paky90 Postat Octombrie 25, 2011 Partajează Postat Octombrie 25, 2011 salutare . ma confrunt cu o mare problema am un amplificator limit lm 400 si am o scapare de tensiune intre intrarea audio si carcasa amplificatorului de 125 v de la ce sa fie oare ? ma puteti ajuta va rog frumos?si vreau sa va mai spun ca si daca o leg la o priza cu impamantare tot am acea scapare de tensiune intre intrarea audio in amplificator si carcasa amplificatorului Link spre comentariu
paky90 Postat Octombrie 25, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2011 iata si niste poze cu amplifu in cauza Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Octombrie 25, 2011 Partajează Postat Octombrie 25, 2011 Masa amplificatorului trebuie legata la carcasa. Sau este deja? Link spre comentariu
Vizitator Victorbmf Postat Octombrie 25, 2011 Partajează Postat Octombrie 25, 2011 Da, verifica daca e totul la masa iar masa circuitului e impamantata, mai verifica daca priza ta cu impamantare chiar e impamantata, uneori se intampla sa ai surprize - o poti verifica foarte usor, fara s-o demontezi, cu voltmetru pe CA, verifici daca impamantarea + una din bornele de alimentare are tot tensiunea de alimentare, asta inseamna ca_cu faza se inchide circuitul, deci exista impamantare(posibil chiar si intre nul si impamantare sa fie ceva dif. de potential). Mai pot fi acei 125 V si daca amp. tau e impamantat ok, iar sursa de semnal n-are la randul ei referinta la masa, dar tot e sub tensiune de undeva(poate avea un decalaj de CC) si astfel face masa cu amp-ul tau, in acel caz, vei auzi un brum puternic cand conectezi intrarile. Inainte, nici io nu stiam de ce ma curentez cand pun dvd-u pe rca la tv, d-aia zice manualu sa facem conexiunea cu ele oprite Sper sa nu ma insel, nu am multa experienta cu genul asta de probleme, cine stie mai bine sa ma corecteze si sa te instruiasca si pe tine. L8er Link spre comentariu
paky90 Postat Octombrie 26, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2011 da masa amplifului e legata daca conectez amplifu la mixe si masor intre carcasa amplifului si miexer am tot acea tensiune de 125 v si habar nu am ce sai mai fac . am legat statia si la o priza cu impamantare dar tot am acea scapare de tensiune . am mai masurat intrarea audio in amplif si partea metalica de la finali si am 125 v . Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Octombrie 26, 2011 Partajează Postat Octombrie 26, 2011 Opreste tot, scoate-l din priza, masoara cu un ohmetru intre masa ampliului si carcasa. Masa se regaseste si pe una din iesiri. Am convingerea ca nu sunt conectate. Conecteaza-le. Link spre comentariu
paky90 Postat Octombrie 30, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2011 gata sa rezolvat problema era de la unu dintre finali avea acel material termoconductor rupt si se atingea de radiator Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Asta naste doua intrebari: Ai alimentare la 125V fata de masa pe acel colector? Daca masa e la carcasa, de ce nu s-a ars o siguranta la atingerea alimentarii cu masa? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum