Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Neon wireless ajutor

prozorianu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• prozorianu

6

• The Stressmaker

2

• gica70

2

• AlinEX

1

ceva un generator de inalta frecventa si tensiune iti trebuie ceva gen SSTC! dar nu stiu cat de sanatos este! daca atingi cu mana dansezi breakdance fara muzica si ai sa vezi lumini ca la disco de nu iti vor mai trebui vreodata... parerea mea este sa aprinzi neonul acela cu un balast electronic sau clasic! depinde unde il vei folosii!

Link spre comentariu
Vizitator smilex

La dimensiuni asa mici, cauta "Invertor lampi lcd" (8,75 lei), du-te pe primul site si cere detalii. Poate il poti rebobina dupa dorinta. Sunt bune, eu am achizitionat 3, in alte scopuri.

Link spre comentariu

Am incercat asa ceva dar fara prea bune rezultate - dupa cum se poate vedea in filmulet antena respectiva doar se apropie de tub si acesta lumineaza puternic ...Pe finalul filmului se vede putin din montaj -2 tranzistori o bobina ....

Link spre comentariu

Nu pare sa fie acelasi montaj, nu de alta dar acolo sunt de la 7kV in sus in "antenuta" aia. Cea mai simpla demonstratie a principiului o gasesti in aprinzatoarele de aragaz cu baterii. Metoda descrisa acolo probabil este varianta italiana la metoda romaneasca cu "magnetoul" de bricheta la taximetristi.

Sanse mai bune ai cu transformatoarele de baleiaj orizontal de la televizoarele alb negru la care iesirea secundarului dau pana la 18kV.

Gasesti ce te intereseaza aici

cu o singura mentiune. Tensiunea de alimentare trebuie sa fie mai mica decat tensiunea la care apare efectul corona iar electrodul "antena" sa fie izolat.

Mai poti urmari filmuletul de aici

unde este prezentat un exemplu de cuplare inductiva la rezonanta a doua circuite.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări