Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Monacor Waveguide WG-300:avantaje si dezavantaje

dragon82

Postări Recomandate

Nu ofera doar critica, ti-a spus sa intri pe siteul sound.westhost.com. Nu are rost sa-ti scrie pe forum cam tot ce scrie pe acel site. Si eu recomand acelasi lucru, chiar acolo am intrat si eu mai de mult cand nu stiam cum functioneaza filtrele. Daca nu ai timp sa inveti cum sa-ti proiectezi tu un filtru, fa filtrul propus de CBI, ce mai astepti?. Nu o spun cu rautate, dar filtrul ce ti l-a dat omul tau e icon_toilet . Intreaba-l de ce trebuie condul de 2.2u si rezistenta si spune-ne si noua, poate radem putin :85 Nu-l incerca la puteri mari, s-ar putea se defecteze tweeterele, practic este de ordinul 1

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 70
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dragon82

36

• CBI

10

• Sharky

5

• rvrazvan

5

Top autori în acest subiect

ASa cum is raspunsuri bune si proaste, ale tale se clasifica in proaste si f proaste.Nu e deloca mia bine asa. Adica esti si lenes, vrei ca toata lumea sa iti cada la picioare, ca tu esti prea comod sa cauti.In loc sa iti pui un pic capul la contributie sa cauti pe forum, macar sa vezi cu un calculator de filtre ce se intampla tu astepti sa fii servit si sa ti se explice ca la unu de clasa 1, de parca lumea e datoare sa iti explice tie pentru a nsprea oara niste notiuni arhidiscutate pe forum.Ce sa iti demonstrez cu masuratori daca nu pricepi?Cauta proiectul, vezi ce raspuns are difuzorul cu un filtru de ordinul 2 pus la 4.5k si vezi la cat il tai tu mult mai jos cu ordinul 1. Nu e mare lucru sa iti imaginezi ce se intampla. Nu vrei cumva sa iti demonstrez ca 1+1=2?Ca sa sintetizez tot ce vreau sa spun, ca sa pricepi o data pt totdeauna: Daca habar n-ai nu intreba de ce se intampla asa. Fa ce ti se spune si ciocu mic! Daca vrei sa intelegi invata, nu astepta mura in gura. Doar dupa ce ai o baza de cunostiinte poti merge mai departe.Citeste despre filtre, impedante, etc si apoi hai cu inovatii si idei.Un site bun pt incepatori: http://sound.westhost.com/Fa bine citeste tot ce e acolo legat de difuzoare si filtre si baga la cap sa intelegi fenomenele. Explica f clar tot ce vrei pe intelesul oricui (daca e binevoitor si nu e lenes).

Cineva care nu intelege , nu va intelege nici ca nu intelege, si "INVAN" sa te chinui sa-i explici. p.s. 1+1=2 ; esti sigur? asta e intrebarea pe care o pune prin toata expunerea cetateanul turmentat.
Link spre comentariu

Nu inteleg ce ii tot dati cu filtru de gradul 1. :sparge: Pai bobina aia(cerculetul din schema)din cate stiu face trecerea la filtru de gradul 2;ori eu sunt prost ori unii dintre voi...Iar schema aia face parte dintr-o schema completa ca cuprinde si mediile si basul,asa ca nu tot debitati prostii.

Link spre comentariu

Pai filtrul tau , e de gradul unu , iar colegii ti-au spus clar ca e mai bine sa folosesti un filtru de gradul doi.Unde vezi tu , o bobina in schema propusa de prietenul tau?Schema propusa de CBI , contine acea bobina si e un filtru de gradul doi.

Iar schema aia face parte dintr-o schema completa ca cuprinde si mediile si basul,asa ca nu tot debitati prostii.

Ce schema ce cuprindere?Vrei sa folosesti tweterul pe post de bass?Nu mai inteleg nimic.
Link spre comentariu

Hai ca m-am chinuit sa reproduc pe laptop schema filtrului asa cum o am actual.

Valoarea bobinelor folosite nu o stiu.Insa pot spune ca bobinele de pe bass si medii sunt cu ferita si scria Visaton pe niste etichete micute ce s-au desprins cand am facut filtrul,de aceea nu mai pot spune ce si cum scria :nas: .Bobina de pe inalte fara ferita,nu cunosc producatorul.

http://imageshack.us/photo/my-images/842/filtru2.png/

E bun sau nu,asta mi-a dat omul sa fac....

Am zis eu ca se vorbeste mult si aiurea pe aici.Am omis sa scriu Bobina,dar nici unul nu s-a obosit sa intrebe ce e acel cerc,avand in vedere ca liniile circuitului urcau si in capatul lor scria tweeter;asta e dovada superficialitatii ca unii nici nu se uita atent,dar se cred destepti si au impresia ca stiu tot.Eu daca apelez la cineva,gata,ala e prost iar eu sunt fraier;daca apelez la cei din forum,vai,hai sa le facem icoane,ca aici se aduna spuma electronistilor!Halal!

Link spre comentariu

Pai , toata lumea stie ce-i un cerc si cum se deseneaza , iar cel ce deseneaza cercul ala , e bine sa stie ce deseneaza .Ai sters cumva schema filtrului , ca eu parca am vazut ceva desenat pe o foaie de matematica.Cand se deseneaza un filtru , e bine de stiut si valoarea bobinelor ca altfel chiar iese un cerc si daca trasezi 2 linii incrucisate rezulta un bec.Vorbesti de oboseala si nu stii cum e notata o bobina schematic.

Link spre comentariu

Aha,de oboseala pentru obositi cu halucinatii...Ce foaie de matematica?Schema e facuta cat mai simplu in Paint,cum am putut si eu;nu am intentionat sa trec vreun examen;ma scuzati voi mariile voastre perfecte.Nu sunt din domeniu.Si ca de obicei discutiile merg pe aratura din cauza unor detalii nesemnificative.Daca am omis sa scriu ca cercul e o bobina e vine mea;dar faptul ca toti nu au intrebat ce e aia,inseamna ca vorbesc cu peretii aici,ca unii au idei preconcepute.Se vede.Ofer o schema,cu ceva ce nu se stie ce e,dar nimeni nu intreaba.De ce?Sunt unii prea doxa ca sa mai intrebe?Halal opinii profesionale!Din moment ce omuletul mi-a facut schema si mi-a facut rost si de piese(nu chiar toate),inseamna ca a stiut ce bobine mi-a dat,nu degeaba,in ciuda,vorbelor aruncate aiurea,despre nu stiu ce anonim.Daca as spune numele si satul unde sta,va ajuta cu ceva?De ce sa nu ramanem pe subiect si sa divagam aiurea,doar pentru a evita o opinie clara despre ce filtru mi-a facut?Pot sa intreb si valorile bobinelor daca le mai stie;eventual le scot si le masor ca sa va satisfac pofta de a arunca cu rahat in schema de filtru,care,nu e buna,indiferent de ce zic eu sau omul in cauza,pentru ca nici nu v-ati uitat atent pe ea si nici nu va dati interesul sa fiti seriosi.Dar vai,numai voi stiti sa faceti filtre;eu oricum nu stiu,iar altii sunt farsori si impostori.Forum de mistocari si pierde vara pe aici.

Link spre comentariu

Iti bati joc de noi?

Ai sters schema. Ce crezi , ca nu mai stim cum arata de ieri?. Schema ta avea ieri trei componente , legate asa:

Posted Image. Parca mai era si un cerc , dar nu l-a luat nimeni in seama pentru ca era mic si nu semana de loc cu o bobina. Noi suntem de vina, ca nu stii cum se reprezinta o bobina ? :sparge: Daca te comporti asa, crezi ca te va mai sfatui cineva?

Link spre comentariu

Ce schema am sters?

Am refacut desenul,pentru a completa intregul filtru,atat cu partea de medii si bass.

Vezi in postul respectiv ca exista poza initiala ce nu stiu cum dracu as putea s-o modific.

Cea de azi e alta,completa cu sectiunea prezentata initial.

Voi chiar ca aveti o problema majora la cap,zau.

Cand nu va convine ceva va faceti intr-o ureche!

Si ia uita-te acolo ca e mare ca la chiori acel cerc!!!

Voi va bateti joc de mine!!! :bataie

Link-ul cu pagina 3 unde e clara schema!!!

ww.elforum.info/viewtopic.php?f=4&t=95856&start=30

Normal ca incep sa ma enervez cand sunt luat asa prost pe fata!!!

Link spre comentariu

Nu trebuie sa treci nici un examen ca sa desenezi in paint o bobina.Din cercul desenat de tine , eu am inteles ca este vorba despre tweter.Valoarea bobinelor , e bine de stiut daca ai nevoie de pareri , altfel nu vad rostul intrebariilor tale.Imi cer scuze ca am intrat si eu ca musca-n lapte .Pe viitor o sa stiu ce si cum.Si eu sunt incepator , dar incerc sa mai invat cate ceva si nu vorbesc urat cu cei care vor sa ma ajute .Si scuza-ma , nu cred ca am fost baut ieri cand am vazut schema facuta de tine.Imi pare rau ca nu am salvat-o.Poate am avut halucinatii.

Link spre comentariu

Dintre toti care am vazut schema aia, nici unul nu ne-am prins ca mai este o bobina :ras: Crezi ca noi toti suntem prosti si tu esti destept?Ce valoare are "bobina" ?Cel mai bine fa filtrul propus de CBI, mai spun o data poate intelegi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări