CBI Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 incearca asa ca punct de plecare http://tinypic.com/r/15fgfhv/5 R2 4,7 - 6,8ohmi atenuare C3 -fara,sau 1,5-2,2uf pt un plus de inalte superioare punctul de -6db ar trebui sa fie in zona 2,5khz(adica FTi2). in rest,s-au strecurat cam multe aiureli pe aici ,dar nu am rabdare sa dezbat.I_unit a scris ce era de retinut dar ,ghidul de unda nu are cum sa aduca sunete noi de la el(detalii) pt ca este un element pasiv,el doar imprastie uniform undele in mediu(daca este optimizat corect) pt ca in camera tu nu auzi numai radiatia directa a driverelor,ci si reflexiile peretilor etc.In schimb poate sa aduca neliniaritati in carateristica care daca nu sunt corectate pot da impresia de detaliu,viata (sau 'de goarna',ca negativ).Desi face parte din familia hornurilor,wg-ul nu prea este un horn nativ,deci nu are 'efect de directionalitate'.Daca citeai pe site-ul lui gedlee expica destul de bine acolo si tot in acelasi timp de ce sa baga acel burete in gatul hornului(la tine nu este necesar) Link spre comentariu
dragon82 Postat Noiembrie 24, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Cred ca faza cu buretele mi-a scapat...Voi incerca acea schema.Dar,schema ce am primit-o ce e cu ea?Adica,merita sau nu;daca nu,totusi vreau sa stiu unde e buba?Nu vreau sa raman nelamurit inainte de a proba alta. Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 'schema' ce ai pus-o e o glumanu imi dau seama ce vrea sa faca,ori ai desenat-o tu gresit ori valorile notate sunt aiureagrupul acela 2u2 cu 47r paralel pe borne nu face mai nimic(r prea mare) iar c-ul singur de 4,7 creeaza o panta de taiere prea lina si prea joasa.Daca micsorezi r ,de ex pui o virgula intre 4 si 7 ,va da in jos inaltele,deci gruparea asta RC e inutila oricum ai privinu-ti recomand oricum ord. 1 electric de taiere in aceasta combinatie (adica 3 cai) pt nici o sectiune de filtrare deoarece carateristicile se vor suprapune neacceptabil de mult in zona de crossover. Link spre comentariu
dragon82 Postat Noiembrie 24, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Aha,pai am sa intreb omul de unde are acea schema;sau daca a conceput-o dupa valorile ce i le-am dat,atat pentru inalte,medii si bass. De desenat,am desenat bine,ca am verificat.Apoi,piesele el mi le-a dat,dupa ca am acceptat sa incerc schema.Iar valorile componentelor ce mi le-a dat,corespund cu ceea ce a scris;le-am vreificat si cu multimetru...cel putin acea rezistenta de 47 ohmi mi s-a parut destul de bizara bagata acolo Inseamna ca acel cond de 4.7 duce mai jos de taierea inaltelor;sub 2000Hz precum mi-a spus omul?Si apoi,schita omului e de ordin electric? Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 e de ordinea zilei, nu de ordin electric.Ai destule variante pt taierea acestui tw, prezente pe acest forum.De ce nu recurgi la una din ele si apoi adaptezi ?Se vede clar ca nu stii nimic despre proiectarea filtrelor, dar insisti sa umpli forumul cu tot felu de scheme care mai de care mai nastrusnice scoase de tot felul de indivizi anonimi "de incredere".Ma si mir ca iti mai raspunde careva. Link spre comentariu
dragon82 Postat Noiembrie 24, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 e de ordinea zilei, nu de ordin electric.Ai destule variante pt taierea acestui tw, prezente pe acest forum.De ce nu recurgi la una din ele si apoi adaptezi ?Se vede clar ca nu stii nimic despre proiectarea filtrelor, dar insisti sa umpli forumul cu tot felu de scheme care mai de care mai nastrusnice scoase de tot felul de indivizi anonimi "de incredere".Ma si mir ca iti mai raspunde careva.Cu atat mai bine daca am mai multe variante.Nu vad unde si cum am insistat cu tot felul de scheme,cand pur si simpul am prezentat UNA ce am primit-o!!!Nu inteleg apoi ce are de-a face coada vacii cu stampila prefecturii.Ma scuzi daca TU te consideri VIP iar altii ce nu-i cunosti sunt...anonimi "de incredere".De unde stiu eu ca nu esti tu de fapt acel anonim de neincredere?Raman la aceeasi concluzie,cei ce stiu,dau un raspuns,iar cei ce latra,hamaie aiurea!Daca stiam sa filtrez perfect,nu mai intrebam...Ca sa ajung la perfectiune invat de la cunoscatori(merci CBI pentru indrumare!) Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 si totusi sharky are dreptatestiinta nu vine in pastile pe forum,cel mult o directie de plecare ,nu teoria chibrituluidaca nu te apuci si tu in particular sa mai citesti cate ceva,o carte doua de incepatori in domeniu acolo macar si folosesti forumul pe post de wikipedia nu vei face mare progres(si tot vei fi mereu nedumerit de ce se intampla la legarea a 2 rezistente serie )realitatea este care este,aceea ca nimeni nu poate stii cu exactitate ce ai tu acolo si cum trebuie finalizat si doar mergem pe banuieli marunte din experiente anterioare Link spre comentariu
dragon82 Postat Noiembrie 24, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Amuzant e ca nici nu intentionez sa cred ca pe acest forum e stiinta adevarata...fragmente poate,intelese de fiecare cum crede.Intr-adevar ca o directie vad problema.Apoi cu cititul o fac cand am timp;am un program destul de incarcat cu alte treburi,electronica nu e totusi un hobby pentru mine,nu visez noaptea formule si piese,si de aceea cand nu am timp sa caut recurg la forum.Cateodata e rapid si eficient.Si oricum google nu-mi ofera un raspuns pentru schema ce o am.De aceea ma bazez pe cei ce au scule de masurat si stiu meserie.Oricum vad ca tot nu am un raspuns la ceea ce am intrebat,ca sa ma lamuresc daca omuletul meu face misto de mine cu acea schema.Aparent suna Ok asa,dar cu o atenuare diferita,dar totusi raman in suspans... Referitor la ceea ce am intrebat,cred ca nu am pus problema corect;vroiam sa stiu ce influienta are acea putere de 5W,inseriata sau in paralel,asupra frecventelor... Link spre comentariu
liviu Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Nu cred ca e asa complicat sa intelegi cate ceva despre filtre. Aici ai ordinea lor. http://www.bonavolta.ch/hobby/en/audio/filters.htm Uitata-te atent la cum sunt legati condesatorii pe bass si inalte. Mai mult de atat..... Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Dupa cum vezi eu am oferit pe forum o varianta de proiect care foloseste pct300 cu masuratori si conditiile. Asta ca sa vezi cat de impostor sunt.Pt omul care ti-a dat schema avem 2 variante: ori isi bate joc de tine, ori habar n-are de cum merge pct300 de ti-a recomandat asa ceva. Orice incinta ai folosi si orice medie/woofer filtrul ala se potriveste ca nuca-n perete. E bine sa ai multe variante. Ai chiar o infinitate, legi piesele in fel si chip, de valori cat mai diverse, ca doar tot se aude ceva in fiecare caz.Nu ne explica ce crezi tu, pt ca nu e de interes pt nimeni, iar cat stii se vede. Evident ca pe forum nu e stiinta, e de la sine inteles si f normal pt un forum. Iar daca ar fi numai stiinta (asa cum in mod gresit sugerezi ca ar trebui sa fie) n-ai pricepe o iota si te-ai uita ca matza-n calendar. Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Referitor la ceea ce am intrebat,cred ca nu am pus problema corect;vroiam sa stiu ce influienta are acea putere de 5W,inseriata sau in paralel,asupra frecventelor...niciuna,pt ca este o intrebare stupida nici tu nu cred ca stii ce vrei,de aceea zic sa ne oprim aici bafta mai departe Link spre comentariu
dragon82 Postat Noiembrie 24, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Pai daca spui ca ai un proiect pe forum am sa caut.Nu am cum sa consider altfel acest forum,pentru ca in primul rand nu ma intereseaza si nici nu imi castig existenta din electronica/depanari.Nici nu am spus ca stiu prea multe...deah...nu degeaba intreb,daca are cine sa raspunda.Insa ca vezi tu Sharky sunt 2 genuri de raspuns:bune si proaste.Tot asa cum tu si altii va pricepeti la electronica si nu va uitati ca mata la aclendar,eu insa nu ma laud cu ceea ce stiu,total strain de domeniul tau de interes si cunoastere,ca si tu te-ai uita ca ala cu coarne la poarta noua;scuze...Apoi,spui incontinuu ca schema e proasta,cea ce am primit-o.Dar vad ca te eschivezi la a raspunde la obiect,cu masuratori,daca tot esti in domeniu.Vorbe goale aud tot timpul...dar fa-mi niste calcule pentru acea schema ca sa stiu ca nu vorbesti degeaba si daca demonstrezi prin calcule ca nu se incadreaza in descrierea ce o am pentru ea,atunci tot respectul meu pentru tine!Nu vad rezultatul unor calcule ci doar Vorbe!Astept ceva concret!Voi lua in considerare raspunsul,daca e pertinent si obiectiv.Nu e mai bine?Poate ca si altii sunt interesati de DT-300 si WG-300 si poate vor sa bage la cap ceva dintr-o expunere detaliata si corecta! Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 implementarea unei componente intr-un proiect se face impreuna cu celelalte componente cu care lucreaza si cu care interfereaza (forma/geometria cutiei,tipul si topologia filtrelor,distantele fata de margini,intre ele etc)nu exista ceva generic sau universal doar pt tweter luat de unul singur la fel cum nu ai ce calcule sa faci(e chiar stupid ceea ce pretinzi mai sus) (in general oricum orice fel de calcule sunt generice in lipsa unui echipament de masura adecvat)pt a intelege cum lucreaza un filtru,trebuie in primul rand inteles exact ce rol are fiecare componenta de acolo(bobine,rezistente,legarea lor in diverse ipostaze)si apoi sa trecut la tipurile si structura unui filtru trece-jos,trece-banda si restul pt ca ele sunt bine definite in cartile de fizica(electrotehnica) la nivel de incepator (scoala generala,liceu) ,asta daca vrei sa aflii de ce si cum.Altfel,sorry,nu merge treaba si va iau altii banii profitand de naivitatea voastra si isi vand marfa(de cele mai multe ori de slaba calitate) Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 ASa cum is raspunsuri bune si proaste, ale tale se clasifica in proaste si f proaste. Nu e deloca mia bine asa. Adica esti si lenes, vrei ca toata lumea sa iti cada la picioare, ca tu esti prea comod sa cauti. In loc sa iti pui un pic capul la contributie sa cauti pe forum, macar sa vezi cu un calculator de filtre ce se intampla tu astepti sa fii servit si sa ti se explice ca la unu de clasa 1, de parca lumea e datoare sa iti explice tie pentru a nsprea oara niste notiuni arhidiscutate pe forum. Ce sa iti demonstrez cu masuratori daca nu pricepi? Cauta proiectul, vezi ce raspuns are difuzorul cu un filtru de ordinul 2 pus la 4.5k si vezi la cat il tai tu mult mai jos cu ordinul 1. Nu e mare lucru sa iti imaginezi ce se intampla. Nu vrei cumva sa iti demonstrez ca 1+1=2? Ca sa sintetizez tot ce vreau sa spun, ca sa pricepi o data pt totdeauna: Daca habar n-ai nu intreba de ce se intampla asa. Fa ce ti se spune si ciocu mic! Daca vrei sa intelegi invata, nu astepta mura in gura. Doar dupa ce ai o baza de cunostiinte poti merge mai departe. Citeste despre filtre, impedante, etc si apoi hai cu inovatii si idei. Un site bun pt incepatori: http://sound.westhost.com/ Fa bine citeste tot ce e acolo legat de difuzoare si filtre si baga la cap sa intelegi fenomenele. Explica f clar tot ce vrei pe intelesul oricui (daca e binevoitor si nu e lenes). Link spre comentariu
dragon82 Postat Noiembrie 24, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Daca prin lipsa timpului la tine se considera lene,fie si asa.Pur si simplu nu am timp pentru asa ceva.Am lucruri mai inportante,cu mult mai inportante decat ceea ce vrei tu sa fac.Raman la un nivel de amator,cerand sfatul profesionistilor.Daca va veni vreo zi in care sa ma ocup mai in detaliu,ma indoiesc.Pentru asta exista cei ce sunt platiti pentru asa ceva,sau un forum unde se poate face schimb de idei si se pot oferi sfaturi.Tu oferi doar critica.Daca as avea un profesor ca tine pentru electronica,nu as pricepe o iota,in felul cum aboredzi tu invatarea.Si as ajunge sa mi se faca greata cand as auzi de electronica.Si daca cer ceva ce daca?Costa ceva?Vrei sa te platesc?Sigur!Accept!Precum si in tarile dezvoltate sunt oameni ce sunt chemati sa schimbe un bec,tot asa,zau ca dau cu bani,daca oferi un sfat(adica sa faci un serviciu). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum