Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

scapare tensiune

paky90

Postări Recomandate

salutare . ma confrunt cu o mare problema am un amplificator limit lm 400 si am o scapare de tensiune intre intrarea audio si carcasa amplificatorului de 125 v de la ce sa fie oare ? ma puteti ajuta va rog frumos?si vreau sa va mai spun ca si daca o leg la o priza cu impamantare tot am acea scapare de tensiune intre intrarea audio in amplificator si carcasa amplificatorului

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• paky90

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator Victorbmf

Da, verifica daca e totul la masa iar masa circuitului e impamantata, mai verifica daca priza ta cu impamantare chiar e impamantata, uneori se intampla sa ai surprize - o poti verifica foarte usor, fara s-o demontezi, cu voltmetru pe CA, verifici daca impamantarea + una din bornele de alimentare are tot tensiunea de alimentare, asta inseamna ca_cu faza se inchide circuitul, deci exista impamantare(posibil chiar si intre nul si impamantare sa fie ceva dif. de potential). Mai pot fi acei 125 V si daca amp. tau e impamantat ok, iar sursa de semnal n-are la randul ei referinta la masa, dar tot e sub tensiune de undeva(poate avea un decalaj de CC) si astfel face masa cu amp-ul tau, in acel caz, vei auzi un brum puternic cand conectezi intrarile. Inainte, nici io nu stiam de ce ma curentez cand pun dvd-u pe rca la tv, d-aia zice manualu sa facem conexiunea cu ele oprite :rade: Sper sa nu ma insel, nu am multa experienta cu genul asta de probleme, cine stie mai bine sa ma corecteze si sa te instruiasca si pe tine. L8er

Link spre comentariu

da masa amplifului e legata daca conectez amplifu la mixe si masor intre carcasa amplifului si miexer am tot acea tensiune de 125 v si habar nu am ce sai mai fac . am legat statia si la o priza cu impamantare dar tot am acea scapare de tensiune . am mai masurat intrarea audio in amplif si partea metalica de la finali si am 125 v .

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Opreste tot, scoate-l din priza, masoara cu un ohmetru intre masa ampliului si carcasa. Masa se regaseste si pe una din iesiri. Am convingerea ca nu sunt conectate. Conecteaza-le.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări