prozorianu Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 Va salut ! Am gasit "prostioara" asta pe youtube http://www.youtube.com/watch?v=la4CCQQNwzM&feature=related Ma ajuta cineva cu o schema ? As dori sa fac asa ceva de putere mai mare sa pot aprinde neonul de la 10 cm distanta .... Link spre comentariu
AlinEX Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 ceva un generator de inalta frecventa si tensiune iti trebuie ceva gen SSTC! dar nu stiu cat de sanatos este! daca atingi cu mana dansezi breakdance fara muzica si ai sa vezi lumini ca la disco de nu iti vor mai trebui vreodata... parerea mea este sa aprinzi neonul acela cu un balast electronic sau clasic! depinde unde il vei folosii! Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 O bobina tesla,ceva...Nu e nici usor,nici inofensiv...Iesirea nu prea e periculoasa,e tensiune mare dar la curent mic. Insa exista alte parti ale montajului care te pot omora... Link spre comentariu
gica70 Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 Cine a lucrat cu emitatoare cu tuburi stie despre ce-i vorba.. Link spre comentariu
prozorianu Postat Octombrie 24, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2011 Cu ceva concret nu vine nimeni ? :cry: Link spre comentariu
rimache Postat Octombrie 24, 2011 Partajează Postat Octombrie 24, 2011 incearca cu un magnetron Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Octombrie 25, 2011 Partajează Postat Octombrie 25, 2011 La dimensiuni asa mici, cauta "Invertor lampi lcd" (8,75 lei), du-te pe primul site si cere detalii. Poate il poti rebobina dupa dorinta. Sunt bune, eu am achizitionat 3, in alte scopuri. Link spre comentariu
prozorianu Postat Octombrie 30, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2011 ma intereseaza exact acest montaj din filmuletul de mai sus - daca stie cineva cum se face rog ajutorrr Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 http://www.powerlabs.org/highvoltage.htm Link spre comentariu
prozorianu Postat Octombrie 31, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2011 Am incercat asa ceva dar fara prea bune rezultate - dupa cum se poate vedea in filmulet antena respectiva doar se apropie de tub si acesta lumineaza puternic ...Pe finalul filmului se vede putin din montaj -2 tranzistori o bobina .... Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Octombrie 31, 2011 Partajează Postat Octombrie 31, 2011 Nu pare sa fie acelasi montaj, nu de alta dar acolo sunt de la 7kV in sus in "antenuta" aia. Cea mai simpla demonstratie a principiului o gasesti in aprinzatoarele de aragaz cu baterii. Metoda descrisa acolo probabil este varianta italiana la metoda romaneasca cu "magnetoul" de bricheta la taximetristi. Sanse mai bune ai cu transformatoarele de baleiaj orizontal de la televizoarele alb negru la care iesirea secundarului dau pana la 18kV. Gasesti ce te intereseaza aici cu o singura mentiune. Tensiunea de alimentare trebuie sa fie mai mica decat tensiunea la care apare efectul corona iar electrodul "antena" sa fie izolat. Mai poti urmari filmuletul de aici unde este prezentat un exemplu de cuplare inductiva la rezonanta a doua circuite. Link spre comentariu
prozorianu Postat Octombrie 31, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2011 Am facut experimentul cu transformatorul de inalta frecventa din TV si merge dar nu are eficienta montajului din filmul meu - repet vreau exact schema aia din film Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Octombrie 31, 2011 Partajează Postat Octombrie 31, 2011 Atunci ia legatura cu posesorul dispozitivului ca sa-ti furnizeze schema. Daca o postezi aici cineva poate sa-ti dea o recomandare cum sa cresti puterea. Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 1, 2011 Partajează Postat Noiembrie 1, 2011 Arata-ne experimentul tau cu "transformatorul de inalta frecventa". Poate ii inspiri si pe altii.. . Link spre comentariu
prozorianu Postat Noiembrie 16, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 De ex. Am construit acest driver http://www.electronics-lab.com/forum/index.php?topic=19386.0 si functioneaza perfect - genereaza niste fulgere impresionante intre bornele secundarului transformatorului de inalta din TV ... Se aprinde si neonul de la distanta destul de mare dar nu asa de puternic ca cel din filmul pe care l-am postat la inceput . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum