Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

osciloscop HAMEG

cipriyan123

Postări Recomandate

Asta am zis si eu, dar tubul se aprinde normal, luminozitatea este perfecta.Am gasit defectul la acel punct cu inel.Defectul era in partea prefinala a amplificatorului x, chiar daca masurau bine, iam inlocuit si am scapat de problema. Am inlocuit BF199 cu BD139, sa afectreze trigerul asta?Acum am alta problema.Trigerul nu este stabil, daca bag semnal dreptunghilar,triunghiular,fierastrau, nu am probleme cu trigerul, insa la sinus nu este dumerit la afisare, cand ridic amplitudinea din generator, semnaul oscileaza sus si jos pana se stabilizeaza la centru, iar de multe ori imi afiseaza suprapus inversat semnalul, cea ce face sa apara ca niste cercuri. Alta problema este ca in loc sa fie stabil si semnalul sa plece din stanga, el tremura, se fataie din stanga un pic in drepata si inapoi, nu este fix, inainte era fix.Adevarul este ca am schimbat multi trazistori in partea de triger, BC237 cu BC337 iar BC557 cu bc327, sa fie asta problema? Sa cumpar tranzistori de care trebuie si sa ii shcimb?Dar nu inteleg de ce face doar la sinus nu si la restul.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

11

• cipriyan123

5

• briobit

2

• d2134

1

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări