil sau prea putin previzibil.In cazul driverilor la care campul magnetic exterior este cvasi-constant este mai efectiva ecranarea prin compensare folosind un camp magnetic identic la exterior dar cu orientare contrara.

Link spre comentariu

ms pt raspunsuri dar nu prea am inteles cum se face :rolleyes: ideea e in felul urmatoro sa imi iau una bucata hp15w pt un subwoofer band pass si locul acestuia va fi sub masuta tv-ului adika intre tv si magnetul hp-ului vor fi cam 40 cm si d-asta am intrebat cum se face concret!!!!

Link spre comentariu

...una bucata hp15w pt un subwoofer band pass si locul acestuia va fi sub masuta tv-ului adika intre tv si magnetul hp-ului vor fi cam 40 cm si d-asta am intrebat cum se face concret!!!!

In ordinea inteligentei solutiilor:

1. "si locul acestuia NU va fi sub masuta tv-ului "

Mai frate, un subwoofer de calitate trebuie sa fie cat mai dificil ( eventual , cu o acustica buna a camerei, imposibil ) de pozitionat auditiv, deci nu conteaza amplasarea !

2." intre tv si magnetul hp-ului vor fi cam 40 cm :smt003 "...chiar nu gasesti un loc la 1-2m distanta ???? :weedman:

Am avut si eu problema asta, prin caminele studentesti, unde spatiul era la limita imposibilului, si uite ca tot am reusit sa il duc la 2m distanta...ca design e bun chiar si ca piesa de mobilier :supz:

Link spre comentariu

o sa fac subwooferul si o sa incerc si o ecranare cu o masca de tabla pe magnetul difului si vad cum se comporta si daca nu vor fi rezultate o sa ii gasesc alt loc in camera

Link spre comentariu

@DJ DogO alta idee in cazul ca n-ai construit inca subwooferul ar fi sa folosesti doua drivere, eventual in izobaric (mai scad dimensiunile incintei) sau nu. Ideea de ecranare magnetica este sa dispui driverele unul in spatele celuilalt astfel incat magnetii sa ajunga unul langa altul. Mai trebuie sa ai grija sa lasi spatiu liber intre ei in cazul cand prin magnet exista acel orificiu pt. racire/decomprimare.

Link spre comentariu

dorin iti multzumesc pt raspunsuriinca nu m-am apucat de subwoofer mai astept sa mai imi vina buget si sa treaca sesiuneaoricum eu ma gandeam sa fac proiectul din atashament si ma gandeam sa pun foi de tabla de 1 sau de 2 mm intre buretele cofrat si peretele interior al incinteie o prostie nu este asa?

Link spre comentariu

fratilor imi vine sa rad de sa ma kac pe mine.........HP15W nu este nici macar pe departe un difuzor serios.....daramite sa-l poti folosi cu succes pe sub-bass....in primul rand membrana aia nu se misca destul pentru sub-bass, iar cei ce stiu ceva electro acustica stiu despre ce vorbesc(asta daca e vreo unul pe aici)cat despre ecranare: poti sa pui tu tabla in jurul magnetului, dar fii atent: deasupra spiderului tot nu il poti ecrana. suburile mele stau la mai putin de un metru de monitor si nu am nici o problema, deci.... incearca.....BAFTA!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări