dragon82 Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 De ceva vreme,am tot vazut proiecte cu acest Waveguide Monacor,WG-300,pentru tweeterele Monacor DT-300.Vreau sa includ si eu aceste "ghidaje de unde" pe tweeterele mele DT-300,dar vreau niste sfaturi daca sa montez asa ceva sau nu;merita sau nu;ce avantaje se aduc odata cu ele sau ce dezavantaje...etc Devin constient ca odata cu montajul lor pe tweetere,intrevine si modificari la filtru.Apoi,intreb avand in vedere diametrul lor mare,este compatibil cu medii cu diametru de 10cm,sau trebuie sa schimb si mediile cu ceva mai mari(intrebare prosteasca poate). Ati folosit asa ceva,ati ascultat,ati testat,aveti asa ceva? Link spre comentariu
ahegyes Postat Octombrie 24, 2011 Partajează Postat Octombrie 24, 2011 Avantaj: - extinde raspusul in frecventa - TW coboara mai jos, deci poate fi taiat mai jos.Dezavantaj: - TW devine mai directional, necesita componente suplimentare in filtru pentru a atenua crestere de SPL din zona in care isi face efectul ghidul de unda. Link spre comentariu
[i_unit] Postat Octombrie 24, 2011 Partajează Postat Octombrie 24, 2011 Se reduc distorsiunile, creste dispersia, nu necesita componente in plus fata de varianta fara wg, ci numai valori diferite, eventual un aranjament putin diferit. Spre exemplificare, eu am 16.8r paralel cu 0.33uF, apoi condensator de 4.7uf, bobina de 220uh, pe un Monacor DT3000+wg. Acustic este LR4 la 1.6khz. Fara wg aveam 6.8r cu 0.22uf, 4.7uf si 330uh. Link spre comentariu
ahegyes Postat Octombrie 24, 2011 Partajează Postat Octombrie 24, 2011 Uite, in link-ul de mai jos se explica totul pe indelete, cu masuratori, grafice, etc.... http://www.troelsgravesen.dk/C17_II.htm Link spre comentariu
dragon82 Postat Octombrie 24, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2011 Aha...am priceput.Insa nu imi place ideea de directional.Ma gandesc ca ar strica mult...Am citit si vorbeste de circa 6dB in jur de la 2Khz in sus....mult se ridica.. :nebunrau:Ca sa nu mai spun,daca am inteles corect,ca DT-300 are nevoie de mult timp pentru "rodaj"(la tweetere?).Sper ca am inteles bine...Si inca o treaba,de unde fac rost de suruburile de montaj al ghidului de unda pe tweeter? Link spre comentariu
[i_unit] Postat Octombrie 25, 2011 Partajează Postat Octombrie 25, 2011 Acela este si scopul, sa ridice. Cu cat mai mult, cu atat mai bine in privinta reducerii distorsiunilor. Vorbesti despre directivitate, dar inca nu ai inteles ca, de fapt, are un control mai bun al directivitatii. Un dom simplu va avea offaxis o atenuare a frecventelor de peste 4-5khz, restul (in jos, spre 1khz), ramanand la un nivel destul de ridicat. Cu un wg, se va obtine o familie de curbe care seamana intre ele in off-axis, adica incepe sa atenueze cu o panta variabila functie de unghi, dar de la frecvente mai joase (in cazul de fata de la circa 1.6-2khz).Ce obtinem in cazul unei incinte cu un pct de crossover la 2khz? Cu un dom vom obtine offaxis o groapa la frecventa de separare, urmata de revenirea puternica a tw, chiar mai mult decat on axis (din cauza difractiei) la circa 3-5khz. Cu wg, lucrurile stau mult mai bine, off-axisul fiind mult mai uniform. Nu stiu insa in ce masura o sa intelegi ceva din ceea ce am scris. Link spre comentariu
dragon82 Postat Octombrie 25, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2011 Da da am inteles foarte bine.Cred ca mi-ai trezit interesul in ceea ce descrii despre ghidul de unda...am tweeterul filtrat la 2500Hz.Merge perfect in planul meu,cel putin teoretic.Insa cu ce suruburi il montez pe tweeter,pentru ca am inteles ca nu sunt incluse? Link spre comentariu
dragon82 Postat Octombrie 25, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2011 Am comandat 2 bucati;pretul e ok in caz ca nu-mi plac cum modifica sunetul,nu am ce pierde prea mult.. :rade:Desi ma astept sa faca treaba buna... Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 25, 2011 Partajează Postat Octombrie 25, 2011 Pentru filtru folsoeste valorile date de i_unit.Daca in filtrul tau ai taiere de 2.5k electrica rezultatu finall va fi f prost. Link spre comentariu
dragon82 Postat Octombrie 25, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2011 Da voi incerca sa tin cont de ceea ce a spus el.Insa iarasi ajung la o intrebare idioata.Are ceva daca mediile sunt de 10 cm iar tweeterul va fi cu tot cu ghid aproape dublu la diametru?Adica influienteaza in negativ asta?In afara de faptul ca va arata estetic un pic ciudat cu woofere de 17cm,medii de 10 cm si deasupra un ditamai tweeterul? Link spre comentariu
dragon82 Postat Octombrie 26, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2011 Ce vreau eu sa fac cu tweeterele DT-300 si WG-300 e sa le scot circa 40-45% in afara incintei in vederea unui design diferit fata de standard.Ma va ajuta in calculele pentru modificari acelasi domn ce m-a ajutat in modificarea filtrelor despre care am vorbit la ITT-uri. Insa asa cum am spus,avand in vedere diametrul mare al ghidului de unda de 17cm,identic cu al wooferelor ITT,ma impiedica vizual mediile de 10 cm.Vor sta cam aiurea acolo,intre 3 difuri de 17cm.Nu degeaba insist:trebuie medii mai mari in diametru?Risc sa ma fac de ras cu intrebarea asta,dar vizual voi avea 3 difuri,2 woofere si un tweeter cu diametru de 17 cm,pe cand mediile cuprinse intre wooferul de sus si inalte ca arata cam ciudat asa mic acolo.Merita sa caut alta medie,mai mare in diametru,de preferat cu spatele inchis...pentru ca nu am spatiu destul sa fac o camera asa mare...Mediile actuala Monacor SP 60/8 suna destul de bine si parca nu as vrea sa le schimb.Ceva pareri? Link spre comentariu
felixx Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Ce vreau eu sa fac cu tweeterele DT-300 si WG-300 e sa le scot circa 40-45% in afara incintei in vederea unui design diferit fata de standardAdica sa renunti la time alignment? Link spre comentariu
dragon82 Postat Octombrie 27, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Nu,vor fi aliniate normal,dar voi scoate in afara incintei circa 40-45% deasupra tweeterul;nu stiu cum sa explic mai bine(voi veni cu ceva poze dupa ce pun planul la bataie-asta dupa ce ajung in 2 saptamani ghidurile).Am vazut ceva proiecte pe net ce aveau tweeterele pe incinta,sau in camera separata pe incinta;eu vreau sa le scot doar aproape pe jumate,sa dau o forma ca la trompeta aia de la...nu-mi vine acum pe limba cum se cheama...vechile pick-up cu coarba... Cel putin imaginar vorbind. Pozele vor vorbi. Voi lasa corpul tweeterului incastrat aproape jumate in incinta si jumate aproape in afara,fara a-l acoperi cu ceva;vreau sa las detaliul difuzorului de inalte vizibil. Poate pentru unii va parea o idee tampita dar mie imi place dupa cum mi-am imaginat totul. O imagine aproximativa... http://imageshack.us/photo/my-images/94/unledcmn.png/ Link spre comentariu
[i_unit] Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Dupa ce o sa citesti cate ceva despre difractie, o sa fii mai rezervat in a-l pozitiona in acest fel. Link spre comentariu
dragon82 Postat Octombrie 27, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Dupa ce o sa citesti cate ceva despre difractie, o sa fii mai rezervat in a-l pozitiona in acest fel.Explica la ce anume te gandesti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum