Cilibiu Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 Asta am zis si eu, dar tubul se aprinde normal, luminozitatea este perfecta.Am gasit defectul la acel punct cu inel.Defectul era in partea prefinala a amplificatorului x, chiar daca masurau bine, iam inlocuit si am scapat de problema. Am inlocuit BF199 cu BD139, sa afectreze trigerul asta?Acum am alta problema.Trigerul nu este stabil, daca bag semnal dreptunghilar,triunghiular,fierastrau, nu am probleme cu trigerul, insa la sinus nu este dumerit la afisare, cand ridic amplitudinea din generator, semnaul oscileaza sus si jos pana se stabilizeaza la centru, iar de multe ori imi afiseaza suprapus inversat semnalul, cea ce face sa apara ca niste cercuri. Alta problema este ca in loc sa fie stabil si semnalul sa plece din stanga, el tremura, se fataie din stanga un pic in drepata si inapoi, nu este fix, inainte era fix.Adevarul este ca am schimbat multi trazistori in partea de triger, BC237 cu BC337 iar BC557 cu bc327, sa fie asta problema? Sa cumpar tranzistori de care trebuie si sa ii shcimb?Dar nu inteleg de ce face doar la sinus nu si la restul. Link spre comentariu
Nonny149 Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Am inlocuit BF199 cu BD139 Pai tranzistorii astia nu sunt echivalenti.Cauta tranzistori compatibili cu BF199. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Cam asta am avut prin casa.Tu ce echivalent recomanzi?Din cauza asta sa imi faca probleme TRIGERUL? Link spre comentariu
briobit Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 poate ajuta cu ceva Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Am vazut datele tehnice dar nu ma prea pricep la echivalenti, nu prea stiu sa ma orientez la ecivalenti in aceasta situatie. Link spre comentariu
briobit Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 ce am gasit la prima cautare BF199 = BF254, BF224, SF240, 2SC722 si AICI costa 1 leu sper sa fie de folos, o seara buna Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 O sa vad de unde pot lua si ii voi inlocui. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum