Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PL 504

Rx-Tx

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• +_Florin_+

2

• Rx-Tx

1

• yo6pir

1

• lorik199

1

Top autori în acest subiect

Scoate 30W in 27MHz in AB, alimentata anodic la 600V, configuratie clasica cu catodul la masa si filtru "pi" la iesire. Propagarea prin reflexie ionosferica (in ecartul 20 ... 30MHz) este buna pe timpul zilei in anii cu mare activitate solara.

Link spre comentariu

Aici o schema dedicata cu PL504:http://www.qsl.net/yo5ofh/projects/25w_qro.pdf

Aceasta e schema pe care am testat-o si scoate 30W curati in 27MHz :rade: O mica constatare practica: cu 3 sectiuni de 500 pF in paralel pentru primul condensator din filtru, sigur nu se poate face acordul corect in 27MHz sau mai sus. Eu am incercat initial cu doua (oricum nu aveam variabil triplu) si doar in pozitia "total deschis" se acorda cat de cat, pana la urma am lasat doar una si abia atunci a fost ok. Probabil capacitatea parazita a 2-3 sectiuni paralel este mai mare decat capacitatea necesara acordului la frecvente spre 30MHz si de aici problemele. Cele 3 sectiuni paralel sunt utile in benzile de jos.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări