Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vu-metru

Vizitator crash44

Postări Recomandate

Vizitator crash44

Prin martie m-am apucat de un vu-metru cu obisnuitul LM3916. Ca intotdeauna, carcasa in care sa adapostesc montajul mi-a dat batai de cap. Dupa mici cautari in stanga si-n dreapta pe Google si Youtube, m-am decis asupra unui eventual design de cutie.

Am executat un proiect in Google Sketchup, pe care am operat diverse schimbari pana la forma sa finala. In principiu, am dorit sa construiesc un Vu-metru stil turn, cu fatada din sticla sablata, prin care sa se vada dispersata lumina LEDurilor.

In prima faza, dupa ce am comandat PAL-ul, am facut proba de LEDuri, la distantele aferente.

Posted Image

-

Aici se vede cutia aproape complet asamblata, cu placa electronica la baza, barele de LEDuri asezate pe pozitii, la 80mm distanta intre ele. Fiecare bara de LEDuri consta in 3 bucati cu unghi larg de dispersie a luminii. Primele 7 randuri sunt albe, apoi doua albastre, iar ultimul e rosu.

Posted Image

-

Vedere in interior, de deasupra, cu sticla sablata montata.

Posted Image

-

Partea de control, alimentare si intrare audio. Alimentarea se face la 12V, potentiometrul are rolul reglarii sensibilitatii, iar un intrerupator deschide si inchide alimentarea, in timp ce celalalt schimba modul afisarii(bar/dot)

Posted Image

-

In faza finala, foarte multumit de rezultat.

Posted Image

-

Aici si un filmulet cu ustensila in actiune:

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=fc54Uc54ngY

http://www.youtube.com/watch?v=fc54Uc54ngY

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fratello

1

• pop_ady44

1

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări